Středisko Javor hlásí: Mezinárodní pálení čarodějnic 2014

V již tradičním termínu před koncem dubna uspořádal 3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová Mezinárodní pálení čarodějnic, kterého se zúčastnili i harceři z partnerského města Olawa. Letos přijela skupina 21 harcerů. Původně jsme chtěli pálit čarodějnice již v pátek, ale deštivé počasí nám to nedovolilo, tak jsme si večer zahráli nějaké seznamovací hry a zazpívali písničky.
V sobotu jsme se ráno vydali do Pardubic, kde jsme nejprve v nedalekém železničním muzeu navštívili zahájení sezóny a expozici MHD v budově bývalé vodárny na nádraží v Rosicích nad Labem.
Pak jsme se historickým trolejbusem Škoda vydali na jízdu Pardubicemi. Po vystoupení, jsme si šli prohlédnout historické centrum Pardubic. Po prohlídce jsme dále pokračovali do zámku, kde sídlí Východočeské muzeum. Zde jsme se rozdělili do tří skupin a prošli jsme si všechny výstavní plochy. Mladší nejvíce zaujala expozice zbraní. Velmi se líbila také expozice „Příroda východního Polabí“. Po prohlídce jsme si prošli areál a hradby zámku. Zde nás trochu překvapil déšť, ale i s tím jsme si poradili a pak jsme se již vydali na vlak a autobus. 
Večer jsme spálili čarodějnice. Z počátku to vypadalo, že oheň hořet nebude, ale pak se rozhořel a my si tak mohli zazpívat spousty písniček a zasoutěžit si. Ráno jsme se po snídani a úklidu vydali do bazénu, kde jsme naši akci ukončili. Již teď se těšíme na další společnou akci, která nás čeká druhý víkend v červnu, kdy se zúčastníme sletu dolnoslezských skautů, který se bude konat ve Swidnici. Více o oddíle, fotografie z akcí lze nalézt na stránkách http://trojka.e-skaut.cz
Akce spolupráce s harcery z družebního města Olawa jsou podpořeny Pardubickým krajem a Městem Česká Třebová
                                                                                                      3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová