Českotřebovský deník 201/2014  (26/8)                                 

ZVEME všechny stávající i nové klienty  již od 1.11.2014 do nově otevřené moderní Oční Optiky na Starém náměstí 17
Měření zraku bez objednání, aplikace kontaktních čoček a komplexní péče o Vaše oči ve spolupráci s očním lékařem.
Do 31.10.2014 působí optika DD Optomedic ještě na adrese Nádraží 42. Stavební úpravy domu nabraly na rychlosti  a dnes ještě dům, ve kterém byla dlouhodobě známá drogérie U Kašťáků neměl dokonce ještě ani střechu.  Za přiloženém obrázku se studie bude ale dům dominantou spodní části náměstí a bude důstojným partnerem nedávno opraveného sousedního domu čp. 16. Staré náměstí nám roste do krásy..
 
ZO ČSOP Podorlicko hlásí: Letní soutěž léčivé bylinky kolem nás vyhodnocena

Ochránci přírody i redakce zpravodaje obdržela celkem 11 odpovědí na zadané soutěžní podmínky. Úplně správné byly ale jen odpovědi čtyř soutěžících.
Jaké byly správné odpovědi: 1B - 2C - 3A - 4B - 6B - 6A - 7C - 8B. Nejčastější chybou bylo uvedení odpovědi 4A, tedy byla provedena záměna prvosenky vyšší (správně 4B) za nesprávnou prvosenku jarní 4A. Správné odpovědi zaslali:

1) Miroslav Dobiáš, Trutnov
2) Jiřina Jansová (Jansovajirina@seznam.cz)
3) Jan Jasanský, Rybník
4) Radka Urbánková, (Radka.Urbankova@seznam.cz)

Oceněným zašleme nebo doručíme ceny - léčebnou kosmetiku firmy ANNABIS, a.s. Olomouc
ANNABIS Dolorcann, ANNABIS Cremcann, ANNABIS Cannol.  
Komunální volby 2014 - losování čísel volebních stran

Losování se uskuteční zítra ve středu 27/8 v 16 hodin ve velké zasedací síni radnice v I. poschodí. V České Třebové půjde o čísla 1 - 6, volební strany na ně čekají proto, aby je mohly uvádět  ve své propagaci.  Pod tímto číslem bude volební strana uvedena  na volebních lístcích.
 
Zimní stadion – Veřejné bruslení v září bude pravidelně v těchto klasických časech  

Středa  17:00 – 18:15 hod.                        
Sobota 15:00 – 16:15 hod.                        
Neděle 13:00 – 14:15 hod.
Výjimka bude pouze ve středu 17. 9. 2014 veřejné bruslení odpadá z důvodu přípravného utkání HC Kohouti.
Ski areál Peklák 
v měsíci září bude celý areál v provozu sobota a neděle vždy od 10:00 hod. do 18:00 hod..
Samozřejmostí je možnost objednání mimo provozní dobu, vždy však skupiny o minimálním počtu 10 zákazníků.
Krytý plavecký bazén bude od 1. do 19. září z technických důvodů uzavřen, otevřen bude v září až od 20.9.

Českotřebovák Ing. Jaromír Barták
oslavil 102. narozeniny

V pátek dne 22. srpna 2014 oslavil v Domově u Fontány v Přelouči své 102. narozeniny Ing Jaromír Barták, nejstarší obyvatel domova. Za vedení našeho města mu přijela pogratulovat paní Ing. Jaromíra Žáčková.
Pomineme-li skutečnost, že se pan ing. Barták zotavuje z menšího úrazu, který nedávno utrpěl, lze s obdivem říci, že je v obdivuhodné kondici a se svěží myslí vzpomíná na své rodné město a zajímá se o dění v něm. Přejeme mu nadále zdraví a aby se ještě další roky dokázal těšit ze života.

 

Vzpomínka

Dne 9. září si připomínáme 90 let od narození pana Karla Kubišty, třebovského rodáka, trampa, skauta a sportovce (kopaná, kuželky)milovníka přírody, člena trampské osady Haluzáci a českotřebovského patriota. V dubnu letošního roku už také uplynulo dlouhých dvacet let od jeho úmrtí.
 
Skautské středisko Javor  organizuje nábor nových členů

Chcete mít doma samostatné dítě? Najděte mu skautský oddíl!
Chcete, aby se vaše dítě o sebe umělo postarat, naučilo se vycházet a pracovat s ostatními dětmi a trávilo svůj volný čas v bezpečném prostředí? Najděte mu skautský oddíl. Českotřebovské oddíly pořádají nábor nových členů:

3. chlapecký oddíl: první společná schůzka je v pátek 5. 9. od 16 hod., kde se domluvíme na termínu schůzek. Mohou přijít kluci od první třídy. Horní věk není omezen. Klubovna Farská ulice. Více informací na www.trojka.e-skaut.cz.
5. chlapecký vodácký oddíl: první schůzka je v pátek 5. 9. od 16 hod. u klubovny na Farské ulici. Přijímáme chlapce z prvních až třetích a čtvrtých až sedmých tříd. Více informací na www.patyoddil.ic.cz.
7. chlapecký oddíl: první schůzka je ve středu 3. 9. od 16.30 hod. a od tohoto data vždy další středu. Mohou přijít kluci od 1. třídy. Horní věková hranice není omezena. Klubovna Farská ulice. Více informací na www.sedmickact.blogspot.cz.
8. dívčí oddíl: první schůzka je v sobotu 6. 9. ve 14. hod. u klubovny na Parníku (na zahradě 1. stupně ZŠ Parnická). Přijímáme dívky ve věku 6-11 let. Více informací na www.dcskaut.cz.
9. oddíl: první schůzka je v úterý 2. 9. od 16. hod. v klubovně pod Horami. Přijímáme chlapce a dívky pouze předškolního věku 4-6 let. Více informací na www.devitkact.blogspot.cz.
 
VARHANNÍ FESTIVAL 2014 JE PŘIPRAVEN

3. října kostel sv Jakuba: Lucie Žáková.
V Č. Třebové vystoupila již 2.10. 2009 a provedla světovou premiéru Variací pro klavír a varhany op.1. Zdeňka Pololáníka....
10. října kostel sv. Jakuba : Ruth Forsbach, Remscheid (Německo)
17. října rotunda sv Kateřiny: Petr Rajnoha (*1974) český varhaník (historické nástroje)
24. října kostel sv. Jakuba: posluchači AMU Zemanová - Gricová

 

Zemřel Dr. Jiří Lochman


Smutně začíná letošní školní rok pro učitele a žáky orlickoústecké Střední školní uměleckoprůmyslové. Pedagogický sbor navždy opustil jeho dlouholetý člen PaedDr. Jiří Lochman, který zemřel náhle 20. srpna ve věku 54 let.

Odešel oblíbený angličtinář, hodný člověk a velký milovník umění. Pedagogický sbor školy vyjadřuje hlubokou soustrast rodině i všem blízkým.  (Jiří Lochman bydlel v Přívratu)
Čest jeho památce!
 
TANEČNÍ ŠKOLA KNÍŘOVI INFORMUJE

11. 9. 2014 zahajujeme tradiční Základní taneční pro mládež v sále Restaurace Pod Skalkou.
Od září pokračuje pravidelná úterní tančírna. Na listopad máme připraveny taneční pro “dospěláky”. Aktuální informace a podrobnosti k akcím najdete na www.knirovi.cz nebo na Facebooku (Taneční škola Knířovi).

PRONÁSLEDOVÁNÍ KŘESŤANŮ V DNEŠNÍM SVĚTĚ  (situace v Nigérii)

Česká křesťanská akademie zve zájemce z široké veřejnosti na přednášku
KDY: 28. 9. 2014 v 16:00 hodin
KDE: Modlitebna sboru Církve bratrské v České Třebové, Tykačova 1183
POŘÁDÁ: Česká křesťanská akademie - místní skupina Česká Třebová

PROTI PROUDU Přednáška MUDr. T. Lebenharta 

18. října 2014 od 10 hodin v Malé scéně. Pořádá SK Geodézie Česká Třebová a rodinné centrum ROSA. Výtěžek ze vstupného bude celý věnován rodinnému centru ROSA. Vstupné 100 Kč. Předprodej v rodinném centru (tel. 773 601 427) a v pokladně Malé scény.

HENRIETTE Koncert a výstava obrazů v kostele sv. Prokopa v Dlouhé Třebové 

Dne 20.9. od 18 hodin . vstupné 100 Kč. www.henriette.cz Informace na tel. 605 162 629

PRACOVNÍ PŘÍLEŽITOST - učitel odborného výcviku pro elektrotechnické obory 

Vyšší odborná škola a Střední škola technická Česká Třebová hledá na plný pracovní úvazek
učitele odborného výcviku pro elektrotechnické obory.
Podmínkou je maturita nebo výuční list v elektrotechnickém oboru a osvědčení podle Vyhlášky č. 50/1978 Sb., minimálně §6.
Bližší informace na stránkách školy: www.vda.cz, nebo na telefonním čísle 465 568 132.
 
VETERINÁRNÍ AMBULANCE NA CHMELNICI MVDr. JIŘÍ KARLÍK INFORMUJE 

Po celé září bude ve veterinární ambulanci probíhat akce: Zuby, zuby a zase zuby
V průběhu měsíce přijďte na kontrolu se zuby vašeho miláčka ZDARMA. Upozorníme vás na problémy vztahující se k tomuto tématu jako je zubní plak, zubní kámen, poškozený zub, zubní kaz, uvolněný zub, zánět dásní, halitóza (zápach z tlamičky) a další. Pro pacienty je připraven malý dárek jako odškodné za hrůzu při prohlížení zubů.: V naší ordinaci vám případně zajistíme kompletní ošetření zubů, podobné ošetření u humánního zubního lékaře.
 
HLEDÁME KONZULTANTA/KU DO PRODEJNY T-MOBILE 

Místo výkonu : Česká Třebová, Žamberk

POPIS PRÁCE
Mezi hlavní činnosti pozice Konzultant/ka T-Mobile partnerské prodejny patří aktivní nabídka a prodej služeb společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., zodpovědnost za dosažené výsledky, práce s databázemi, poskytování kvalifikovaných rad a informací zákazníkům o nabízených produktech a službách, hmotná zodpovědnost za zboží a majetek.

KVALIFIKACE
Min. středoškolské vzdělání s maturitou, 1-2 roky zkušeností z oblasti prodeje velkou výhodou.
Znalost práce na PC, uvítáme znalost anglického jazyka na komunikativní úrovni.

DOVEDNOSTI
Cit pro prodej a příjemné vystupování, výborné argumentační dovednosti, velmi dobré schopnosti jednat se zákazníky, soutěživost, energická osobnost, zodpovědnost, loajalita, ochota učit se novým věcem, empatie.

VAŠE PŘÍLEŽITOST
nadstandardní mzdové ohodnocení při plnění cílů, mladý kolektiv, příjemné prostředí, získání zkušeností z oblasti telekomunikací.
Zájemci zasílejte životopis s motivačním dopisem na e-mail: topinkova.axus@gmail.com

Vzpomínkový večer k uctění památky Vladimíra Pácla