Monice Simonové se daří 

 Závodnice a členka Sokola Česká Třebová Monika Simonová, která bude v letošní sezóně absolvovat závody v dresu regionálního týmu Cyklotrénink František Trkal, vstoupila do letošní sezóny velmi úspěšně.
Po náročném soustředění, které absolvovala v průběhu března v Chorvatsku, byl začátek letošní sezóny stanoven na neděli 3.4.2011, kdy se konal silniční závod Českého poháru v Pičíně u Příbrami. Ženy jely závod na 60 km a Monika přijela do cíle na výborném druhém místě. Na tomto závodě si také přebrala ocenění za loňskou sezónu, kdy v Českém poháru skončila celkově také na druhém místě. Dalším závodem, kterého se Monika zúčastnila byl silniční závod Českého poháru ve Zbraslavi u Brna. Závod se jel na 5.5 km dlouhém okruhu s jedním krátkým, ale o to strmějším stoupáním a ženy tento okruh musely absolvovat 10x. Zde se sešla na startu velmi dobrá konkurence,když tady startovaly např.zástupkyně Dukly Praha Lucie Záleská a Lada Kozlíková nebo loňská vítězka Českého poháru Pavla Havlíková a několik závodnic ze Slovenska. Ve velmi rychlém závodě vybojovala Monika ve spurtu 3 místo. 
O víkendu 16 a 17.4.2011  startovala na dvou přípravných  veřejných závodech, které se konaly v okolí, a tím byla časovka v Moravské Třebové (která se započítává do seriálu závodů Cykloman). Časovka se jela na 9km a zde se ji podařilo vyhrát.
V neděli se konala další časovka. tentokrát v Dobrušce (tato časovka se započítává do Dobrušského poháru). Časovka se jela také na 9 km. I tady Monika vyhrála.  
V současné době se českotřebovská cyklistka připravuje na etapový závod světového poháru Gracia Orlová, který se jede na konci dubna a kam se, díky dobrým výsledkům, nominovala. Tento závod absolvuje v dresu Czech teamu. Následně, pokud příjde potvrzení od organizátorů, by se měla v polovině května zúčastnit mistrovství světa amatérských cyklistů, které se koná v Itálii.
Poděkování patří také partnerům, kteří podporují cyklistickou kariéru Moniky Simonové a to firmě Eko Bi s.r.o., Armat, Fitcentrum Apollo, Rydo, Elektro Franc, BB cut a Auto Eso.

 

MONIKA SIMONOVÁ STÁLA OPĚT NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ.

Nadšená cyklistka MONIKA SIMONOVÁ, dlouholetá členka SOKOLA Česká Třebová, závodící za stáj CYKLOTRENINK FRANTIŠEK TRKAL, vloni celkově druhá v Českém poháru vlétla do letošní sezóny opravdu excelentně. Co závod, to bedna. Pochopitelné je, že v přípravě nenechala nic náhodě. Náročné soustředění absolvovala v březnu v Chorvatsku, poctivě však trénuje téměř denně. Začátek letošní  cyklistické sezóny byl v neděli 3. dubna. První závod Českého poháru se jel v Pičíně u Příbrami. Ženy  absolvovaly  60 km a českotřebovská jezdkyně MONIKA SIMONOVÁ vybojovala stříbro. Zlato patřilo LUCICI ZÁLESKÉ z Dukly Praha a bronz brala JANA DUBNOVÁ z týmu Experiment 23.
Velice silná konkurence se sešla na ČP ve Zbraslavi u Brna. Startovaly zástupkyně Dukly Praha LUCIE ZÁLESKÁ a LADA  KOZLÍKOVÁ, rovněž tak loňská vítězka Českého poháru  PAVLA HAVLÍKOVÁ. Ženy absolvovaly desetkrát okruh dlouhý 5,5 km s velice nepříjemným strmým výjezdem. Přesto se  jelo velice rychle. 1/ PAVLA HAVLÍKOVÁ Kooperativa Jablonec nad Nisou, 2/ MONIKA KADLECOVÁ Epic Dohňany, 3/ MONIKA SIMONOVÁ  Cyklotrenink TRKAL. V sobotu 16. dubna vyhrála MONIKA SIMONOVÁ  z České Třebové devítikilometrovou časovku v Moravské  Třebové. Ta se  započítává do seriálu závodů Cykloman. Vítězný čas MONIKY byl (12:02 minuty), 2/ PAVLA BAČOVÁ (13:07), 3/ LADISLAVA PETRÁŠOVÁ (13:34). V neděli 17. dubna  se jela časovka v Dobrušce, započítává se do Dobrušského poháru, A opět první MONIKA SIMONOVÁ Cyklotrenink TRKAL. Náročnou trať 9 km dlouhou zvládla na 13 minut 55 vteřin. 2/ DANIELA TYLŠOVÁ, 3/ GRETTA NOVOTNÁ. „Myslím, že se mi začátek sezóny docela povedl.  V současné době se připravuji na etapový závod Světového poháru GRACIA ORLOVÁ. Díky dobrým výkonům jsem se na tento prestižní podnik nominovala a pojedu v dresu Csech teamu. Bude-li trochu toho štěstíčka přát, měla bych  v polovině květnu startovat v Itálii na mistrovství světa amatérských cyklistů. Jsem tak trochu nervózní, přijde-li potvrzení  od organizátorů“, směje se MONIKA.
„I letos cítím dobrou formu a moc bych chtěla poděkovat všem ochotným partnerům, kteří mne v závodní cyklistice podporují. Závody jsou po celé republice a sama bych  to finančně určitě nezvládla. Ať již je to oddíl Cyklotrenink  FRANTIŠEK TRKAL, firma Eko Bi s.r.o.Armat, Fitcentrum Apollo, Rydo, Elektro Franc, BB cut , Auto Eso, Cykloservis  DOSTÁL  a další.“, dodává MONIKA SIMONOVÁ z České Třebové. MR.                                                        MONIKA SIMONOVÁ  Foto: Archív ČtřZ