Z činnosti LMK Česká Třebová                                             

 
Členové našeho letecko-modelářského klubu se v roce 2010 zúčastnili mnoha soutěží a to jak domácích, tak i zahraničních. Vrcholem sezóny pak bylo Mistrovství světa v kategorii F3J, které se konalo ve Francii. Za přispění města Česká Třebová, tam měl náš klub svého člena juniora Tomáše Kadlece, který byl jediným juniorem v Českém reprezentačním týmu. Soutěžilo 44 nejlepších juniorů z celého světa. Po týdenním klání skončil Tomáš Kadlec na pěkném 8. místě.
V letošním roce pořádal náš klub dvě Mistrovství České republiky a to v kategorii F3J a RC-V2. Podle ohlasů zúčastněných byly tyto soutěže na výborné pořadatelské úrovni.
V roce 2011 budeme pořádat jednu soutěž v kategorii F3J a jednu soutěž v kategorii RC-V2. Obě soutěže budou dvoudenní a s mezinárodní účastí. Vrcholem příští sezóny bude Mistrovství Evropy v kategorii F3J, které se bude konat ve Slovinsku. V reprezentačním týmu bude opět náš juniorský reprezentant Tomáš Kadlec.
Všeobecně v kategorii termických větroňů ubývá juniorů, a tak jsme se rozhodli v příštím roce uspořádat soustředění mládeže, kde chceme začínajícím modelářům přiblížit tuto disciplínu. Máme přislíbenou účast Junior klubu Ústí nad Orlicí, kde kroužek modelářů vede Petr Vašina a kroužek modelářů z Heřmanova Městce. Všichni, kteří by měli o termické létání modelů zájem, se mohou informovat na našich internetových stránkách – www.lmkct.cz

                                                                                                                                           Výbor LMK Česká Třebová