Jan Friš mistrem republiky v běhu na 1500 m překážek                                       
Uplynulý víkend se v  Praze na Slávii konalo atletické Mistrovství České republiky žáků a žákyň na dráze. Kompletní výsledky a článek jsou umístěny na stránkách českého atletického svazu www.atletika.cz.
Závody byly od pořadatelů skvěle  připraveny, počasí vyšlo nad očekávání, atmosféra a divácká účast byla vynikající.
Vyvrcholení atletické sezóny se zúčastnili i dva běžci bydlící v České Třebové, oba studenti zdejšího víceletého gymnázia. Míša Stránská, závodící za Českotřebovský běžecký klub ISCAREX, obsadila skvělé 4. místo v běhu na 1500 m. Věkem sice ještě mladší žákyně se prosadila v konkurenci starších soupeřek a zajistila si účast v reprezentaci ČR pro mezistátní utkání se Slovenskem, které se koná již tuto sobotu v Hodoníně.
Jan Friš, závodící za Jiskru Litomyšl, vybojoval v sobotu 1. místo a získal titul mistra České republiky v běhu na 1500 m překážek. V neděli pak obsadil druhé místo  v nejdelším běhu mistrovství  na 3000 m. Stříbrnou medaili obdržel z rukou šéftrenéra české reprezentace pana Tomáše Dvořáka.
Míša i Honza, dnes trénující u pana Jaromíra Kopeckého z Chocně, začínali v Českotřebovském Ski klubu a dodnes se zúčastňují Orlické běžecké ligy pořádané kolektivem kolem pana Šimůnka. Na závodech se prosadily i další tváře známé z těchto závodů: Antonín Lakota a Veronika Hanušová z  AC Choceň,  Tereza Vytlačilová z Poličky, Adam Zenkl z AC Vysoké Mýto. Jejich úspěch je motivací pro ostatní děti, které našly zalíbení v královně sportu.