Víkendové boje v Orlicku -Třebovsku – 16. 3. a 17. 3. 2013

ŽENY

 

Holky odjely do domácí haly v Rokytnici již v pátek večer. Bohužel v ranním zápase od začátku nic nevycházelo, tak jak mělo…. Vše začalo, vlastním golem a pokračovalo netrefováním branky, popřípadě pouze trefováním gólmanky. Soupeř sice nestačil našemu tempu, ani naším dovednostem, ale z minima vytěžil maximum a trestal naše chyby v obraně… Jak správně podotkl po zápase trenér hostů, hraje se na góly a těch dokázal soupeř, k naší smůle dát víc.
V druhém zápase proti Ostravě holky bojovaly a soupeře v první třetině zaskočily, nasázely pár gólů, a i když se soupeř snažil s výsledkem zápasu bojovat, již nás nedokázal dohnat.
V neděli jsme tedy museli čekat, jak dopadnou další zápasy a jak Opava zvládne své boje. Opava vyhrát nedokázala a tak jsme se umístili na 9. místě. Po loňském úspěchu, kdy v soutěži nebylo mnoho týmu, které se hrou mohli OT rovnat je toto umístění smutné. Na druhé straně je fakt, že odchod několika nejlepších a nejzkušenějších hráček musel mít vliv na naši hru. Velkým pozitivem je potenciál sestavy. Převážně naše šikovné juniorky, co několik let patřily k nejúspěšnějším sportovcům v regionu, předváděly zápas od zápasu lepší výsledky a v dalších sezonách o nich jistě ještě uslyšíme.

 

FbK OT – FBK Jeseník 3:5
FBK OT – Remedicum Ostrava 5:2

 

Starší žáci 

V neděli bojovali ve Svitavách, ale svoji roli favorita soutěže potvrdit nedokázali. V prvním zápase proti Chrudimi, která se krčí na spodních místech tabulky, předváděli pomalou a nudnou hru. Soupeř trestal naše hrubky a v poslední třetině nás dokázal gólově přetlačit. V druhém zápase dostali prostor taky mladší žáci a zanechali za sebou velmi sympatickou stopu. Bojovnost a snaha byla pro starší hráče příkladem a snad nám do dalších zápasů otevře oči, jak se má hrát!0

 

FbK OT – Sokol Chrudim 4:5
FbK OT – FTC Vysoké Mýto 4:2

 

ŹÁKYNĚ

V neděli také hrály naše žákyně v Hradci Králové. Žákyně jednoznačně kralují této soutěži, z 12-ti zápasů holky vyhrály 10x a remizovaly 2x, chuť porážky ještě nepoznaly. Stále přibývající mladé žákyně jsou šikovné a v každém zápase bojují a baví se hrou.
Z Hradce Králové holky dovezly 2 výhry a jednu remízu. Mladičký tým Jičína se nám nepodařilo přehrát, a i když jsme byly herně lepší, nedokázaly jsme se popasovat se začínajícími jičínskými hráčkami.
Zápasy proti domácím z Hradce Králové a proti novému, dodatečně přihlášenému, družstvu z Lomnice byly jednoznačné, sice se soupeřky do několika šancí dostaly, ale naše gólmanka nebyla překonána a střelecky jsme byly úspěšnější.
FbK OT – FBK Jičín 0:0
FbK OT – Hradec Králové 5:1
FbK OT – Lomnice 4:1