Studentské parlamentní volby na gymnáziu                         
Ve dnech 2. a 3. října proběhly na našem gymnáziu (stejně jako loni před prezidentskými volbami) studentské volby nanečisto, tentokrát parlamentní.
Studentské volby jsou součástí projektu Kdo jiný? zaměřeného na podporu aktivní účasti mladých lidí v občanské společnosti. Projekt proběhl opět v rámci programu Jeden svět na školách, který pořádá společnost Člověk v tísni. Volby se uskutečnily na gymnáziích, SOŠ a SOU v České republice a hlasovali při nich studenti starší patnácti let.
Studenti našeho gymnázia vybírali z dvaceti politických stran a rozhodli takto: Nejvíce hlasů obdržela strana TOP 09 (26), dále se umístila Česká pirátská strana (14), strana ANO 2011 (13), následuje ODS (7), ČSSD (6), po třech hlasech obdržely Dělnická strana sociální spravedlnosti a Strana zelených. Po dvou hlasech získaly strany Suverenita – Strana zdravého rozumu a Strana práv občanů Zemanovci, jeden hlas ve volbách na našem gymnáziu dostaly strany KDU-ČSL, KSČM, Strana svobodných občanů, Úsvit přímé demokracie, volební blok Hlavu vzhůru a strana Změna.   Více informací na stránkách http://www.jsns.cz/. Pavla Pecháčková  Foto: Milana Soukupová