PUTOVANÍ ZA TŘEBOVSKÝM KOHOUTEM                

Odbor KČT v České Třebové pořádá již 34.ročník tohoto tradičního putování. Tato turistická akce se uskuteční ve dnech 22.a 23. května 2010. Prezentace a start je opět u budovy Gymnázia od 6.30 do 11 hod.
 
Sobotní trasy v délce 15 až 50 km jsou vedeny do oblasti Třebovských stěn a Naučné stezky Údolfm Skuhrovského potoka do cíle u restaurace "Nad Hrází" v Srnově. Cyklotrasy vedou po cyklostezkách přes Dlouhou Třebovou,Ústí n.Orl., Letohrad, s postupným návratem také do cíle k restauraci "Nad Hrází".
 
Nedělní pěší trasy jsou vedeny přes Zhořský kopec, Přívrat - Presy, Andrlův chlum, Řetovou - Mandl, Vlčkov a údolím potoka Zlatý pásek přes Svinnou, obec Kozlov na Kozlovský kopec. Cyklotrasy po silničním značení až do oblasti kolem Litomyšle. Společným cíl pěších a cyklotras je u chaty Maxe Svabinského. Na sobotu i neděli jsou připraveny i trasy kratší v délce 6-ti km.
 
Letošní nedělní 6-ti km trasa povede údolím Křivolického potoka k pravěké osadě, kterou vytváří o.s. BACRIE. Po prohlídce se účastníci vydají až k rozhledně na Kozlovský kopec a do cíle u turist.chaty.
Všichni účastníci letošního Putování za třebovským kohoutem,kteří absolvují některou zvolenou, trasu,obdrží vkusný pamětní list, odznak v nové barvě nebo medaili. Pořadatelé -odbor KČT Česká Třebová srdečně zvou všechny příznivce pěší i cykloturistiky na turistické putování do přírodních oblastí v širokém okolí našeho města.                                                        KČT - Rudolf Fibigar