Českotřebovský deník 66/2014 (16.3.)                                    

Vítězem 8. ročníku českotřebovské městské hokejové ligy (CHL) o putovní pohár starosty města se stal tým Proplastu, který ve finálové sérii zdolal po samostatných nájezdech mužstvo Třebovic.

První zápas vyhrál Proplast 3:1, ve druhém měla navrch Třebovice (5:1). Protože se hrálo na body, na řadu přišly samostatné nájezdy, po nichž se díky jedné proměněné penaltě radoval Proplast.

I. LIGA – pořadí:

1. Proplast, 2. Třebovice, 3. Krajánci, 4. Flyers, 5. Vespa, 6. Rydo, 7. Devils, 8. Typos, 9. Lomax, 10. Eukanuba, 11. Němčice.

Individuální ceny (statistiky po základní části):

Nejlepší brankář: David Šindelka (TJ Sokol – 17 zápasů, 46 obdržených branek, průměr na zápas 2,706)), nejlepší asistent: Radek Vašátko (HC Opatov – 19 gólových přihrávek), nejlepší střelec: Robert Rybka (LDM – 27 gólů), vítěz kanadského bodování: Robert Rybka (LDM – 41 bodů za 27 gólů a 14 přihrávek).

II. LIGA – pořadí:

1. HW Veterans, 2. CZ Loko, 3. Qanto, 4. LDM, 5. TJ Sokol, 6. Kerhartice, 7. Trolejáři, 8. HC PaPoS, 9. Opatov, 10. Černovír.

Individuální ceny (statistiky po základní části):

Nejlepší brankář: Martin Preisler (Krajánci – 16 zápasů, 30 obdržených branek, průměr na zápas 1,875), nejlepší asistent: Libor Paclík (Proplast – 27 gólových přihrávek), nejlepší střelec: Bohuslav Řehák (Proplast – 22 gólů), vítěz kanadského bodování: Libor Paclík (47 bodů za 20 gólů a 27 přihrávek).    (vv)  (kompletní fotoreportáž  ze zakončení soutěže přinesu zítra)

 

 

Poslední domácí zápas B týmu  v Oblastní lize Česká Třebová B - Řetová 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Českotřebovské béčko hraje v oblastní lize ve skupině o 5.-7. místo a v sobotu 15/3 se představilo naposledy doma, Kohouti po zlepšeném výkonu zdolali Řetovou. Závěrečný zápas sezony odehrají 22. března v Rychnově nad Kněžnou.

 

Idioti na plavbě kolem světa a 250. beseda Ivana Orla ve Svinné

Ivan Orel - jeden ze tří, kteří zbyli z původní sestavy, jež vyplula na lodi Victoria, se před časem zařekl, že když doprodal poslední výtisk své knihy - Idioti na plavbě kolem světa a uskutečnil asi 250. besedu, tak že už dál na to téma besedovat nebude...
Ovšem kouzelné místo a aktivity místních, ho přiměly, aby své předsevzetí přehodnotil. A v sobotu 15.3. ve Svinné opět zavzpomínal na jedinečnou událost hodnou zfilmování...
Dávný projekt Rudy Krautschneidera postavit repliku lodi, která jako první obeplula svět, strhl lavinu nadšení a odhodlání.  Začal se uskutečňovat začátkem devadesátých let částečně i zde, v nedalekém Semaníně. Na vlastním katru řezali stromy na prkna, dobrá schovávali, zbytek prodávali.  Ivan se těchto prací účastnil prakticky od začátku... Jeho strhující knížka, kterou si u nás mohli zájemci zakoupit i díky tomu, že se odhodlal k dotisku, popisuje práci lidí nejrůznějších profesí ( v této roli ale naprostých amatérů ), která vyvrcholila vyplutím na moře...Tím však příběh nekončil. 
Vyjímečná osobnost R.Krautschneidera -úspěšného mořeplavce a stavitele lodí, ale ještě neznamenala všeobecnou záruku shody představ o plavbě. A tak došlo k tomu, že Ruda po nějaké době loď nabídl posádce s tím, že pojedou bez něj a až doplují zpátky, loď mu vrátí. A tak se i stalo. Plavba jež trvala pět let, se stala zásobárnou příběhů, které se do knihy vejít nemohou. To co tam však je stojí za přečtení. Beseda se odehrála ve hřejivé atmosféře a jak filmové záběry, které zde pouštěl, tak i jeho vyprávění zpříjemnilo sobotní podvečer...  L.K.