Českotřebovský deník 239/2012 (28.9.)                                 
Českotřebovský hokejbalista Petr Kvasnička si z MS Masters dovezl stříbro

Od středy do neděle večer probíhalo MS v plzeňské hokejbalové hale na Košutce, za účasti osmi týmu. Český tým prošel bez zaváhání základní skupinou, kde porazil i Kanadu a bez zaváhání šel dál  i přes postupové zápasy až do finále. Ve finále už nestačil díky špatnému úvodu v první třetině na slovenský výběr.
Českotřebovský matador se ve vývěru sešel s několika bývalými spoluhráči  a soupeři ze současnosti či minulosti. Trenér Donauschachtl do svého výběru pozval aktivní hráče a několik trenérů z celé republiky s reprezentační minulostí jako jsou Kormunda, Pavlík, Kadaně, Kurz,  Beseda, Cerman, Juráček nebo Švancar. Ale šampionát tohoto formátu  nebyl jen o hře a docela se i po večerech vzpomínalo a pánové se dostávali až do svých vojenských let, které například Petr trávil hokejem na jihu Čech. Před finálovým utkáním se netradičně minutovým  potleskem zavzpomínalo i na velkého českého zlatého trenéra Leoše Raka, který před nedávnem  náhle odešel hrát za nebeský český nároďák.
Petr na šampionátu zaznamenal několik gólových nahrávek a po jeho dělovkách možná ještě dnes zvoní tyčky místních branek. Dle očekávání mu ve hře nejčastěji sekundoval pardubicko-chrudimský sniper Jiří Mašík také se v obranných řadách mohl spolehnout na dalšího Východočecha agilního hradeckého Dana Nutila.
V sobotu 29.září od 14 hodin budete mít možnost už vidět stříbrného Petra Kvasničku v barvách  českotřebovské Lokomotivy na domácím hřišti v Benátkách. Kde místní „kohouty“ čeká další důležitý zápas druhé nejvyšší hokejbalové soutěže proti Vsetínu. Info z MS můžete nalést : http://www.masterswc2012.com
 
Pro pamětníky jsme připravili brožurku "HORY-historie a vzpomínky".  Pro zájemce je k dispozici
v IC MěÚ Česká Třebová, v restauraci NA HORÁCH a v hale nádraží při příležitostném prodeji
různých suvenýrů.  J.+ F. Křížkovi.
 

Podmínky pro pořádání kulturních podniků budou stanoveny jinak

Zastupitelstvo města Česká Třebová schválilo na svém zasedání dne 24.09.2012 s účinností od 15.10.2012 Obecně závaznou vyhlášku č. 1/2012 o stanovení podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných tanečních zábav a diskoték a jiných kulturních podniků v rozsahu nezbytném k zajištění veřejného pořádku.  Nově lze podle této vyhlášky pořádat veřejné hudební produkce pouze v době od 08:00 hodin do 24:00 hodin. Pokud po dni, ve kterém se pořádá veřejná hudební produkce, následuje den pracovního klidu (sobota, neděle, nebo svátek), lze v tento den pořádat veřejnou hudební produkci do 02:00 hodin. Dne 01.01. lze veřejnou hudební produkci pořádat do 03:00 hodin. Veřejné hudební produkce pořádané v provozovnách k tomu určených, které jsou stavebně upraveny tak, aby při veřejné hudební produkci nedocházelo k rušení veřejného pořádku hlukem a vibracemi, lze pořádat neomezeně.  V době nočního klidu (tj. od 22:00 hod.) mohou veřejné hudební produkce na území Města Česká Třebová probíhat jen takovým způsobem, aby nedošlo k rušení veřejného pořádku, nebo nočního klidu. Nově už nebudou z výše uvedené doby udělovány žádné výjimky.

Dále se touto vyhláškou nově upravuje oznamovací povinnost pořadatele veřejné hudební produkce  a ruší se obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místním poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj nebo jiné technické herní zařízení povolené Ministerstvem financí podle jiného právního předpisu      a obecně závazná vyhláška č. 7/2010 o místním poplatku ze vstupného.

Vzor ohlášení veřejné hudební produkce bude zveřejněn na webových stránkách Města Česká Třebová (www.ceska-trebova.cz) a současně bude k vyzvednutí na  odboru školství, kultury a tělovýchovy MěÚ Česká Třebová.

 

Upozornění na splatnost místního poplatku za provoz systému." shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů


Městský úřad Česká Třebová, jako správce místních poplatku, upozorňuje občany, kteří dosud nesplnili stojí zákonnou povinnost, vyplývající jim z obecné závazné vyhlášky Města Česká Třebová č. 1/2011, a dosud nezaplatili místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů za rok 2012 

     l  za I. pololetí 2012 do 31.03.2012             l  za II. pololetí 2012 do 30.9. 2012

V připadě neuhrazení  bude nedoplatek vymáhán daňovou exekucí. Včas nezaplacený poplatek může být navýšen až trojnásobně.  PROSÍME O KONTROLU; ZDA JSTE TYTO POPLATKY UHRADILI. Místní poplatek je možné uhradit v hotovosti nu pokladně  Městského úřadu nebo bezhotovostním převodem  na bankovní účet č. 8010-826611/0100 vedený u pobočky Komerční banky v České Třebové. Jako variabilní symbol uveďte rodné číslo plátce. V případě nejasností získáte další informace na finančním odboru Městského úřadu v České Třebové, Miroslava Negebauerová, tel. č. 465 500 136. 

 

Odkaz na videoklip písničky Šedivý rám z nového CD skupiny Poutníci Dlouhá cesta.

Děkujeme za přízeň a případné šíření klipu dále. Čekáme i případné připomínky.
Těšíme se na Vás 10.11.2012 v Národním domě v České Třebové, kde proběhne křest CD. Jako host vystoupí skupina Medvědi Česká Třebová. POUTNÍCI Česká Třebová.  Tady jsou ty odkazy na klipy:  www.karelkubista.cz
(Tady najdeš první stránku, kde je také krátký článek o natáčení a něco fotek... Ke klipu se dostaneš pod článkem odkaz přímo na klipy) http://www.karelkubista.cz/?page_id=841  (Tady je přímo stránka s klipem, později se všemi klipy... Až budou ty čtyři, vložíme je taky přímo do Vašich poutnických stránek.)
 
Setkání s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým se chystá na základní škole v Jablunkově. Její žádi vyhráli v soutěži Happy Snack. Beseda s Jaroslavem Kulhavým se koná 4. října od 12:00 do 14:00 hodin.
 

Přímo na promítání kontroverzního filmového dramatu Bastardi III v Jaroměři vtrhla včera přepadová jednotka Policie ČR a před očima diváků zatkla autora filmu – herce a producenta Tomáše Magnuska. Důvodem bylo údajné podněcování z rasové nesnášenlivosti.


Překvapení diváci byli zprvu zaskočeni, ale několik z nich se pak Magnuska nahlas zastali. „Bylo to pro mě příjemné překvapení a důkaz toho, že lidi na rozdíl od kritiků pochopili, že svým filmem k žádné rasové nesnášenlivosti nepodněcuji, ale naopak chci podnítit diskuzi o tom, co se na severu Čech dnes a denně odehrává,“ říká Tomáš Magnusek. „Pokud o tom nezačneme mluvit bez příkras, pokrytectví a politické korektnosti, nic se nevyřeší.“

Celý zásah policie nebyl skutečný, ale dopředu připravený. Producent jím chtěl reagovat právě na reakce kritiky, která jeho film obvinila z rasismu vůči Romům, kteří v něm hrají významnou roli.

Právě to je podle producenta a režiséra Tomáše Magnuska důvod, proč si jeho Bastardi III vysloužili ihned po uvedení do kin nálepku „rasistického“ filmu. Za snímkem přitom stojí jak sami Romové, tak plejáda známých herců, kteří v něm hrají – Janem Třískou a Tomášem Töpferem počínaje, Ilonou Svobodovou konče „Faktem je, že trilogie Bastardi je v současné české produkci výjimečná tím, že se otevřeně vyslovuje k problémům dneška. Zatímco většina dnešních filmů se aktuálním problémům vyhýbá, Bastardi se otevřeně vyjadřují k problematice rušení zvláštních škol a integrace jejích problematických žáků do běžných základních škol. A právě to je asi trnem v oku intelektuálům, kteří Severními Čechy nejspíš nikdy ani neprojížděli,“ zastává se Bastardů herečka Ilona Svobodová.

Jen pro připomenutí – trilogie Bastardi pojednává o učiteli zvláštní školy, jemuž tři žáci brutálně zavraždí sestru a on vezme spravedlnost do svých rukou. První dva díly slavily v kinech překvapivý úspěch a dosáhly statisícové návštěvnosti.