Českotřebovský rodák a emigrant Vladimír Pácl má úspěšné pokračovatele 

V posledním čísle minulého ročníku Zpravodaje jsem se na jeho pozorné čtenáře obrátil s prosbou o poskytnutí jakékoliv informace o panu Vladimíru Páclovi, který se narodil 11. února 1924 v České Třebové a byl významným mezinárodním činovníkem v oblasti lyžařského sportu. Děkuji vám, že má výzva nevyšla naplano!
I s vaší pomocí se mi podařilo sehnat v minulých týdnech takové skutečnosti, že jsem se rozjel i do Itálie, do města Male (Val di Sole), abych dále sbíral dokumenty o tomto pozoruhodném člověku, který se v našem městě narodil. Ale až teď s jistotou konstatuji, že moje snaha nebyla marná. Naopak!
Ubezpečuji Vás, že Vladimíra Pácla si zde v Itálii stále považují a dokonce  chtějí k jeho nedožité devadesátce příští rok uspořádat významnou vzpomínkovou slavnost.
Ale vraťme se k mé výzvě. Skutečně Vladimír Pácl měl syna RADVANA, který se narodil 1953 v Praze a nyní je dramaturgem v Činoherním klubu v Praze. Po maturitě a knihovnické nástavbě absolvoval v r. 1989 pražskou DAMU - obor dramaturgie. Je redaktorem periodika Činoherní čtení, byl redaktorem vzpomínkové knihy Činoherní klub 1965-2005. Je i aktivním členem různých porot - zejména v oblasti ochotnického divadelnictví, rád si i zahraje a zarežíruje. A co je důležité: nejméně jedenkrát do roka se podívá do České Třebové, ve které prožil u svých prarodičů letní prázdniny, na které se i dnes rádo vzpomíná!
Vladimír Páčí má však i úspěšného vnuka ŠTEPÁNA. Jeho maminkou je paní Zdena Boušková, vedoucí garderoby Divadla na Vinohradech. I Štěpán slouží Thálii! Je mu 33 let a je velmi úspěšný divadelní režisér. Je dvojnásobným držitelem Ceny Alfréda Radoka - Talent roku (2008, 2010). Je uměleckým šéfem Divadla Petra Bezruče v Ostravě a zakladatel divadelní společnosti  Masopust. Je autorem působivých a ojedinělých režijních počinů, které, zejména v poslední době, mají těžiště na pražských scénách.
A proč se tolik rozepisuji? Chci vám dokázat, co vše a ještě více, se člověk dozví, když bývalý úspěšný lyžař-běžec Ilja Matouš, vám sdělí, že„Vláďa musel mít syna, protože mu počátkem 70. let vezl přes hranice lyžařské boty!                                  Josef  Zavřel

 Radvan Pácl (*1953) dramturg Činoher. klub      Boušková Zdena, matka Štěpána         Štěpán Pácl (*1980)  režisér Ostrava