Českotřebovský deník 136/2012  (31.5.)                                 


Pečovatelská služba informuje:


Vážení spoluobčané Města, dovolte mi připomenout, že Pečovatelská služba je zde v České Třebové již téměř 30 let. Během těchto let se měnili zřizovatelé sociálních služeb i podmínky poskytování pečovatelské služby, ale vztah pracovníků k Vám občanům Města a spádových obcí zůstává stále stejný. Tuto svou práci, převážně tedy péči o své klienty, poskytujeme s profesionální odpovědností, porozuměním a srdcem. V současné době poskytujeme pečovatelskou službu na základě registrace vydané Krajským úřadem za plnění zákonem stanovených podmínek. V loňském roce jsme také prošli krajskou inspekcí, která kontroluje kvalitu poskytované služby. Péči poskytujeme na území Města klientům, kteří potřebují naší pomoc nebo-li potřebují pomoc druhé osoby. Pečovatelskou službu poskytujeme v pracovní dny od pondělí do pátku od 6.30 do 17.00 hodin a o víkendových dnech zajišťujeme od 10.00 do 13.00 hodin dovoz oběda. Dále svým klientům nabízíme služby jako je pomoc při osobní hygieně či poskytnutí prostoru střediska osobní hygieny, pomoc při přípravě či podání stravy, běžný a velký úklid, nákupy a pochůzky, praní a žehlení osobního či ložního prádla, doprovod nebo dovoz klienta, dohled nad klientem apod. Všechny tyto úkony poskytují kvalifikované pečovatelky, které se i nadále vzdělávají v odborných kurzech či stážích v jiných zařízeních zaměřených na sociální služby.  

Máte-li i Vy zájem o naše služby, zavítejte k nám do kanceláře sociálních pracovnic v Domě s pečovatelskou službou na Masarykově ulici 2100 a nebo nás kontaktuje na telefonním čísle 465 503 510. Na základě telefonické domluvy navštíví sociální pracovnice imobilní osamělé zájemce v místě jejich bydliště. Věříme, že i vy budete s našimi službami spokojeni jako současní klienti.                                                       Sociální služby Česká Třebová, Pečovatelská služba   

 

Město Česká Třebová nabízí k pronájmu garáž čp. 5666 na stpč. 2287/4 na Pražského ulici v České Třebové, za cenu 6.000,- Kč/rok, na dobu neurčitou, od 01.06.2012, s výpovědní lhůtou 3 měsíce. Přihlášky přijímá  Odbor majetku města Městského úřadu v České Třebové, Staré náměstí čp.78 (tel. 0465/500142), do 30.06.2012.

 

Českotřebovský zpravodaj červen 2012 v prodeji.


Během 31.5. byla provedena distribuce časopisu do všech prodejen a prodejnách stánků ve městě.

Českotřebovský zpravodaj se nyní prodává v těchto prodejnách:

Informační centrum v budově radnice,

Relay - budova nádraží ČD,

PONT - prodejna v budově nádraží ČD,

novinový stánek Křib, Nové náměstí (p. H. Jasanská),

Nové náměstí & sídlištěTrávník (p. Vaňousová),

novinový stánek Křib (p. Bujniak)

prodejna DAS Jarmila Dlouhá Sadová ulice,

prodejna Hejl Nové náměstí,

prodejna paní Kyselové, v Hýblově ulici,

Papírnictví a trafika Vlasta Machová Litomyšlská ulice, papírnictví Němeček,  Litomyšlská ulice,

prodejna Ester p. Špaček Masarykova 1300,

Všechny prodejny obchodního družstva Konzum  v České Třebové,

t.j. COOP diskont Chmelnice,

Konzum market Skalka,

Konzum market sídliště Lhotka,

KONZUM Brázdov,

Prodejna Novák, s,.r.o. Jelenice, Kubelkova ulice

prodejna VALMONT, Kaufland Česká Třebová

prodejna Grantis computer Věra Špatenková, Ústecká ulice 173

Konzum Dlouhá Třebová,

Konzum Semanín

Konzum Třebovice

Konzum Rybník

Prodejna Minimarket Přívrat

Při distribuci časopisu do schránek občanů jsou nyní změny v obsazení obvodů. Přesto se podařilo vše zajistit mimo obvodu č. 13 Parník - kopec. Zde dochází k výměně distributora a proto bude červnové číslo časopisu distribuováno až v pátek 1.6. večer. Děkujeme za pochopení. od příštího měsíce se  situace stabilizuje.  Vydavatel časopisu však stále shání distributora pro obec Rybník.

 

Projekt Míček a doprava pomůže klientům ústavu


Ráby (31. 5. 2012) – Klienti sociálního ústavu Domov pod Kunětickou horou  v uplynulých dvou dnech prožívali různé simulované dopravní situace. Prostřednictvím projektu  pro pomoc mládeži a osobám se sníženou schopností pohybu a orientace si přehrávali  různé konflikty, které mohou zažít v silničním provozu. Patronem projektu nazvaného Míček a doprava se stal náměstek hejtmana Roman Línek.

„Bezpečnosti a opatrnosti není nikdy dost a zejména lidé s určitým hendikepem se často ocitají ve složitých situacích. Proto jsem rád, že se touto akcí klienti našeho ústavu sociální péče v Rábech a další zájemci učili, jak se zachovat, když se například ztratí nebo ocitnou uprostřed silného dopravního provozu. Poděkování patří pracovníkům městské a státní policie, Besipu, červeného kříže a dobrovolným hasičům, kteří pomohli dvoudenní akci zajistit,“ uvedl Roman Línek.

Pilotní projekt Míček a doprava připravila společnost CzCMO, která se věnuje motorismu, bezpečnosti silničního provozu a překonávání sociální izolace hendikepovaných. Je rozdělen do dvou dnů v domácím a cizím prostředí a využívá rozdělení klientů do týmů s různým stupněm hendikepu. Hravá forma a motivace v podobě různých odměn vede účastníky k týmové spolupráci. Učí je komunikovat s  bezpečnostními a záchrannými složkami a upevňuje jejich nové komunikační dovednosti při dalším řešení tematických situací.

České Heřmanice jsou Vesnicí roku 2012 Pardubického kraje

Chrudim (30. 6. 2012) – Jednadvacet obcí se ucházelo o prestižní titul Vesnice roku 2012 Pardubického kraje. Tradiční symbol pro vítěze v podobě Zlaté stuhy však mohla získat pouze jedna z nich. U odborné poroty tentokrát nejvíce zabodovaly České Heřmanice z okresu Ústí nad Orlicí.
„České Heřmanice nás nadchly hned na první pohled. Navštívili jsme je i vloni a musím říci, že rozvoj obce za poslední rok byl znatelný,“ uvedl Radek Janoušek, předseda komise a starosta obce Střemošice. Podle Václava Kroutila, člena Rady Pardubického kraje zodpovědného za venkov, si však zaslouží obdiv všechny zúčastněné obce: „Zástupci venkovských obcí, kteří sebrali odvahu a přihlásili se do soutěže, nám všem ukázali, že i v současné nelehké době jsou obce schopné rozvoje. Přitom však neopomíjejí nic ze svých tradičních hodnot. To se povedlo zejména v Českých Heřmanicích.“
Komise hodnotila například péči o veřejná prostranství, občanskou vybavenost, přírodní prvky a zeleň v obci, společenský život, ale také využívání informačních technologií. Modrou stuhu za společenský život mohou očekávat v Horních Ředicích z okresu Pardubice. Bílá stuha za činnost mládeže poputuje do Pusté Kamenice na Svitavsku. „Na Bořice z okresu Chrudim čeká Oranžová stuha díky vynikající spolupráci obce a zemědělského subjektu. Komise vyhodnotila, že se o zeleň a životní prostředí nejlépe starají v Dobříkově na Orlickoústecku, odměnou jim za to bude Zelená stuha,“ dodal radní Kroutil.
 
Výsledky Vesnice roku 2012 Pardubického kraje

Zlatá stuha - České Heřmanice (okres Ústí nad Orlicí)
Modrá stuha -  Horní Ředice (okres Pardubice)
Bílá stuha – Pustá Kamenice (okres Svitavy)
Oranžová stuha – Bořice (okres Chrudim)
Zelená stuha – Dobříkov (okres Ústí nad Orlicí)

 

Vybraná mateřská školka v Pardubickém kraji vyhraje sportovní vybavení v hodnotě 20 000 Kč. Pomozte ji zvolit i vy!
Zákazníci se nákupem vybraných výrobků Procter&Gamble v síti prodejen dm mohou zapojit do hry, ve které sami vyberou vítěznou školku

Praha, 30. května 2012 – Pohyb je nedílnou součástí správného vývoje každého dítěte.       A kde jinde, než v mateřských školkách, ve kterých děti tráví nejvíce času ze svého dne, by měly mít možnost sportovat? Společnost Procter&Gamble se jako sponzor Olympijských her 2012 v Londýně rozhodla podpořit zdravý vývoj dětí a ve spolupráci se sítí prodejen dm chce vybrané školce v Pardubickém kraji věnovat 20 000 Kč na pořízení sportovního vybavení. Akce, ve které budou vítěznou školku volit zákazníci prodejen dm, bude probíhat od 1. června do 31. srpna 2012.
Za každý nákup v dm, který bude obsahovat vybrané značky výrobků Procter&Gamble (Ariel, Lenor, Jar, Pampers, Old Spice, Pantene, Head&Shoulders, Gillette, Duracell, Oral B a Blend-a-dent), obdrží zákazník účtenku s číselným kódem. Jeden nákup znamená jeden hlas pro zvolenou mateřskou školku. Hlasovat lze přes webové stránky akce www.pomahameskolkam.cz. Stačí jen opsat číslo účtenky do příslušné kolonky na webu. Výsledky celé akce a s nimi i příslušná vítězná mateřská škola, která získala v hlasování nejvíce hlasů, budou zveřejněné 9. září 2012.
„Podpora sportu a zdravého pohybu dětí od raného věku je v dnešní době velmi důležitá. Finanční prostředky státních mateřských školek jsou však často velice omezené. A jelikož by si děti měly budovat vztah ke sportu již odmala, vybrali jsme si pro naši akci právě mateřské školky. Věříme, že hra veřejnost osloví a pomůže nám vybrat vítěznou školku v Pardubickém kraji,“ doplňuje Jana Ceehová ze společnosti Procter&Gamble.