FbK Česká Třebová hlásí                                                        

Po posledním vcelku úspěšném turnaji jsme 15.ledna nastoupili do nově vylosované skupiny, v níž nám zůstal pouze „starý známý“v podobě FbK Orlicko-Třebovsko. První turnaj se hrál v nové královéhradecké hale v Třebši.
 
FbK Česká Třebová – Orel Přelouč 5:3
Hned v prvním utkání nám připravil těžkou zkoušku soupeř z Přelouče, který disponoval několika dobře narostlými hráči. Nástup měli skvostný a po necelých čtyřech minutách to bylo 0:3. Kluci se však nenechali zahanbit a postupně ukrajovali z jejich náskoku, až bylo před půlí vyrovnáno. Ve druhé půli jsme už převzali otěže zápasu do vlastních rukou a dovedli jej do vítězného konce.
Branky ČT: 8. Hoang (Langer V.), 8. Langer V. (Krása), 11. Langer T. (Vondra), 18. Bohunek (Langer T.), 24. Krása
O Novotný: 15 zákroků
 
FbK Česká Třebová – FbK Orlicko-Třebovsko 8:5
Okresní derby se spíše než vypjatou atmosférou vyznačuje férovou hrou, kdy brankáři často zůstávají napospas nájezdům útočníků. Koneckonců, v našich vzájemných zápasech padá v průměru téměř 10 branek. Opět jsme rychle prohrávali, ale dokázali jsme velmi rychle vývoj zápasu obrátit a udržovat soupeře v bezpečné vzdálenosti, což představovalo náskok 3-4 gólů.
Branky ČT: 4., 7., 19. a 20. Langer T. (Vondra, -, Křivka, Langer V.), 10. Langer V., 13. Hoang (Krása), 21. Vondra (Langer V.), 22. Křivka (Krása)  J. Řehoř: 21 zákroků
 
FbK Česká Třebová – FbK Svitavy 1:6
Svitavy se nám, podle dosavadních výsledků, zdály být nejsnadnějším soupeřem ze všech. To jsme se ale ošklivě zmýlili. Zřejmě pod vlivem uspokojení z dosavadních výkonů jsme soupeře nechali hrát a využívat svých rychlých hráčů, zatímco my jsme při zakládání útoku jen stáli a čekali, co náš osamocený hráč s míčkem provede. Světe div se, moc se toho nepovedlo, a tak Svitavy v klidu a bez nejmenšího odporu navyšovaly skóre, až se přiblížilo docela nepříjemnému debaklu. Poslední tři minuty jsme ještě zkusili hrát bez brankáře, ale ani takto dlouhá power-play nebyla úspěšná.
Branky ČT: 8. Langer V.
J. Řehoř : 14 zákroků  O. Novotný (od 15. minuty): 9 zákroků
 
 FbK Česká Třebová – CSP Hradec Králové 2:2
Výkony domácího celku se zápas od zápasu zlepšovaly a slibovaly tak napínavý souboj na závěr tohoto hracího dne. Kvůli k únavě z předchozích zápasů se na hokejky všech hráčů vkrádalo čím dál více nepřesností, a tak první polovina, i přes několik šancí skončila bez branek. Tu druhou již po třech minutách otevřel pěkný výhoz Ondry Novotného, který přesně umístil do sítě Filip Křivka. Za minutu však bylo srovnáno a to samé se po zásahu Tomáše Langera opakovalo i v závěru utkání, jež skončilo zaslouženou remízou.
Branky ČT: 16. Křivka (Novotný), 21. Langer T. (Kmoníček)  O. Novotný: 26 zákroků
 
Opět se nám nevyhnul pomalý start do prvního zápasu, což jsme však dokázali slušně odčinit a ještě utkání zvrátit. Celkově lze turnaj, kromě výpadku se Svitavami, hodnotit pozitivně. Je vidět, že si kluci s hokejkou a míčkem rozumí čím dál víc a můžeme se těšit, že z nich postupně porostou kvalitní hráči.  Zápasy jsme odehráli v následujícím složení:
Novotný, Řehoř - Kmoníček, Cerman, Langer T. - Langer V., Hoang, Bohunek, Krása, Vondra
 
Zveme vás ke sledování našich dalších zápasů. Ty se odehrají 12.února 2011 v hale Na Střelnici ve Svitavách. Přijďte nás povzbudit, když hrajeme tak blízko! 
 
 
Jiří Němec & Monika Adamcová