Největší závody v kraji !                                                         

O víkendu 10.a 11.dubna 2010 pořádal oddíl plavání TJ Lokomotiva Česká Třebová 24. ročník  CENY TŘEBOVSKÉ  LOKOMOTIVY . Závodů se zúčastnilo 265 závodníků  z 26 oddílů (!).  Díky elektronické časomíře a startům přes hlavu se dalo zvládnout přes tisícovku startů. Přesto muselo být z kapacitních důvodů 110  z původně 370 přihlášených plavců odmítnuto.
Závody tedy měly vynikající úroveň. Nejlepším bodovaným výkonem byl čas českého juniorského reprezentanta Pavla Janečka  z Náchoda / r.1994/, který zaplaval kraulovou stovku v osobním rekordu za 53,68s 
V disciplině 50 m volný způsob veteráni, který se plave jako Memoriál Dr. Petra Eisenvorta, bojovali za bouřlivého povzbuzování rozhodčí a trenéři zúčastněných oddílů . V kategorii mužů zvítězil trenér Komety Brno Tomáš Doubrava , v kategorii žen domácí Lenka Hanušová. Ve vloženém závodě na 50 m znak a 50 m volný způsob startovali nejmenší plavci z přípravek našeho plaveckého oddílu. Před výkony některých z nich klobouk dolů. Pochvala za perfektní starty, obrátky a časy!  Z našich se na medailových pozicích umístili Marie Hájková, Anna Kluková,Ondřej Krňávek , Anna Pucholtová, Jakub Reger a Matěj Švíř. 
Vítězové  na prvních třech místech  si převzali diplomy a netradiční věcné ceny.  Závody měly po oba dva dny bouřlivou atmosféru, tým rozhodčích  sehraný, trenéři byli  spokojeni s výsledky svých závodníků a rozhodně i zajímavé ceny přispěly k tomu, že všichni vedoucí družstev  hodnotili závody jako neobyčejně kvalitní a příjemné.  Takže za rok na jubilejním 25. ročníku na shledanou!
                                                                                                                                                                                         R.Ei.
Závody mládeže                                                                                                         

V sobotu 17. dubna 2010 jsme se zúčastnili plaveckých Závodů mládeže v Jihlavě. Vzhledem k tomu,že týden předtím si téměř všichni naši plavci zaplavali v domácím bazénu své osobní rekordy, byla medailová sklizeň poněkud horší. Získali jsme mnoho čtvrtých míst / Radim Špatenka, Marie Hájková, Anička Pucholtová/, na stupně vítězů se dostala Anička Kluková-vybojovala stříbro na prsařské stovce. Nejúspěšnějším závodníkem byl nejmladší  člen družstva Matěj Švíř roč.2000, který si vyplaval 3x druhé  a 2x třetí místo. Celkem startovalo asi 200 závodníků z 20 oddílů.    
 

  • Českotřebovská plavkyně

    bude reprezentovat Českou republiku!

    Anička  KLUKOVÁ

    byla jako členka českého juniorského  týmu nominována na Mezistátní trojutkání  Polsko - Česko – Slovensko , které se uskuteční  v Žilině 8. - 9. května 2010.  

    Bude to její první start v barvách české reprezentace. Budeme držet palce!!!