Soutěže Regionální potravina a MLS Pardubického kraje vyhlášeny


Pardubice (25. 4. 2014) – I v letošním roce budou soutěžit regionální potravinářské výrobky o titul MLS Pardubického kraje a Regionální potravina. Nejkvalitnější z nich obdrží certifikát kvality a logo a současně také mediální podporu a možnost prezentace při ochutnávkových a prodejních akcích v regionu Pardubického kraje.

„Poptávka po místních potravinách a výrobcích z nich stále stoupá. Jsem proto rád, že jako kraj můžeme jejich producenty podpořit a ocenit a zároveň pomoci občanům tyto kvalitní výrobky vyhledávat,“ říká krajský radní Václav Kroutil, zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov. „U produktů označených jako MLS mají lidé jistotu, že produkt byl vyroben v našem regionu, našimi výrobci, pochází výlučně z domácích surovin a vykazuje nezaměnitelné mikroregionální charakteristiky. Cílem udělování certifikační značky je tedy i podpora a propagace malých a středních výrobců z Pardubického kraje,“ připomněl hlavní smysl soutěže Václav Kroutil.

„Slavnostní předání značky MLS Pardubického kraje a Regionální potravina oceněným producentům se uskuteční na pardubickém závodišti Agrofert Park dne 21. června 2014 opět v rámci akce APETITFESTIVAL, gurmánský festival dobrého jídla a pití,“ doplnil Václav Kroutil.

 

MLS Pardubického kraje

VIII. ročník soutěže potravinářských výrobků MLS Pardubického kraje 2014 vyhlašuje krajské informační středisko AGROVENKOV, o.p.s. ve spolupráci s Pardubickým krajem a hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým. „Definovat potravinářský produkt MLS znamená, že produkt byl vyroben v našem regionu, našimi výrobci, pochází výlučně z domácích surovin a vykazuje nezaměnitelné mikroregionální charakteristiky. Cílem udělování certifikační značky je v našem případě podpora a propagace malých a středních výrobců z dílčích oblastí kraje,“ představuje hlavní smysl soutěže Václav Kroutil.

Soutěžit mohou potraviny v těchto kategoriích:

I.           Mlýnské, pekárenské a cukrářské výrobky

II.          Mléko a mléčné výrobky

III.        Maso a masné výrobky

IV.        Výrobky z medu a ostatní

Výrobci mohou své výrobky (maximálně pět v dané kategorii) přihlašovat do 14. května 2014 na adresu: AGROVENKOV, o.p.s., Tvardkova 1191, 562 01 Ústí nad Orlicí v obálce s označením: „MLS Pardubického kraje“ – přihláška. Metodika a přihláška s přílohami je k dispozici na webových stránkách http://www.pardubickykraj.cz/mls-pardubickeho-kraje. Do soutěže lze přihlásit maximálně pět výrobků od výrobce v dané kategorii.

Slavnostní předání značky „MLS Pardubického kraje“ oceněným producentům se bude konat 29. června 2013 na pardubickém dostihovém závodišti Synthesia Park v rámci akce Apetitfestival, gurmánský festival jídla a pití. Ocenění udělí hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a předseda správní rady společnosti AGROVENKOV Václav Koblížek.

Veřejná spotřebitelská soutěž „MLS Pardubického kraje 2013“ se uskuteční u příležitosti konání Mezinárodní výstavy koně v akci 7. září 2013 také na dostihovém závodišti v Pardubicích. Tam vyberou svůj nejlepší výrobek spotřebitelé.

 

Regionální potravina

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo v jednotlivých krajích České republiky soutěž o značku Regionální potravina roku 2014. Stejně jako v minulých letech organizuje v Pardubickém kraji tuto soutěž AGROVENKOV, o.p.s., ve spolupráci s Radou Pardubického kraje a krajským úřadem.

Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje.

Výrobci potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Pardubického kraje a je nejméně ze 70 procent vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže Regionální potravina Pardubického kraje od 2. do 14. května 2014 na adresu: AGROVENKOV,o.p.s., Tvardkova 1191, 562 01 Ústí nad Orlicí v obálce s označením: „Regionální potravina Pardubického kraje“ – přihláška. Metodika a přihláška s přílohami je ke stažení na webových stránkách Krajského informačního střediska Pardubického kraje www.agrovenkov.cz a www.regionalnipotravina.cz