Výroční členská schůze ČTBK Iscarex                                  

Ve čtvrtek 16. března podvečer se sešli členové jediného českotřebovského atletického klubu  v Národním domě  na valné hromadě. Klub má 55 členů, většinou zde sportují dospělí, v žákovské kategorii sportují jen jednotlivci, klub se jim zatím komplexně nevěnuje, ale jak řekl předseda klubu Ing. Aleš Stránský, tak se to do budoucna se to může změnit.  Členové klubu jsou velmi pilnými sportovci nejen v tréninkovém procesu, ale také v účasti na závodech. Během roku najdeme závodníky Iscarexu Česká Třebová ve startovních listinách sedmdesátky závodů u nás i v zahraničí.  Iscarex je také úspěšným pořadatelem i velkých závodů.

Zajímavý je i pohled do výsledkových listin prestižních závodů a pohárů. V Saucony  Českém poháru najdeme např. běžce Iscarexu na prvních místech ve čtyřech kategoriích:  Michala Horáčka (Muži A), Aleše Stránského (Muži C), Adélu Stránskou (juniorky) a Janu Jiráskovou (ženy C). ČTBK Iscarex a jeho mateřský firma pořádaní  dlouhá léta svůj vlastní Iscarex pohár, ve kterém samozřejmě také slaví řadu úspěchů.  Míla Keprtová, Aleš Stránský a Jan Šimůnek byli vyhodnoceni mezi nejlepšími sportovci okresu., Aleš Stránský také mezi nejlepšími sportovci Pardubického kraje. Úspěchy slavili běžci Iscarexu i na dalších soutěžích:

Orlická běžecká liga mládeže

  1. místo Michaela Stránská    1. místo Vojtěch Vondra

 

Mistrovství ČR v krosu

 2. místo Michaela Stránská   10. místo Michal Horáček    11. místo Adéla Stránská

 

Mistrovství ČR veteránů

  1. místo  Aleš Stránský  3x   1. místo  Martin Vacek 2x    1. místo Michal Horáček
  1. místo  Eva Jirásková 2x    1. místo Miloslava Keprtová  2x

 

Mistrovství světa veteránů v běhu do vrchu

  1. místo  Aleš Stránský   4. místo Martin Vacek   7. místo Eva Jirásková (4. místo ME v běhu do vrchu)

Členská schůze schválila  zprávu o činnosti, hospodaření i plán činnosti na nový rok 2011. Členský příspěvek bude 200 Kč, navíc se sportovci musí podílet i na dopravě na závody. Předsedou ČTBK Iscarex byl zvolen i nadále Aleš Stránský, členy výboru jsou dále  Adéla Stránská (pokladník), Eva Jirásková, Michal Horáček,  Eva Jirásková, Vojtěch Heger a Jan Šimůnek mladší. Iscarex patří mezi nejvýznamnější běžecký klub v celé České republice. Svou aktivitou přispívá k reprezentaci našeho města jako málokterý sportovní klub, systematicky působí  ve prospěch mládeže. ČTBK Iscarex pracuje přitom ve velmi skromných podmínkách, nemá žádné velké tréninkové zázemí. Velkou oporou je  firma Iscarex, oddíl podporuje také podle možností a schválených pravidel také Město Česká Třebová. Oddíl to však  více než úměrně vrací  pořádáním atletických závodů ve městě a regionu, v minulosti dokonce pořádal i Mistrovství světa. Mezi členy klubu Iscarex je sice jen 7 žákyň, ale podporou a pořádáním závodů klub  přivedl ke sportu v historii již stovky dalších dětí a mládeže. Bude to tak i v letošním roce, kdy dojde ke spojení Iscarex poháru a Orlické běžecké ligy do jedné soutěže, Iscarex pohár bude mít tedy také své mládežnické kategorie. 16. ročník Iscarex poháru pořádá ISCAREX s.r.o. jako seriál 36 bodovaných závodů, ze kterých se 12 se započítává. Ceny do Poháru zajišťuje Iscarex, s.r.o. a firma New Balance.  20 z těchto závodů bude mít také mládežnické kategorie. 
 
Jaká bude pořadatelská činnost Iscarexu v roce 2011:   

6.4.       Pekelný kilometr (4.5.,  1.6.,  6.7.,  24.8.)
30.4.     Běh Javorkou (17. ročník)
10.7.     Běh na Kozlovský kopec (20. ročník)
6.8.       Kvalifikace na MS - Peklák
20.8.     Dolní Morava – Králický Sněžník (12. ročník)
10.12.   Vánoční běh okolo Zlatého pásku (spolupořadatelé)                                                                                                     (mm)