"Dvacetiminutový film vznikl více než před půl rokem, v létě, kdy jsem se s partou nejbližších přátel pustil do smělého projektu. Rozhodl jsem se natočit krátký hraný film. Snímek je na světě, jmenuje se TRIP a je to hip-hopový film, ve kterém hlavní role ztvárnili českotřebovští rappeři GAZ a WoWa..,."  píše v pozvánce na premiéru režisér a producent filmu David Kaplan. pochází z Ústí nad Orlicí a nyní působí v Praze.   Film měl svou  premiéru v České Třebové v Národním domě, který se změnil na videokino. Z připravených asi 300 míst byla obsazena asi polovina, většinou mladými lidmi. Projekce filmu se pečlivě připravovala již odpoledne i s doprovodným programem, od 17 hodin byla  generální zkouška již v kostýmech, předtím zkoušky techniky.. 
 
Akce se konala v neděli  26. 12. 2010 ve velkého sálu Národního domu v České Třebové  Kromě dvacetiminutového (hip-hopového) filmu TRIP nylo možné nahlédnout také dozákulisí natáčení ve filmu o filmu, který natočil režisér self-promotion TV NOVA Dan Gutvirth.  Celý program měl podtitul  "NEJEN PREMIÉRA",  proto  tedy i další hudební  moderovaný program  Divákům, kteří s estali také posluchači koncertu  byli představeni herci a filmoví tvůrci a  došlo i na křest  cécéčka hudby k filmu, tedy tzv.  SOUNDTRACKU, který si bylo možné také levně zakoupit ve foyeru Národního domu. Filmu TRIP má svůj ofociální web , který najdete na  URL  http://www.filmtrip.xf.cz/.  TRIP je také v sociální síti Facebook: http://www.facebook.com/pages/TRIP/141607845858544

Film začíná v České Třebové u gymnázia, které je asi nehonosnější českotřebovskou budovou rozhovorem dvou  kamarádů  (GAZ + WoWa). Ve Třebové chcíp pes (a nepomůže tomu ani Modrý trpaslík) a tak následuje výlet za dobrodružstvím, samozřejmě do Prahy.  Tak ještě několik skutečně zajímavě pojatých  záběrů České Třebové zblízka i z daleka, také nádraží, potom se točilo už jen v Hradci Králové a v Praze. Výlet je těžké popisovat, nicméně myslím vystihuje zájmy mládeže, která se ve filmu jistě našla. Pochválil bych kameru i střihače, který dokázal udělat i z tak jednoduchého děje  film, který má spád, a na který se dá dívat. Je otázka co všechno měl vzkázat, každá generace si vezme to své. Je-li to poučení, nevím. Ve filmových hrdinech může hledat své vzory,  jako vzorový může být i celý životní styl dobře popsaný  filmovou kamerou v pražských klubech. Slovo "Trip" znamená jednak výlet, jednak dávku drogy, možná tedy také výlet za drogou, ve filmu je obojí. Jisté je jen jedno, režisér již v hlavě střádá plány na pokračování filmu, snad TRIP 2, dokonce celovečerní. Byla to zajímavá zkušenost.

Vánoční filmová  premiéra filmu Trip byla jistě oživením vánočního klidu v České Třebové, dosáhli jsme toho, že místo výletů ze Třebové jinam přijeli mnozí obráceně zase do našeho města.  Národní dům připravil pro autorský kolektiv pěkné prostředí, je to další doklad toho, že je pro Českou Třebovou velmi prospěšným zařízením. Přípravě představení věnovali pořadatelé dostatečnou pozornost velmi jim záleželo, aby vše dobře dopadlo. Pochopil jsem, že panovaly jisté obavy z toho, že projekci filmu budou doprovázet nějaké negativní jevy, ale nic takového nebylo, byly to obavy zcela zbytečné.   

Komentáře na facebooku:
Děkuji českotřebovskému publiku za fajn atmosféru, která včera při premiéře filmu TRIP byla :) A samozřejmě děkuji všem z naší partičky, jste báječní :)
Díky moc všem, kdo přišli na českotřebovskou premiéru! Vážíme si toho... :)
 
Fotografie z generálky a z představeni, poslední fotky jsou přímo z filmového plátna.                                                        

 
 
 
A ještě snímek z natáčení u třebovského gymnázia: Další fotky z premiéry na www.filmtrip.xf.cz