Florbalový kemp mládeže 2011                                              

V pátek 26. srpna 2011 skončil pětidenní příměstský florbalový kemp mládeže, který se již třetí rok pořádá v Ústí nad Orlicí v areálu atletického stadionu. Tohoto kempu se pravidelně účastní děti se zájmem o sport ve věku od 6 do 15 let, kteří se buď florbalu přímo věnují, nebo kteří se chtějí florbalu naučit. Letos se této sportovní akce zúčastnilo celkem 24 dětí (9 dívek, 15 chlapců) z různých koutů okresu Ústí nad Orlicí, které si na konci prázdnin užily spoustu zábavy a poznaly nové kamarády.
Každý den se skládal ze dvou tréninkových bloků, u kterého byla vždy skupina trenérů, která se dětem věnovala. Ranní blok od 9.30 – 11.30 hodin a odpolední blok od 13.30 – 17:00 hod. Dopolední část byla vždy věnována rozvíjení florbalových dovedností a odpoledne jsme trénovali koordinační, rychlostní, vytrvalostní, herní a jiné pohybové schopnosti. V týdnu jsme si několikrát zahráli baseball a fotbal, chodili jsme na atletický stadion a také jsme navštívili koupaliště, kde si děti zahrály beachvolejbal, vodní fotbal a minigolf.  Závěr kempu byl věnován „Florbalovému zápasu dětí proti rodičům“, kterého se valná většina rodičů zúčastnila a všichni, včetně fanoušků si ho užila. Všem účastníkům byl na závěr předán certifikát za absolvování tohoto kempu, malý dáreček a zákusek.
Myslím si, že tento ročník byl více než vydaření. Počasí nám přálo a tak bylo energie na rozdávání.
Chtěla bych touto cestou poděkovat nejen všem hráčům, pomocníkům a rodičům bez kterých by se tento kemp tak nepovedl, ale také klubu FbK Orlicko Třebovsko, který tuto akci zaštítil.                                        Renáta Drvoštěpová, organizátorka kempu