VOLEJBALOVÍ KADETI SOKOLA II VYHRÁLI ČESKÝ POHÁR

Uplynulo půl roku od velkého úspěchu volejbalistů Sokola II, kdy vyhrálo družstvo U 13 v Ostravě „TITUL MISTRA ČESKÉ REPUBLIKY“ a oddíl zaznamenal další z velkých úspěchů v kategorii kadetů ve které získal vítězství v „ČESKÉM POHÁRU“.
V Kolíně se hrál o tomto víkendu poslední z pěti turnajů Českého poháru kadetů. Naše družstvo bylo před tímto posledním turnajem horkým favoritem na celkové vítězství a svoji roli bezezbytku splnilo. V celém ročníku letošního poháru prohráli naši hráči pouze jediné utkání a zvítězili v devatenácti utkáních s impozantním skóre setů 39:6. Hráčům patří velká poklona za předvedenou hru a stabilnost výkonů. Po celou cestu na poslední turnaj a při prvních krocích a úderech bylo vidět na našem družstvu velké odhodlání tuto prestižní cenu získat do držení. Napomohl tomu zodpovědný přístup všech hráčů. V každém zápase jsme soupeře od začátku utkání tlačili servisem a nutili ho k vlastním chybám nebo k jeho jednoduššímu bránění v jeho útoku. To samozřejmě napomáhalo naší obraně k lepšímu zpracování míče a přes kvalitní nahrávku jsme se pouštěli do razantních  a pestrých útoků, které nám díky vzrůstajícímu sebevědomí bezchybně vycházeli.
 
Výsledky Českého poháru:
1. MÍSTO A VÍTĚZ ČESKÉHO POHÁRU PRO ROK 2013  T.J. SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II
2. volleyball.cz ČZU Praha
3. SK Volejbal Kolín
4. VSK ISŠTE Sokolov
 
Zdržel bych se hodnocení jednotlivců. Přece jenom je to kolektivní sport a síla výkonů byla především ve hře celého družstva, ale přesto, při takovém úspěchu je nutno se u jednotlivých hráčů zastavit a představit jejich role v družstvu.
Kapitán a stabilní hráč na postu smečaře Jakub Řehák plnil svoji úlohu úderné útočné síly na jedničku, výborně mu sekundoval David Neubauer, který si i v některých zápasech zahrál na postu univerzálního hráče, kde má svoje stabilní místo spolehlivý a variabilní hráč Pavel Kubíček. Na postu smečaře se dále střídali Adam Král a Lukáš Vašina, kteří jsou ještě oba věkem žákovských kategorií a svým výborným příjmem a technickými údery výborně zapadli do družstva.
Přednost dalšího smečaře Adama Neubauera byl příjem a rozvaha na hřišti se kterou řešil vzniklé situace. Naše blokařská dvojice Tomáš Král a Jindřich Chudý byla spolehlivou hradbou nad sítí a soupeřům těžce zatápěla v jejich útocích. Dirigentem naší hry byl Lukáš Macho, který je schopen velice citlivě střídat rytmus hry a jeho zálivky na druhou mnohokrát rozhodovali ve vypjatých stavech. Do družstva se zapojil a výborně zapadl po odchodu Davida Čtvrtečky, Lukáš Chudý. Škoda dalších dvou odchodů, blokaře Štěpána Chládka a nahrávače, který se měl již zapojit v roli druhého do hry Petra Štembírka Na postu libera se kterým se již tato kategorie hraje, nastupovali díky své technické vyspělosti na příjmu Lukáš Vašina a Adam Neubaurer.

 

Českotřebováci se stali vítězi Českého poháru v letech 1974, 1978, 1984, 1989, 1993, 2004, 2013; v roce 2004 vynesl tento úspěch družstvu kadetů i ocenění v okresní anketě a ceny města Česká Třebová „Kohout“. Ještě jednou děkujeme samotným hráčům, jejich trenérům a rodičům a přejeme do dalších volejbalových roků mnoho úspěchů ( za nedlouho čeká tento tým kvalifikace do extraligy).

 

Město Česká Třebová, T.J. Sokol II a oddíl volejbalu reprezentovali: Jakub Řehák – kapitán družstva, smečař, Pavel Kubíček – universál, Tomáš Král – blokař, Adam Neubauer – smečař a libero, Lukáš Macho – nahrávač, Jindřich Chudý – blokař, Lukáš Vašina – smečař a libero, David Neubauer – smečař a universál, Adam Král – smečař, Lukáš Chudý – smečař.
 
Za českotřebovský volejbal a oddíl volejbalu T.J.Sokol II  Lubomír Vašina