Komorní orchestr Jaroslava Kociana doplněný dvacítkou hráčů na dechové nástroje vystoupil na čtvrtém koncertu Hudebního festivalu Antonína Bennewitze v sobotu 5. května ve velkém sále Kulturního centra Česká Třebová.

Program koncertu:
L. v . Beethoven : Prometheus – předehra op. 43
M. Bruch : Koncert č. 1, g moll pro housle a orchestr op. 26
J. Brahms: Symfonie č. 3 F dur, op. 90
Sólistka: Markéta Dominikusová – housle, dirigent: MgA. Bohuslav M i m r a
 
Vyvrcholením koncertu byla symfonie č. 3 J. Brahmse. Provedení  koncertu bylo jistě velkou událostí i pro mladičkou sólistku Markétu Dominikusovou, studentku pražské konzervatoře. Koncert s přehledem dirigoval MgA. Bohuslav Mimra, který dokázal jak vlastní členy Komorního orchestru Jaroslava Kociana, tak  smluvní výpomoc - hráče na dechové nástroje motivovat k velkému výkonu. Koncert měl vysokou úroveň, díky existenci českotřebovského hudebního festivalu a finanční podpoře od města a Pardubického kraje a sponzorů se mohl KOJK pustit do takto náročného projektu, podobně jako v minulých letech. Ani letošní koncert KOJKu v ničem nezaostal za jeho výkony  na minulých festivalech. Pro všechny návštěvníky byl koncert velkým zážitkem, publikum nechtělo muzikanty pustit po koncertě domů.
Ač jméno sólistky  nebylo známé, ukázala, že má před sebou skvělou budoucnost a hvězdnou kariéru. Markéta pochází z našeho regionu (z Letohradu) a patřila v loňském 53. ročníku Kocianovy houslové soutěže soutěže v Ústí nad Orlicí mezi nejlepší oceněné houslisty, ve IV. kategorii získala 2. cenu a umístila se tak těsně za laureátkou této prestižní soutěže Evou Schäfferovou. (V předchozím 52. ročníku KHS 2010 získala Monika Dominikusová pak cenu třetí.)   Její úspěšný rozvoj lze vyčíst také ze stručného životopisu:

Markéta Dominikusová se narodila 9.3.1995 v Hradci Králové. Na housle začala hrát ve čtyřech letech v ZUŠ Ústí nad Orlicí pod vedením p.uč. Miluše Barvínkové, od sedmi let docházela do  ZUŠ Letohrad, do třídy p.uč. Pavlíny Balcarové. Od 8 let se pravidelně účastnila dětských houslových soutěží. Ve svých 17 letech je držitelkou mnoha prvních cen, v houslové soutěži J.Muziky v Nové Pace a na Kocianově houslové soutěži v Ústí nad Orlicí. Získala zvláštní cenu za mimořádný houslový výkon v barokním triu na soutěži v komorní hře v Jindřichově Hradci. V tomto roce si Markéta velmi váží finále Telemannovy houslové soutěže v Poznani a ocenění na Akademii Václava Hudečka. V současné době je Markéta studentkou Pražské konzervatoře ve třídě profesora Pavla Kudeláska. Hraje na housle mistra Jaroslava Dvořáka z r. 1911.