Českotřebovský deník 122/2013 (18.5.2013)                          


Přechody bez důkladného osvětlení jsou životu nebezpečné. Dopravní policie v současné době registruje 243 rizikových přechodů, u kterých mimo jiné chybí kvalitní osvětlení. Jen loni došlo v České republice k 1348 nehodám s účastí chodce a 35 chodců bylo při těchto nehodách bohužel usmrceno. Proto Skupina ČEZ ve spolupráci s Policejním prezidiem ČR a BESIP vybrala 70 rizikových přechodů, které by se díky grantu Nadace ČEZ mohly správně osvětlit. Stačí, když pro ně budete hlasovat v letošním ročníku vaší volby. Vy sami rozhodněte, které přechody naši pomoc potřebují nejvíce. A my už si na ně pěkně posvítíme. V každém regionu (rozdělení dle distribučních území) osvětlíme 5 rizikových přechodů s nejvyšším počtem vašich hlasů. Celkem to znamená 35 osvětlených  a bezpečnějších přechodů v České republice V pořadí hlasování jsme byli i první, druzí, třetí, nyní jsme až na pátém místě a dál už spadnout nesmíme! Uzávěrka hlasování je 24. 5. 2013, tedy již za necelý týden!  Sháníme ještě poslední hlasy, určitě se nám to vyplatí!"!!!!  
Hlasuje se na webové stránce www.cezregiony.cz
 
Stavební firma DS INTEX s.r.o. vypisuje výběrové řízení na pozici účetní firmy.
Zájemci o tuto pozici musí v období od 1. května 2013 do 31. května 2013 vyplnit
přihláškový formulář, který naleznou na www.dsintex.eu a zaslat na e-mail: sloupensky.ds@seznam.cz.
Po vyhodnocení těchto dotazníků budou zájemci vyzváni k osobnímu pohovoru.

 


Krajská organizace KDU-ČSL Pardubického kraje zvolila nové vedení

Pardubice - V páteční podvečer 17. 5. 2013 se konala v prostorách pardubického Centra Don Bosco Krajská konference KDU-ČSL. Novým předsedou Krajské organizace KDU-ČSL se stal litomyšlský místostarosta Radomil Kašpar.

V zcela zaplněném sále došlo ještě k dalším volbám a nominacím: na pozici 1. místopředsedy v dalších dvou letech uvidíme vicehejtmana Pardubického kraje Romana Línka. Dalšími místopředsedy se stali orlicko-ústecký Petr Čada (okresní předseda KDU-ČSL, asistent senátora) a radní Pardubického kraje Pavel Šotola. Členy předsednictva jsou: senátor Petr Šilar, předsedové okresních organizací Pardubicka a Svitavska Miroslav Kumstýř a Josef Jílek.

Sluší se dodat, že úplný krajský výbor se skládá ještě z následujících členů zastupujících jednotlivé regiony. Jsou to chrudimští: Petr Schejbal, Marek Výborný, Pavel Čermák, František Jelínek. Pardubické zástupce v předsednictvu doplňuje František Weisbauer. Svitavsko reprezentují: Jan Neudert, Pavel Petr, David Šafář a Jan Šplouchal. Orlickoústecko má nejsilnější zastoupení v podobě Martina Mužíka, Jiřího Vencla, Jiřího Pomikálka, Karla Halbrštáta a Jana Kováře.

Krajská konference mimo jiné doporučila delegátům červnového stranického sjezdu v Olomouci volit za předsedu KDU-ČSL stávajícího Pavla Bělobrádka a také Romana Línka - na pozici celostátního místopředsedy KDU-ČSL. Přes prezentace několika dalších zájemců o post europoslance, např. Pavla Svobody, Michaely Šojdrové, Tomáše Zdechovského..., podpořila Krajská konference jako svou kandidátku do voleb v roce 2014 do Evropského Parlamentu, politoložku, sympatickou mladou maminku a rodačku z Lezníka u Poličky Marii Jílkovou.

KDU-ČSL má v Pardubickém kraji hlubokou tradici a jsou s ní spojeny i výrazné osobnosti naši polistopadové politické scény, bezesporu předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády Josef Lux. Pak celá řada senátorů, jmenujme alespoň Jaroslavu Moserovou, Petra Pitharta, Bohumila Čadu, Jiřího Brýdla, Václava Koukala, až po současné: Miluši Horskou a Petra Šilara. Historicky prvním hejtmanem Pardubického kraje byl velký patriot - nynější 1.náměstek hejtmana Roman Línek. Je tedy na co navazovat a vůle pokračovat je zřejmá.

Petr Čada

104 let paní Anny Vašinové
Paní Anna Vašinová se narodila v Přívratu 29. července 1909, letos oslaví 104. narozeniny. Provdala se na Františka Vašinu do nedaleké Zhoře, celá léta pracovala v parnické textilce, asi 15 let bydlela v České Třebové. Později pracovala v živočišné výrobě JZD ve Zhoři. Nyní pobývá v Domově důchodců v Horní Sloupnici. I dnes je ve svém neuvěřitelném věku je čilá, ráda čte, dívá se na televizi, po celý život ji neopouští humor a láska ke svým nejbližším. Maminko, přejeme ti hodně zdraví, spokojenosti a optimismu do dalších let. Za všechny, kteří Tě mají rádi dcera Věra a syn Václav, a také tvá vnoučata, pravnoučata a prapravnoučata

Slavnostní uvedení do provozu nově rekonstruované Čistírny odpadních vod v České Třebové - Lhotce se bude konat 29. května v 10 hodin dopoledne.


Ze sedla uvidíš mnohem dál

Hřebčín Karlen  Dlouhá Třebová, Na Kopci 105, Vás srdečně zve na akci ,, Ze sedla vidíš mnohem dál ".  Akce se uskuteční dne 16.6.2013 v 13.30hod. Čeká Vás bohatý program: prezentace projektu Thik Big O2,  představení plemen koní, žehnání letošních hříbat, využití nájezdové rampy pro handicapované, parkur malých a velkých koní, ukázka psů plemene knírač z chovné stanice Gloria Leones, další praktické využití překážek a svezení dětí na koni. Občerstvení zajištěno. Vstupné dobrovolné. Parkování u obecního hřbitova - cesta bude značena.