Kohouti vedou nad zálohou Alfy 2:0 na zápasy                   

Lokomotiva Česká Třebová : Alfa Pardubice B   8 : 2 (3:0,3:1,2:1)

Za deštivého počasí se začalo v Benátské aréně pěkně z ostra od úvodního vhazování a kohouti zatlačili soupeře do obranného pásma. Tlak využil již ve třetí minutě Macků, když mi pěkně namazal Lustyk. Ale to bylo na dlouhou dobu vše, ikdyž  tyčky pardubické branky zvonily a soupeř několikrát vystrčil růžky a zkoušel pozornost Ehrenbergera. Zlov v utkáni přinesly minuty poté co časomíra odpočítala desátou minutu. Nejdříve od mantinelu z otočky nahazoval Hruška a těsně před brankářem usměrnil nahození do sítě Kašpar. A branku do šatny zaznamenal Tomeš, když Lokomotivy hrála přesilovou hru.
Tlak z úvodní třetiny si domácí přenesli i do druhého dějství a po elegantní učebnicové spolupráci prvního útoku byl na konci akce Válek. Vedení 4:0 vydrželo až do 22. minuty, protože se hráčům Alfy podařilo snížit na rozdíl tří branek. Ale dvě minuty nato opět zaúřadoval první útok a hned dvakrát se do zápisu střelců zapsal Kvasnička. Podruhé dokonce při vlastním oslabení, kdy celou akci nádherně sehrála celá bránící čtyřka a Kvasnička si při zakončení zkušeně počkal a přehodil bezmocně ležícího brankáře hostů.
Závěrečná třetina se dohrávala už více méně z povinnosti, ale hosté zaznamenali druhou trefu do černého. Na tuto branku při dalším střídání a přesilové hře reagovali domácí sedmou brankou díky trefě Hrušky. Účet utkání uzavřel v polovině zápasu Lustyk. Lokomotiva si na své konto připsala první bod v sérii hrané na 3 vítězná utkání.
Branky : 3 Macků (Lustyk), 11 Kašpar (Hruška), 14 Tomeš (Vraspír), 15 Válek (L.Deml),
               24 Kvasnička (Válek), 29 Kvasnička (Válek)sh, 33 Hruška (Kvasnička) pp, 39 Lustyk (Macků)
Vyloučení : 4 : 5, Využití 2 : 2 V oslabení 1 : 0  Střely 32 : 18
 
 
Neděle: Lokomotiva Česká Třebová : Alfa Pardubice B   5 : 2 (4:2,1:0,0:0)

Druhé utkání brankově otevřel Lustyk již ve druhé minutě při přesilové hře. Když ve 4 minutě přidal další trefu Kvasnička, zdálo se, že utkání bude mít stejný průběh jako včera, Ale opak byl pravdou. Protože si Ehrenberger vybral slabou chvilku. Při střele střelu hostujícího hráče od půlky si křiknul „mám…“ ale nejen k jeho údivu, ale především přihlížejících diváků – míček tečoval lehce lapačkou. A ten ho přeskočil a skončil v síti – tedy jasnej „borec na konec“ s palcem dolů.
Naštěstí pro domácí přišli dvě trefy Lukáše Demla kdy nejdříve opět skvělou spoluprácí s Válkem a Kvasničkou pohotově zakončil přes bezmocného hostujícího gólmana. A za dvě minutky nato využil přesilovou hru. Ale to nebylo v úvodní části vše. Pardubičtí těsně před sirénou střílí branku do šatny. Naštěstí to bylo vše co střelecky do konce utkání předvedli a pravděpodobně jim došli i síly na další větší vzdor a domácí brankář byl již pozorný.  Za kohouty ještě jeden zápis do listiny střelců přidal Válek, když mu asistoval tvrdý muž ze zadních řad Šustek. Tak po domácích zápasech jde Lokomotiva do dalších bojů s vedením 2:0 na zápasy a již v sobotu v pardubických Polabinách v 10 hodin může rozhodnou o svém postupu. Ale nebude to mít jednoduché protože A tým Alfy bude hrát své utkání I. NHbL na domácím hřišti až v sobotu podvečer a tak béčko může využít služeb pěti hráčů.
 
Branky: 2 Tomeš (Lustyk)pp, 4 Kvasnička (L.Deml),11 L.Deml (Válek), 13 L.Deml (Válek), 25 Válek (Šustek)
Vyloučení: 9 : 7, Využití 2 : 1 Střely 31 : 13
 
Extraligoví dorostenci po vyrovnaných partiích v Ústí nad Labem prohrávají 2:0 

Obě utkání byla dle slov vedoucího mužstva Kamila Švece velmi vyrovnaná v tom druhém ještě po dvou třetinách  byl stav 1:1. Ale nakonec byl výsledek stejný jako v sobotu 4:2 pro domácí. Komentář bude dodám až po návratu týmu ze severu Čech. (ba)