Českotřebovský deník 161/2011  (13.6.)                                


  • CHVÁLÍME V pátek 10. června mohli obyvatelé města Jihlavy  potkat na náměstí a v centru města třebovského kohouta, který zde rozdával občanům propagační materiály a zval je k návštěvě našeho města....  propagace města se přece nemusí provádět pouze na veletrhu Holiday World ....
  •  

  •  Javorková stezka měla velkou účast                                                                                                      

    Dne 11. června 2011 se v parku Javorka v České Třebové uskutečnila akce Javorková stezka, která byla pořádána ZO ČSOP Zlatá studánka v České Třebové. Tato akce se pořádala už po několikáté. V minulých letech byl organizátorem pan Vladimír Třasák, který již bohužel není mezi námi. Jsem ráda, že jsem tuto činnost ve spolupráci se všemi, co byli na tomto dni pomáhat, mohla převzít. Organizace stezky byla pro mne první a veliká zkušenost. Toto sobotní odpoledne zaplnilo park Javorku mnoho dětí se svými rodiči. Každá zapsaná skupina dostala kartičku, se kterou chodila po devíti stanovištích, kde plnila různé úkoly. Stanoviště: test, pohřebiště odpadků (přiřazování doby rozkladu v zemi k jednotlivým věcem – materiálům), doprava, poznávání květin a zvířat, určování věcí podle smyslů (pomocí hmatu, čichu a chuti), hlavolamy (na čas rozluštit co nejvíce hlavolamů), paměť, hod míčkem na cíl a chytání a určování rybiček. Dále bylo úkolem najít na 6 stromech rostoucích v parku Javorka 6 otázek a správně na ně odpovědět. Pro zúčastněné uvádím správné odpovědi: město: Svitavy, zámek: Lednice, pohádková „postavička“: mašinka Tomáš, výřez z obrázku: pelikán, hádanky: ozvěna a ryba a úsečka byla dlouhá 17,5 cm.  V cíli si každý mohl vyrobit ruční papír, zápich do květináčů a dřevěnou ozdobu na krk. Též byly od 16:00 hod. připraveny  pro děti různé soutěže. Každý si za svoji snahu odnesl odměnu.
    Myslím si, že už podle počtu zúčastněných, kde jsme měli zapsáno 43 skupin (tj. přes 100 lidí) se Javorková stezka vydařila a doufám, že všichni prožili pěkné odpoledne.  Závěrem bych se chtěla omluvit těm, kteří čekali na vyhlášení výsledků delší dobu. Tato prodleva byla z důvodu velikého počtu zúčastněných. A malé upřesnění: stanoviště č. 9 (rybičky) nebylo započítáváno do konečného počtu bodů – došlo zde ke špatné domluvě v bodování. Tím by nebyly výsledky spravedlivé. Ráda bych poděkovala sponzorům, bez kterých by tato akce nemohla být uskutečněna. Děkuji firmám KSK s.r.o. Česká Třebová, ČEZ a.s., MIKA a.s. Česká Třebová, cukrárna Mája Dlouhá Třebová, autodoprava Jiří Jansa Česká Třebová, dále panu L. Tlapákovi a městu Česká Třebová. Veliké DÍKY patří také dobrovolníkům, kteří přišli do Javorky pomoci.                       Jiřina Jansová (člen ZO ČSOP Zlatá studánka)
     

    Firma IMS-Drašnar s.r.o. přijme do hlavního pracovního poměru zaměstnance na posici:
    Vedoucí údržby strojů a správy budov
    Směnnost: Jednosměnný provoz
    Pracovní úvazek: Plný
    Pracovněprávní vztah: Pracovní poměr
    Minimální stupeň vzdělání: ÚSO s maturitou (bez vyučení)
    Nástup: Okamžitě
    Mzdové rozpětí: od 18 000 Kč do 25 000 Kč 
    Nabízené výhody: Podnikové stravování
    Požadujeme:
    Organizační a administrativní schopnosti. Pokročilá schopnost práce s PC! Nutné osvědčení dle §6 vyhl. 50/78 Sb. Znalost údržby nástrojařských strojů a vstřikových lisů. Znalost problematiky běžné údržby budov a areálu firmy. Znalost problematiky nakládání s odpady. Zkušenosti s řízením dle ISO 9001 a ISO 14001 (ISO/TS 16949 výhodou). Svářečský průkaz na obal. elektrodu výhodou.
    Požadované dovednosti:
    Činnost dle §6 vyhl. 50/78 Sb.   Práce s PC   Řidičský průkaz - řízení osobních automobilů - skupina B.
     

    Ve čtvrtek bude zveřejněn nový jízdní řád na rok 2012  

    Vážení občané, dovolujeme si Vás upozornit, že na webu společnosti OREDO a Krajského úřadu Pardubického kraje v sekci Doprava bude dne 16.06.2011 zveřejněn  Návrh železničního jízdního řádu  na období od 11.12.2011 do 08.12.2012. Případné připomínky k návrhu JŘ ČD je možné podat do 07.07.2011 písemně na MěÚ Ústí nad Orlicí - odbor dopravy, SH a správních agend nebo na Městský úřad Česká Třebová, odbor dopravy a silničního hospodářství
     
    Sprejeři vyzdobí podchod pod železnicí u červeňáku 

    Nabídku umělecké skupiny dobrovolníků projednala rada města a nabídku po diskuzi přijala. Se skupinou bude sepsána smlouva, podle které Město připraví podkladovou úpravu nyní poškozených ploch tak, aby mohly být  nově upraveny. Záměr vychází z toho, že osoby se stejným zaměřením mají úctu k výtvorům jiné skupiny a nechají  nově pořízené výtvarné kreace bez poškozování. Skupiny, která nové výtvarné řešení provede představila solidní přípravu,, např. rozkládací model podchodu.  Uvidíme, zda budou předpoklady splněny a jak dílo dopadne. "V žádném případě nechceme provádět nějakou cenzuru námětů, které zde budou na stěnách a říkat co se smí a nesmí," řekl starosta Jaroslav Zedník. 
    Cvičenky T.J. SOKOL v Oławě 

    Skupina sedmi zástupkyň T.J. SOKOL Česká Třebová (cvičenky všestrannosti) vedená starostkou T.J. SOKOL paní Růženou Dobrouckou odjela v pátek 10. června 2011 do polské Oławy, aby se tam zúčastnila tradiční sportovně-kulturní akce „DZIEŇ KOGUTA“.  Zástupkyně Sokola byly pozvány paní Elzbietou Wojdyłou, soukromou podnikatelkou v oblasti wellness pro ženy, která byla loni společně se skupinou žen z Olawy v České Třebové. Jeden den své návštěvy strávily tehdy ženy z Olawy v SOKOLe, kde se zúčastnily cvičení, ale i nácviku tanců a velmi rády na toto setkání vzpomínají. Také českotřebovské cvičenky v Olawě kromě vlastního pódiového představení absolvovaly turistický pochod a cvičení v tělocvičně wellness centra a ve fit-centru.  Tato rozbíhající se spolupráce je dalším důkazem toho, že družba mezi městy Česká Třebová a Olawa se rozšiřuje o další oblast  spolupráce.
     

    Město ČESKÁ TŘEBOVÁ VYHLAŠUJE DRAŽBU DLE PRAVIDEL č. 1
    PRO PRONAJÍMÁNÍ BYTU V MAJETKU MĚSTA ČESKÁ TŘEBOVÁ  

     

    KARTA VOLNÉHO BYTU
    (dle čl. III. odst. 3.1, Pravidel č.1 pro pronajímání bytů v majetku Města Česká Třebová )
    a) Adresa bytu: uliceMasarykova  číslo popisné 1103 číslo bytu 11,  Česká Třebová
    b) Velikost bytu: 1+2, čtvrté nadzemní podlaží, půdní vestavba  Podlahová plocha dle § 2 odst. d) zák. č.107/2006 Sb.: 85,69 m2

    Kuchyň

    16,75m2

    Pokoj č.1

     25,85m2

    Pokoj č.2

    20,60m2

    Pokoj č.3           

     

    Předsíň

      6,25m2

    Spíž

     

    Komora

    1,08m2 

    Koupelna

    6,33m2 

    WC

      2,00m2

    Balkon

       

    Sklep

      6,83m2

    Půda

     

     

    c) Aktuální měsíční nájemné:

               4.560,-

    Kč    (51,95 Kč/m2)

    d) Vyvolávací cena:

           109.000,-

    e) Záloha na teplo:

    0,-

    f) Měsíční zálohy na další služby

    260,-

    g) Dražební jistina:

             14.000,-

    h) Prohlídka bytu se uskuteční:  v úterý 12.07.2011 od 14:00 do 15:00 hod.
    i)  Dražba se koná ve velké zasedací místnosti městského úřadu v I. patře dne
    25. července 2011 v 17:00 hodin
    j)  Jedná se o I. kolo dražby
    k) Datum posledního dne, kdy je možné podat přihlášku do dražby: 20.07.2011         

     

    Poslední divadlo sezóny: Záskok  

    (Divadlo Járy Cimrmana) Představení je jedinečné tím, že sestává ze tří částí: obvyklého odborného semináře, předehry („Mistr přijíždí“; příjezd Prácheňského a část zkoušky) a samotné hry Vlasta, v níž zastupuje za jednu postavu proslulý herec Karel Infeld Prácheňský. Zatímco zprvu chovají všichni herci k Prácheňskému úctu, posléze zjistí, že o hře nemá potuchy. Postupně jeho vinou dochází k úplnému rozkladu hry (Prácheňský si plete postavy, používá repliky ze zcela jiných her, atp.). Přesto probíhá na pódiu určitý děj původní hry: je o Vlastě, které má značný majetek (a uchází se o ní kvůli tomu několik zájemců), ale nakonec se zjistí, že Vlasta není žena, ale muž. Kvůli Prácheňskému několikrát za hru musí pro nahození hry zpět do kolejí přijet na pódium i zvědavý invalida Jirka Karásek, kterého má hrát principál, který také napovídá, a to velmi hlučně. - Vyprodané představení, které potěšilo všechny, mimo těch, co už lístky nesehnali. Jako náhradní kulturní vyžití doporučujeme zakoupit v 50% slevě lístky na koncerty Smetanovy Litomyšle.
     
    Účetní závěrka Českého statistického úřadu nepodává věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví  

    Cílem kontroly bylo prověřit spolehlivost údajů účetní závěrky (dále také „ÚZ“) k 31. prosinci 2009 předkládané Českým statistickým úřadem (dále jen „ČSÚ“) jako podklad pro závěrečný účet (dále také „ZÚ“) kapitoly státního rozpočtu 345 Český statistický úřad a prověřit, zda ČSÚ postupoval při sestavování ZÚ kapitoly za rok 2009 v souladu s příslušnými právními předpisy.
    Účetní závěrka ČSÚ k 31. prosinci 2009 nepodává věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. a příslušnými právními předpisy platnými v ČR pro oblast účetnictví. Účetní závěrka ČSÚ nebyla za rok 2009 vzhledem k celkovým agregovaným nesprávnostem překračujícím stanovenou hladinu významnosti spolehlivým podkladem pro sestavení závěrečného účtu kapitoly 345 Český statistický úřad za rok 2009. Na celkové nesprávnosti se podílelo nadhodnocení a podhodnocení jednotlivých účtů a položek příslušných výkazů.
    Vzhledem k nesprávnostem, které byly zjištěny v ÚZ ČSÚ, je nezbytné, aby ČSÚ přijal taková opatření v oblasti účetnictví a vnitřního kontrolního systému, která by vedla k odstranění systémových nedostatků, a tím maximálně eliminovala vznik možných nesprávností, popřípadě nesprávnosti již vzniklé včas detekovala a odstranila.
    Kontrola byla prováděna od září 2010 do března 2011. Kontrolovaným obdobím byl rok 2009, v případě věcných souvislostí i předchozí období a rok 2010. Kontrolovanou osobou byl Český statistický úřad. Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti NKÚ na rok 2010 pod číslem 10/32. Kontrolní akci řídil a kontrolní závěr vypracoval člen NKÚ Ing. Daniel Reisiegel, MPA.