V České Třebové bylo vaření s Italem!!


Pro ty, kteří si na plakátku nepřečetli, že u nás bude „Zábavné italské vaření“, máme smutnou zprávu. Bohužel, vaření opravdu proběhlo, ale smůla – BEZ VÁS.
Členové skupiny Lingvia Group se se svými příznivci sešli v neděli
23. 2. 2014 v Národním domě, aby společně sledovali při práci pravého italského kuchaře Peppeho z Neapole, který si přichystal jednoduchý chutný pokrm z těstovin. Těstoviny a různé pokrmy z nich, stejně jako ochutnávka rozličných  dalších italských ingrediencí, sýrů, vína a likérů potěšily účastníky tohoto setkání, ze kterého se snad stane i tradice. Většina přítomných díky množství a různosti pokrmů se „občerstvila“ natolik, že asi nikdo z nich už doma nevečeřel.
Součástí odpoledne byly také dvě soutěže, za které byly připraveny hodnotné ceny. V první soutěži měli návštěvníci za úkol vytvořit studenou mísu. Úkolu se velmi dobře zhostili dva přítomní muži. Jejich díla hodnotili ostatní. S malým rozdílem zvítězila mísa nazvaná „Hnízdečko lásky“, jejímž autorem byl Ruda Havlíček,  2. místo pak získala mísa nazvaná „Taormina“. Jejím autorem byl Vlastík Dolínský.
Druhá soutěž byla také zajímavá především tím, že soutěžící, tentokrát to byly 2 ženy, měly za úkol utvořit „něco dobrého a zajímavého“ ze zbytků občerstvení, tedy – „co Nároďák dal“. Ženy ukázaly, že nám – ženám - je dáno – udělat z ničeho něco. Porota svými hlasy rozhodla, že obě soutěžící – Víťa Balcarová i Lucka Kalinová – si zaslouží být na 1. místě.
Z pohledu pořádajícího sdružení to byla vydařená akce. Návštěvníci byli také velmi spokojeni. Dobrá věc se podařila.
Naši členové odcházeli z akce příjemně naladěni, protože jsme společně strávili příjemné odpoledne s příjemnými lidmi. I když ještě dopoledne jsme měli vcelku smíšené pocity: jestli se nás sejde dost, jestli budeme mít všeho dost, a úplně nejvíce, jestli ten náš recept někomu bude chutnat a neuděláme si ostudu. Vpodvečer jsme už měli jasno -  vše se snědlo a téměř všechny připravené recepty zmizely. Co si přát více?
Třeba to, aby takovýchto setkání bylo z různých stran více, aby Třebováci neříkali, že se u nás nic neděje, ale aktivně se akcí účastnili.
Kritizovat je snadné, ALE…..                H+M Frühaufovi