Českotřebovský deník 176/2012 (19.7.)                                 
Problém s nevrácenou zálohou Na květiny je vyřešen 

Pane redaktore, děkuji, že jste se mým problém v květinářství Šárky Neradové tak rychle zabýval. Článek v denním e-zpravodajství 16.7.2012  jsem přijala s povděkem. Dala jsem na Vaši radu, ještě jednou jsem  hned ten den bezúspěšně telefonovala pí. Neradové a po té jsem jí ještě sms zprávou požádala o navrácení zálohy. Jsem přesvědčena, že právě Váš zásah byl ten pravý. Informace z Vašeho zpravodajství se určitě rychle po městě šíří, protože včera tj. ve čtvrtek 19.7.2012 se mi pí. Neradová ozvala, omlouvala se a peníze na účet opravdu již vrátila. Jsem moc ráda, že s Vaší pomocí mám opět k České Třebové jen ten nejkladnější vztah a že budu moci přispět do zpravodaje brzy i nějakou  veskrze pozitivní zprávou. (mm)
 
DDM připravuje bazar dětského oblečení 
dětského a kojeneckého oblečení, oblečení pro „teenagery“, autosedaček, hraček, postýlek a dalších věcí pro děti 

Příjem zboží:             pondělí           24. 9. 2012      9:00 – 11:00               13:00 – 17:00
Prodej zboží:             úterý              25. 9. 2012      9:00 – 11:00              15:00 – 17:00
Výdej zboží:             středa             26. 9. 2012      15:00 – 16:00
Nutné vyzvednout  26. 9. 2012 v určeném čase. V případě nevyzvednutí propadají věci charitě!!!

1 Kč – 200 Kč                                                3 Kč
201 Kč – 500 Kč                                            6 Kč               
501 Kč a více                                                 10 Kč
kočárek                                                          20 Kč
 
Pracovní příležitost - vedení zájmových kroužků  

DDM Kamarád hledá vedoucí zájmových kroužků: Orientální tance - začátečníci, individuální výuka klavíru a keyboardu, Street dance - začátečníci pro školní rok 2012/2013. V případě zájmu nás kontaktujte: e-mail: ddm.kamarad@centrum.cz nebo na telefonním čísle 777 2992 242
 
PRODÁM NADSTANDARDNĚ ZAŘÍZENÝ BYT 3 +1 V CENTRU MĚSTA Česká Třebová.
Byt i dům je po  kompletní rekonstrukci,plastová okna,nová kuchyně+spotřebiče, zděné jádro, dveře + zárubně z masivu, nové podlahy. V bytě zůstává nové uvedené vybavení vše v ceně přes 400 000,-.
CENA   1 390 000,-  Kontakt : 604 366 152

 

Svitavy budují Park patriotů 

V prostoru mezi Svitavským stadionem a Vodárenským lesem vyroste v průběhu několika let Park patriotů. Celý prostor o rozloze 2,83 ha vytvoří nenásilnou přechodovou zónu zeleně mezi městskou zástavbou a volnou krajinou. Dále posílí pohybové a pobytové aktivity pro obyvatele blízkých sídlišť a obytné lokality Vějíř. Park jako celek je prostorově členěn za použití přírodních prvků – terénními modelacemi, skupinami dřevin a řadami stromů. Bude poskytovat zázemí pro odpočinek a rekreaci všem lidem. Vybuduje se zde trasa pro zátěžový běh přes terénní modelace, sekané cestičky pro pěší a sekané piknikové loučky pro odpočinkové aktivity občanů. Park je řešen s vědomím, že se pohybujeme na hranici města a volné krajiny, tudíž je zde minimum náročných stavebních prvků. Měl by se jednak bez problému do krajiny začlenit, jednak by neměl vyžadovat velkou údržbu a měl by být schopen do jisté míry žít vlastním životem.
Z technických prvků jsou navrženy pergola, vstupní dřevěná trojbrána a systém informačních tabulí. K sezení budou sloužit přírodní dřevěné dvouramenné lavice. Realizace parku je rozdělena do dvou etap. V rámci první etapy bude řešena úprava plochy o rozloze 1 ha. Zde vzniknou čtyři terénní modelace 4 – 6 metrů vysoké, dále se vysadí zeleň a kameny se umístí v soutěsce. Na modelace terénu bude v první etapě použito 3120 m3 hlíny, která je nyní na území města uložena na několika dočasných skládkách. Figury budou z části porostlé keři a stromy, z části travobylinným porostem. V rámci ozelenění bude vysazeno 46 listnatých a dva jehličnaté stromy. Dále bude v první etapě vysazeno 1307 keřů - jsou to dřeviny, které se původně v dané lokalitě v minulosti vyskytovaly v přírodních, člověkem neovlivněných společenstvech.  
Mezi dvěma figurami vznikne kamenitá soutěska, tvořená kameny o velikosti 1 – 2 metry, bude sloužit převážně dětem k lezení, šplhání a sezení. Na zbudování soutěsky bude použito 35 tun kamene ze stašovského lomu.
Pocit sounáležitosti se svým rodištěm a empatie k domovině – to jsou hlavní myšlenky nově zakládaného Parku patriotů.
Celý tento projekt je koncipován tak, že každý občan či podnikatel má možnost si vysadit svůj vlastní strom či keř. V ceně zeleně je započítána pětiletá údržba, hnojení, zalévání … V případě  zájmu si může občan v informačním centru již nyní zakoupit strom či keř. Po zaplacení získáte certifikát o vlastnictví stromu. Až se bude blížit termín výsadby, budete mít možnost být přítomni zasazení tohoto stromu či keře, případně si jej za odborného dozoru budete moci sami vysadit. Při vstupu do parku bude umístěna informační cedule se jmény všech, kteří budou mít v parku vysazenu svou zeleň. Každý z občanů města má tak jedinečnou možnost se spolupodílet na rozvoji příjemného prostředí města a ponechat zde část sebe pro další generace.
 
Divadelní piknik v parku Peliny

Divadelní soubor Jirásek Choceň o.s. ve spolupráci s Městem Choceň vás srdečně zve na další ročník Divadelního pikniku, který se uskuteční v přírodním parku Peliny a pouze v krajním případě,pokud by nás zasáhlo opravdu nepříznivé počasí, bychom se přemístili na divadelní sál Panského domu. Ale doufejme,že se tak nestane. Předpokládaný začátek akce je mezi 16-17hod.
Těšíme se na vás :-)
A na co se můžete těšit vy??
17.00 - Domov pod Kuňkou Ráby : Červená Karkulka
18.00 - Divadlo Exil : Brýle Eltona Johna
21.00 - TRIARIUS: Ucho
Časy jednotlivých představení a bližší informace budou upřesněny. VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ. OBČERSTVENÍ ZAJIŠTĚNÉ.
 
Pendolino má internet a něco i navíc

Od neděle 15. července je ve všech jednotkách řady 680 Pendolino zprovozněna vnitřní Wi-Fi síť s přístupem nejen na internet, ale i do vlakového portálu s různými službami pro cestující. Ty budou postupně rozšiřovány. Po dlouhé době instalace a testování různých druhů připojení k internetu se tak cestující ve vlacích Českých drah setkávají s komplexním řešením, které se má do budoucna stát základem pro palubní komunikaci nejen v pendolinech