Juniorky doma ovládly derby 

V neděli 12.02.2012 se juniorky TJ Sokola České Třebové II. utkaly s družstvem z Ústí nad Orlicí, které je v současné době na druhém místě v průběžné tabulce krajského přeboru první třídy.
Náš tým juniorek nastoupil do derby velmi odhodlaně a hned od začátku diktoval tempo hry. Po kolektivním výkonu tak získal první set 25:21. Na začátku druhého setu si vybudoval menší náskok, ovšem v koncovce setu vyrobil pár laciných chyb a o vítězství v tomto setu musel bojovat. V této fázi setu zabojovaly hlavně zkušené hráčky a podporovány dobrou hrou v poli a na nahrávce nakonec i druhý set vydřely. Ve třetím setu jsme soupeřky již nepustily do vážnější akce a tak dostala ke hře příležitost i lavička a pod kontrolou náš tým ukončil první zápas.
TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí:       3:1  ( 19, -22, 12, 9 )  70 minut
Do druhého zápasu vlétly naše juniorky stejně jako dopoledne, kontrolovaly hru  a s přehledem vyhrály první set. Ve druhém setu zaúčinkovalo určité uspokojení s výkonem, děvčata polevila v koncentraci a najednou se začal set otáčet v soupeřův prospěch a nám se v této chvíli nepodařilo navázat na předchozí výkony  a set jsme prohráli. Po důrazné hlasité domluvě před začátkem třetího setu, kterou hráčky dokázaly vstřebat, už bylo na hřišti jenom naše družstvo a soupeře doslova rozstřílelo výborným servisem.
 
Obě utkání ukázala možnosti tohoto mladého družstva, neboť pouze tři hráčky jsou juniorského věku, ostatní kadetského a žákovského. Na nahrávce odvedla výborně svoji práci Markéta Jandová, v útoku se nejvíce dařilo Lindě Horáčkové a Radce Voclové, které výborně doplňovala Kristýna Kopečná, Denisa Karlíková, Alena Stejskalová a Natka Pecháčková. Některé útočné akce snesly i velice přísné měřítko. Obranu dirigovala z postu libera Klára Dvořáková, které se v této činnosti již tradičně daří a dokáže strhnout i ostatní hráčky k velmi dobré obranné hře. Nadšený výkon děvčat byl umocněn i solidní diváckou kulisou, za kterou hráčky po utkáních divákům poděkovaly.
 
Za Českou Třebovou hráli a střídali: Markéta Jandová, Klára Dvořáková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná, Radka Voclová, Alena Stejskalová, Denisa Karlíková, Katka Pecháčková, Týna Turková, Natálie Špičková, Nikola Malá
 
Trenér: Knížek Martin