V Jihlavě na první výhybce pak lokomotiva vykolejila úplně a s ní i další vagóny," doplnil redaktor. Vykolejený vlak pak ujel dalších sto metrů, než se zastavil.

Nyní je jen jisté, že bude potřeba vyměnit přibližně 2 200 šroubů, které přichycují koleje k pražcům. Byly totiž poškozeny.

Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/v-jihlave-vykolejil-historicky-vlak-jeli-v-nem-pouze-zamestnanci-drah-1e1-/jihlava-zpravy.aspx?c=A110729_130111_jihlava-zpravy_kol

Českotřebovský deník 204/2011 (31.7.)                                 
K vykolejení českotřebovského historického vlaku u nádraží v Jihlavě

Českotřebovská historická lokomotiva  310.922 Kačenka  jela jako součást manipulačního vlaku, byla tažena, nejela tedy jako zatopený stroj. Mířila na každoroční letní akci v Telči, kde měla působit. Inspektoři drážní inspekce dorazili na místo, aby zjistili, co se vlastně stalo. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Podle šetření to vypadá, že manipulační vlak táhl vykolejenou lokomotivu několik kilometrů, pak zase naskočila zpátky na koleje a nakonec se opět mimo ně ocitla v Jihlavě. Škodu drážní inspektoři zatím odhadli na 900 tisíc korun, 600 tisíc z toho na historickém vlaku, zbytek na železniční trati. Díky tomu v sobotu nejely vlaky mezi stanicemi Brancouze a Okříšky. Vlak vykolejil v 11:15.  Byl úplně bez cestujících, byli v něm pouze zaměstnanci drah, protože se jednalo o manipulační jízdu. Celkem vykolejilo pět vozů včetně historické lokomotivy. Historickou soupravu táhl manipulační vlak. Kousek za zastávkou Luka nad Jihlavou začínají v kolejišti patrné čerstvé stopy, jak stará lokomotiva uprostřed vlaku ze zatím neznámých důvodů vyskočila z kolejí. Souprava pak jela dál a lokomotivu mimo koleje táhla přibližně tři kilometry. U nepoužívané výhybky k lomu ale stopy v kolejišti náhle končí. Lokomotiva tedy musela znovu na koleje naskočit. Znovu se stopy objevily až po pěti kilometrech. V Jihlavě na první výhybce pak lokomotiva vykolejila úplně a s ní i další vagóny. Vykolejený vlak pak ujel dalších sto metrů, než se zastavil. Nyní je jen jisté, že bude potřeba vyměnit přibližně 2 200 šroubů, které přichycují koleje k pražcům. Byly totiž poškozeny. Inspektoři ale zatím neurčili, zda se po trati do výměny šroubů bude smět jezdit, nebo ne. Příčinu nehody Drážní inspekce vyšetřuje a není jisté, zda za ni mohla technická závada na lokomotivě, nebo vagónech. V kolejišti ale inspektoři našli šroub, který pravděpodobně ze soupravy upadl.  K problému je několik otázek:  Jakou rychlostí byl manipulační vlak tažen?  Je běžné, že si na 5 km dlouhém úseku trati  strojvedoucí nevšimne, že vlak táhne lokomotivu mimo koleje?  Jsou historická vozidla pojištěna?  Jaký je skutečný rozsah poškození stroje či vagónů?  Je opravdu Kačenka zralá jen opět na pomník, jak bylo uvedeno v některé diskuzi?  .....  (zdroj  iDNES.cz)
 
 
Čechomor se vrací do zámeckého amfiteátru  v Litomyšli

Litomyšlané, ale i návštěvníci našeho města se budou moci rozloučit se stávající podobou zámeckého amfiteátru opravdu ve velkém stylu. Poslední srpnovou neděli zde proběhne jeden z koncertů v rámci Čechomor Kooperativa Tour 2011.  
S mírnou nadsázkou by se dalo říci, že se po dlouhých jedenácti letech skupina Čechomor konečně vrací „domů“. A k návratu si parta výborných muzikantů v čele s Františkem Černým a Karlem Holasem pozvala řadu hostů. V neděli 28. srpna se od 18 hodin můžete těšit na Gerryho Leonarda, Věru Martinovou tentokrát v triu s Pavlínou Jíšovou a Adélou Lounkovou. Třetím hostem bude Olda Veselý se svým e-Bandem. Čechomor představí posluchačům nejen písničky ze své nové desky Místečko, která vychází téměř po šesti letech, ale zazní samozřejmě i oblíbené skladby staršího data. Koncert pořádá občanské sdružení Music Club Kotelna ve spolupráci se Státním zámkem Litomyšl. Město Litomyšl by při této příležitosti rádo představilo návštěvníkům vizualizace nové podoby zámeckého amfiteátru. Nezapomeňte si však již dnes poznamenat termín konání tohoto koncertu, jehož návštěva bude jistě stát za to! 
Předprodej vstupenek v síti www.tisketstream.cz, Knihkupectví Paseka na Smetanově náměstí a v Music Clubu Kotelna na ulici Kapitána Jaroše. Při zakoupení dvou vstupenek v Knihkupectví Paseka nebo v Music Clubu Kotelna získáte slevový kupón v hodnotě 50 Kč, který můžete až do konce letošního roku uplatnit na jakýkoli pořad v Music Clubu Kotelna.
Cena vstupenky v předprodeji je 300 Kč, na místě 350 Kč.   Generálním partnerem skupiny Čechomor je akciová společnost Kooperativa, hlavním partnerem Čechomor Kooperativa tour je pivovar Starobrno, mediálním partnerem turné je MF dnes, internetový portál iDNES a rádio IMPULS. 
 
Celostátní turnaj  mladších žáků 

 
28.-30.7. 2011 byl náš klub pořadatelem celostátního turnaje  mladších žáků (kategorie "B"), kterého se zúčastnilo 45 hráčů. Vítězem dvouhry se stal Ondřej Váša (TK Tenis-centrum Hradec Králové), druhé místo obsadil David Sedlář (TC MJ-Tenis), který ve finále prohrál s Vášou 6/1, 6/4. Utkání se hrálo za velmi těžkých podmínek(déšť, těžké míče). Na třetím místě společně skončili Lukáš Kuthan (LTC Pardubice) a náš hráč Martin Blažek, který v semifinále podlehl pozdějšímu vítězi Vášovi 3/6, 1/6. Martinovi ke třetímu místu gratulujeme, ale zároveň dodáváme, že pokud chce takovéto turnaje i vyhrávat musí k velmi dobré technice úderů a talentu, což určitě má, přidat i lepší koncentraci a taktické vedení zápasu. Ve čtyřhře se vítězi stali Ondřej Váša a Lukáš Kuthan, kteří ve finále porazili pár Martin Blažek a Martin Šimeček (TK Precolor Plus Přerov) 6/4, 4/6, 1/0(9). Toto utkání se hrálo díky drobnému, ale vytrvalému dešti v podmínkách na hranici (asi i za) regulérnosti.  Z dalších domácích hráčů se turnaje zúčastnili Lukáš Nekvinda, Tomáš Hájek a Daniel Kolář.   (www.tenis.cz)
 
Celostátní turnaj Českých drah byl 23.-24.7. 2011 

V sobotu po celý den a v neděli dopoledne se na našich kurtech konal celostátní turnaj Českých drah, kterého se zúčastnilo 46 hráčů a hráček. Hrálo se v několika věkových kategoriích pod vedením zkušeného rozhodčího a dlouholetého organizátora těchto turnajů ing.Josefa Kotašky. JTK Česká Třebová je tradičním pořadatelem tohoto turnaje. Je moc dobře, že se zde líbí organizátorům a hráčům.
 
Z policejní databáze: Nevydržel neřídit 

Dnes krátce po desáté hodině dopoledne policisté z oddělení hlídkové služby kontrolovali v České Třebové vozidlo zn. Fiat. Z muže za volantem se ale záhy ,,vyklubal“ neřidič. Kontrola probíhala jako každá jiná do té doby, než chtěli policisté zkontrolovat doklady potřebné k řízení motorového vozidla. Mladík za volantem jim žádné předložit ani nemohl. Od podzimu loňského roku má totiž uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a to až do doku 2014. Netrvalo ani rok a sedmadvacetiletý mladík zřejmě řídil znovu. Na Svitavsku mu to zakázali, ale zřejmě si myslel, že na Orlickoústecku to neplatí. Muži zákona z Obvodního oddělení v České Třebové museli jednat. Ještě dnešního dne podezřelému sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V nejbližší době by měl pravděpodobně stanout před soudem, a pokud se jeho vina prokáže, může až na tři léta skončit za mřížemi.
 
Tragická nehoda má dohru

V pondělí 23. května 2011 po devatenácté hodině na silnici I/14 mezi Českou Třebovou a obcí Třebovice vyhasli dva nevinné životy mužů z Polska. Bližší informace a fotografie z místa můžete shlédnout v článku Dva zmařené životy na poplicejním webu. Dopravní nehodu nepřežili muži ve věku 43 a 57 let. Muž za volantem osobního auta a řidič nákladního vozidla utrpěli těžká zranění. Devatenáctiletá spolujezdkyně utrpěla lehké. Kriminalisté se případem začali intenzivně zabývat a minulý týden padlo obvinění. Ze znaleckých posudků se ukázalo, že muž za volantem osobního vozidla měl v době nehody v krvi ilegální návykové látky stimulačního charakteru. Čtyřiadvacetiletému mladíkovi kriminalisté sdělili obvinění z přečinu usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě, že se u soudu jeho vina prokáže, mu hrozí trest odnětí svobody od tří až do deseti let, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.
 
K nehodě musel přiletět vrtulník

Dne 26. července v 17.01 hodin zasahovali hasiči z Ústí nad Orlicí a Lanškrouna u dopravní nehody osobního vozidla jež se stala na silnici ze Skuhrova do Ostrova. Při příjezdu hasičů byly již osoby mimo vozidlo.
 
Zraněné osoby si do péče vzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením i transportem do sanitního vozu. Jedna osoba byla vrtulníkem transportována do nemocnice. Dále bylo nutné zajistit vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Vendula Horáková, tisková mluvčí