Lokomotiva na úvod jara přejela Svítkov
a vede tabulku I. NHbL

Po několikadenním boji se sněhem a přípravou hrací plochy k utkání vyběhli v Benátkách „kohouti“ k prvnímu jarnímu utkání. Soupeř z pardubického Svítkova potřeboval body pro jistotu nadstavbové části a domácí kohouti měli šanci se v případě vítězství se vyhoupnout do čela tabulky druhé nejvyšší hokejbalové soutěže Východ.  Domácím se povedl i přes utrápený úvod utkání zvrat ve vývoji zápasu a zásluhou zlepšeného výkonu v závěrečně třetině zvítězili. Definitivní rozhodnutí o zisku tří bodů padlo ve dvojnásobné přesilové hře.
TJ Lokomotiva Česká Třebová – Paramo Svítkov Stars Pardubice 5: 2 (0:1,1:0,4:1)
Lokomotivu do prvního jarního utkání nastoupila s Ehrenbergerem v brance a po delší pauze se na střídačku vrátil také Dospěl. Od úvodního vhazování šli domácí hráči do utkání aktivně, ale nedokázali brankově zužitkovat svůj tlak. Co se nepovedlo kohoutům dokázali v desáté minutě hosté, kteří z minima vytěžili maximum. Výsledkem 0:1, tak pro Svítkov skončila i první třetina.
Do druhé naskočili svěřenci trenéra Jebouska ještě s větší aktivitou, ale přesné zakončení nadále vázlo, jako by hráčům úklid sněhu ze hřiště vzal přesnou mušku. Soupeře v druhé části přestříleli 14:3, ale brankvý efekt se nedostavoval. Změna skóre na časomíře přišla dvě vteřiny před koncem třetí přesilové hry, kdy přihrávku Kvasničky přesně do černého trefil Lukáš Deml. Týmy šli podruhé do šaten za remízového stavu 1:1.
V závěrečném dějství se hráčům Lokomotivy naštěstí začalo gólově dařit. Necelé dvě minuty po zahájení třetí třetiny si spolu vyhověli Voleský s Luxem a domácí šli v utkání poprvé do vedení. Rozhodující pro vývoj utkání byla 36. minuta, kdy rozhodčí poslali hostující Svítkov tzv. do tří. Několik vteřin po zahájení dvojnásobné přesilové hry se trefuje do černého Voleský s asistencí Vostrčila. A po dalších dvaceti vteřinách na časomíře svítil už výsledek 4:1 pro domácí, protože se podruhé trefuje přesně Lukáše Deml, když mu ideální přihrávku naservíroval mladší ze Šveců Štěpán a hned bylo v benátské kotlině veseleji.
Hosté ve čtyřicáté minutě snížili náskok Lokomotivy pouze na rozdíl dvou branek, ale o dvě minuty později po samostatné akci dal definitivní podobu výsledku Voleský.
Zásluhou tříbodového zisku se minimálně do příštího víkendu vyhoupla Lokomotiva do čela I. NHbL – Východ a v sobotu 2. března od 14 hodin přivitá druhý celek tabulky Enviform Třinec. Lze tedy očekávat dobrý hokejbalu. A v neděli již od 10 hodin se utkájí českotřebovští s porubským Sokolem. Výsledky z tohoto víkendu budou hodně důležité v závěrečném vyúčtování základní části, která pomalu konči, zbývají jen čtyři kola.   
Sestava : Ehrenberger, Kvasnička, Deml L., Švec Matěj a Štěpán, Lux, Voleský, Dospěl, Jílek, Vostrčil, Hruška, Tlapák,  Rybka,  Hynek, Váně, Mrštný
Střely: 30 : 13  Vyloučení : 2:6 Využití 3:0
Branky Loko : 27. Deml L. (Kvasnička) pp, 32 Lux (Voleský), 36:26 Voleský (Vostrčil) pp, 36:57 Deml L. (Švec Š.), 43 Voleský
Příští utkání : Sobota 2. března 14:00 Loko Č. Třebová : Enviform Třinec
Neděle 3. března 10:00 Loko Č. Třebová : Sokol Poruba