Čistírna Cup 2010 -  2.ročník futsalového turnaje  28.10. 2010                             


Individuální ocenění:
Nejlepší brankář: Roman Vítek (Lazaři)
Nejlepší střelec: Radek Mandlík (Sokol Tokyjo)
Nejlepší hráč: Lukáš Roušar (Garda)
 
Celkové pořadí: 
1. Garda  2. Lazaři  3. Sokol Tokyjo 4. Uhelné vosy  5. Čistírna  6. PC a F  7. Městská policie 8. Aucajdři
Ve čtvrtek 28.října uspořádal futsalový klub Čistírna Česká Třebová ve sportovní hale ZŠ Nádražní 2.ročník turnaje zvaný Čistírna Cup, který si v tento sváteční den odbyl úspěšnou premiéru již v loňském roce. Ačkoliv o turnaj byl velký zájem, mohlo se ho z organizačních důvodů zúčastnit pouze osm týmů, které i letos bojovaly o hodnotné ceny a byly rozděleny do dvou základních skupin. V další fázi turnaje se hrálo vyřazovacím způsobem.  
Ve skupině A se utkaly obhájce loňského vítězství Uhelné vosy z Chocně, Sokol Tokyjo z Litomyšle, Lazaři a Aucajdři z České Třebové. Ve skupině B startovala domácí Čistírna s dalšími českotřebovskými týmy, a to s týmem Městská policie, PC a F a Gardou. 
Celý hrací den se nesl v pohodové atmosféře. Příchozí diváci mohli vidět spoustu kvalitních futsalových zápasů, které nepostrádaly atraktivitu a dramatičnost. Výkony všech aktérů dosáhly vrcholu v bojích o nejvyšší příčky. Ve finálovém utkání nakonec proti sobě stanul tým Gardy, který po celý turnaj neztratil ani bod a šel jasně za vítězstvím, s velkým překvapením, týmem Lazarů. Protože míč je kulatý a papírové předpoklady často neplatí, mělo i finále strhující průběh. Lazaři se překvapivě dostali do vedení, které však neudrželi. Garda nakonec potvrdila své kvality a zaslouženě zápas otočila ve svůj prospěch a vyhrála tak 2:1. Třetí místo získalo Sokol Tokyjo, které zdolalo Uhelné vosy. Oceněni byli za své výkony i jednotlivci. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Roman Vítek, nejlepším střelcem se stal z osmi zásahy Radek Mandlík a nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Lukáš Roušar. O dalším pořadí rozhodlo umístění v základních skupinách.  
Tento futsalový turnaj se vydařil po sportovní i organizační stránce a pomalu si tak získává trvalé místo na mapě sportovních akcí v České Třebové. Celá akce byla zakončena příjemným posezením účastníků v místní restauraci U Sv.Václava, která věnovala hlavní cenu. Velký dík patří i dalším sponzorům, bez kterých by nebylo možné turnaj uskutečnit, a to Baraka Bar Chrudim, MaM voda, topení, plyn – Michal Dobroucký, Firmsport, Jekl Luděk – návrhy exteriérů a interiérů. Letošní ročník tak byl tou nejlepší pozvánkou na příští rok, proto 28.října 2011 nashledanou! 
                                                                                                                                       Za pořadatele  Marek Trejtnar