O ATLETIKU JE V ČESKÉ TŘEBOVÉ ZÁJEM, CHYBÍ NÁM STADION

Během jara roku 2014 jsme zahájili nový projekt pro děti a mládež. V rámci běžeckého klubu ISCAREX jsme se chtěli více věnovat dětem v České Třebové a umožnit jim získat základy atletiky. Nový dětský tým se jmenuje ISCAREX Junior team a během krátké doby se do něho přihlásilo 17 dětí.
Pod vedením vyškolených trenérů učíme mladé sportovce základům atletiky se zaměřením na všeobecnou atletickou průpravu. Bohužel v České Třebové stále není atletický stadion, a tak musíme sportovat, kde se dá. Scházíme se třikrát týdně a využíváme areál gymnázia a Základní školy Habrmanovy, park Javorku a běžecký areál Hory. V zimním období probíhá trénink také jednou týdně v tělocvičně.
Patronkou týmu je Míša Stránská, bronzová medailistka ze světového šampionátu v běhu do vrchu. Nejen pro děti je velkým vzorem a motivací.
Starší děti mají možnost získat atletickou registraci a účastnit se tak oficiálních závodů na atletické dráze. Mohou závodit v rámci ISCAREX poháru mládeže nebo jen pravidelně sportovat. V nedávno vyhlášeném ISCAREX poháru obsadili medailová umístění ve svých kategoriích Andrea Kumpoštová, Sára Serbousková a Markéta Burešová.
Do krajské zimní atletické ligy jsme přihlásili šestičlenné družstvo atletické přípravky (ročník 04 – 05). V Pardubickém tunelu a sportovní hale se konalo první kolo a Iscarex Junior team ve složení Sára Serbousková, Markéta Burešová, Anna Vomáčková, Kryštof Vetchý, Andrea Kumpoštová a Jakub Jelínek si vedl více než skvěle. Děti závodili v 5 disciplínách – 60m, 600m, hod medicinbalem, skok do dálky a štafeta. Mezi 13 družstvy tradičních atletických oddílů jsme vybojovali druhé místo.
Všem závodnicím i závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu i našeho města a přejeme do dalších závodů v novém roce 2015 úspěšné starty.                                                                                                                                     - tým trenérů –