Českotřebovský deník 45/2012 (19.2.)                                    

Ze Spolku Gymnázia Česká Třebová


Dne 14. února 2013 se konala valná hromada Spolku Gymnázia Česká Třebová. V příjemném prostředí učebny biologie se sešli členové Spolku, aby zhodnotili minulý rok 2012 a seznámili se s výhledem činnosti na rok 2013. V závěru schůze členové zvolili předsednictvo a revizní komisi Spolku na další dvouleté volební období.

Nově zvolené předsednictvo se sešlo 19. února 2013 na své první schůzce a zvolilo si předsedu, místopředsedu, hospodáře a jednatele. Nový výbor spolku se bude scházet v tomto složení:

Předseda:                    Petr Poldauf

Místopředseda:           Josef Menšík

Hospodář:                  Milana Soukupová

Jednatel:                     Eva Vašinová

Členové:                     Tomáš Kupka, Dana Řehořová, Jana Sedláčková                                                           Jana Sedláčková

 

Hledám pani na hlídání dítěte (1 rok), pravidelně na delší období (denně cca 4-5 hodin), v okolí České Třebové, řidičský průkaz podmínkou. Informace na email: hledamhlidani@seznam.cz nebo tel.: 602 615 309.

 

Kynologické sportovní centrum JAVORKA informuje:


Sezona 2012 byla pro naši ZKO opět velice úspěšná. Ohromující je především počet účastí a úspěšných zkoušek. V různých kategoriích NZŘ, IPO, Obedience a Agility jsme měli celkem  113 startů a z toho 6 vítězství, 15 druhých a 11 třetích umístění na stupních vítězů. Již tradičně se naši členi nominovali na MR Obedience, dále pak na MR Dobrmanů, MR australských ovčáků, MR BŠO, MČR mládeže v Obedience a nově na MČR Dogdancingu. Celkem jsme měli 13 mistrovských startů a na nich dvakrát 2. a jednou 3.místo. Rovněž zkoušková činnost, která potvrzuje pravidelné a kvalitní tréninky byla rozsáhlá – celkem 54 složených zkoušek ve všech oborech a stupních. Velkým úspěchem bylo i získání titulu Klubu BŠO pro nejúspěšnější fenu roku Benji Star Evy Jindrové.

Naši psovodi rovněž úspěšně absolvovali chovatelské akce – mezinárodní a národní výstavy, svody a bonitace.

Loňský rok byl také velice úspěšný pro naši členku rozhodčí I.Skalickou, která posuzovala celkem 6 Mistrovství ČR v plemenech a oborech, což byl nejvyšší počet delegací mezi rozhodčími z výkonu psů. 

Nová sezona pro nás bude náročná především organizačně – kromě našich tradičních soutěží – Speciál Javorka a 2 soutěže Seriálu Obedience, opět pořádáme ojedinělý projekt Junior Open PKO, letos  rozšířený o další kategorie Dogdancingu. Také nás čeká Mistrovství Obedience mládeže a juniorů, které zatím nepořádá žádný z jiných států FCI.

Ovšem nejdůležitější je pro nás pořádání třídenního Mistrovství ČR mládeže a juniorů ve všestranném výcviku psů. Navíc ČKS schválil další z návrhů I.Skalické - Předsedkyně Komise mládeže ČR a to rozšíření o nové kategorie pro mladší závodníky, takže očekáváme vysokou účast. Obě Mistrovské akce proběhnou na stadionech FK. Celou naši práci pro mladé psovody uzavírá náš vlastní unikátní projekt Letní tábor pro děti a psy, který motivační a hravou formou nabízí mladým kynologům seznámení s tímto krásným sportem a tréninky v nejrůznějších kynologických disciplínách. Informace o akcích roku 2013 jsou uvedeny na www.sweb.cz/zkoctj a webových stránkách jednotlivých akcí. Nezbývá nám, než si přát, aby nejenom naši členi, ale všichni milovníci psů se svými čtyřnohými kamarády prožili další šťastný a úspěšný rok.                                                                                                             Výbor ZKO Javorka

 

Restaurace Na Stadionu  zve příznivce Fotbalového klubu na malé pohoštění u příležitosti otevření  zrekonstruovaných prostor a to na středu 13.3.2013 od 19,00 hodin. Na čepu Gambrinus 10,  Kozel 11,  Bernard 11.

 

ZO ČSOP Zlatá studánka – Ekocentrum  Červenka, Česká Třebová připravila na březen 2013:

PŘEDNÁŠKY:
Pondělí 25.3. v 18.00 hod. THAJSKO NA VLASTNÍ PĚST – přednášející Judr. Luboš Junek (vyprávění s fotografiemi)
 
TVOŘIVÁ DÍLNA:
14.3. v 16.30 hod. VÝZDOBA DO OKNA - MOTÝL+ recyklace věnce s Hanou Fialovou
Pomůcky: tavící pistoli, náboje, kleště a nůžky. Kdo chce i starší velikonoční věnec.
Lektor: ostatní pomůcky, nové podklady věnců,…. Cena: 150-200,- Kč
Nutné přihlášky: J. Černá 739 065 958, email: zlatastudanka@seznam.cz
 
16.3.2013 od 9 do 12 hodin – VELIKONOČNÍ TVOŘIVÁ DÍLNA PRO MALÉ I VELKÉ
Přijďte si s dětmi vytvořit velikonoční výzdobu pro jarní dny. S sebou dobrou náladu 30Kč na dítě.
 
SETKÁNÍ:  12.3.2013 od 17 hodin – VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE ZO ČSOP ZLATÁ STUDÁNKA
 
DÁLE NABÍZÍME:
·     Pravidelná  Ekoporadna pro veřejnost:
       pondělí: 12.00-16.00 hod., čtvrtek: 8.00-12.00 hod.
·     Každé úterý od 18.00 – 19.30 hod. cvičení pro zdraví – JÓGA na ZŠ Habrmanova.
 
AKCE V EKOCENTRU PODORLICKO V ČESKÉ TŘEBOVÉ V BŘEZNU 2013

Pátek 8.3.2013 od 17,00 výroční členská schůze ZO ČSOP Podorlicko
Akce pro všechny členy a nové zájemce o členství v Českém svazu ochránců přírody v základní organizaci Podorlicko
 
Úterý 19.3.2013 BOLIVIE A OKOLÍ  – od oceánu do výšky 6000 m.n.m  
O zážitky z putování chilskou pouští Atacama, Královskou Kordillerou bolivijských And, kolem jezera Titicaca s inckými památkami až do tajemné peruánské Nazcy, se s vámi podělí Hana a Petr Svobodovi. Přednáška bude doplněna promítáním.
Vstupné dobrovolné.  Akce je podpořena Pardubickým krajem.