Vyhodnocení Iscarex poháru 2016                                         
V sobotu 12. prosince byl tradičně zakončen Iscarex pohár 2015.  Dopoledne se zde konal poslední závod sezóny, Běh kolem Zlatého pásku, který se ovšem již do celkových výsledků Iscarex poháru nezapočítával.  V tu dobu již byly celkové výsledky Iscraex cupu   známy, bylo "sečteno a podtrženo". Hlavní závod Muži A - Vánoční běh v Němčicích o délce 5200 metrů vyhrál Filip Záveský (Iscarex) za 16:31 min s více než minutovým náskokem  před Janem Havranem (též Iscarexú a Petrem Nechvílem (AC Choceň).  Nejrychlejší  byl ovšem v Němčicích junior Jáchym Kovář z Litomyšle, startující v barvách pražské Dukly. Potvrdil úlohu favorita, od úvodních metrů nasadil tempo, jaké nikdo ze soupeřů nebyl ochoten ani schopen akceptovat. Celý závod absolvoval na čele nikým neohrožován a takto proběhl i cílem 16 sekund před Filipem Záveským. Kromě toho, že se stal králem juniorské kategorie v konečném pořadí Iscarex Cupu 2015, tak obsadil i druhou příčku v absolutním pořadí mužů za Radkem Hüblem z Ústí nad Orlicí. Nejrychlejší ženou byla v Němčicích rovněž juniorka, a sice ústeckoorlická Eliška Kalousová, který předčila všechny svoje zkušenější soupeřky. Na pětikilometrové trati běželo celkem 64 závodníků, předtím se konaly též závody mládeže na kratších tratích.  
Výsledky Vánočního běhu jsou na webu Iscarexu ZDE
Odpoledne po 13. hodině se konalo jak vyhlášení dopoledního běhu okolo Zlatého pásku, tak i Iscarex poháru junior a Iscarex poháru. Po krátkém zhodnocení obou  seriálů závodu ještě uvedl Jan Šimůnek co nové je přichystáno pro novou sezónu v roce 2016. Její kompletní program a termínovka je k dispozici na webu Iscarexu, opět je několik změn k lepšímu, jsou zařazeny další závody.
Kompletní výsledky Iscarex poháru 2015 najdete ZDE
V kategorii Muži A  se stal vítězem Iscarex poháru  Radek Hübl , 2. Ladislav Kučera (Iscarex) a 3. Petr nechvíl (AC Choceň).
V kategorii Ženy A  byla nejlepší  Adéla Stránská (Iscarex) 2. Petra Schwaningerová, (Cyklomax) 3. Hana Krátká (Lanškroun)
Běžci českotřebovského Iscarexu se objevili na stupních vítězů ještě v dalších kategoriích, svědčí o tom výsledková listina i následující fotografie vítězů, kde najdete i dresy Iscarexu. Další pak byli na medailových místech.
Pro vítěze jednotlivých kategorií Iscarex poháru 2015 pořadatelé opět připravili originální keramické poháry z dílny českotřebovského výtvarníka pana Ladislava Šicha. Právě tyto poháry byly vítězkám a vítězům jednotlivých vypsaných kategorií předány na odpoledním slavnostním zakončení Iscarex poháru 2015.  Sešlo se zde ohromné množství lidí z širokého regionu, protože součástí akce bylo také vyhlášení  Dětského Iscarex poháru 2015, tedy v kategoriích mladší žáci až dorost.  Iscarex pohár Junior  je třeba považovat také za velmi významný stupeň přípravy dětí a mládeže pro běhy mimo dráhu v dospělém věku a nakonec i pro jiné sportovní odvětví, celkově se podílí v účasti na Iscarex poháru jednou třetinou a přispívá k tomu, že Iscarex pohár je opakovaně vyhlášen v rámci České republiky za lídra v této specifické oblasti sportu, od roku 2013 získal již potřetí za sebou zlatou plaketu Českého atletického svazu za zorganizování seriálu 55 závodů s účastí 9306 startujících. Za tím vším je ovšem neuvěřitelné množství pořadatelské práce, na kterém se mimo Iscarex týmu podílí také další sportovní oddíly zejména z regionu Východní Čechy. Řada závodů Iscarex poháru má takovou obtížnost a tak velké jméno, že byly zařazeny také do Českého poháru v bězích mimo dráhu. Jakousi "vlajkovou lodí" je pak zejména srpnový závod Dolní Morava - Králický Sněžník, který byl letos mistrovským závodem v bězích do vrchu pro celou Českou republiku.
Řada běžeckých závodů se koná také přímo v České Třebové nebo blízkém okolí. Je to  jarní Běh Javorkou, sloužící k propagaci našeho krásného parku, červnový Běh na Kozlovský kopec, zařazený dokonce do Českého poháru, zcela specifický seriál pěti běhů "Pekelný kilometr" , běhu do českotřebovské sjezdovky na Pekláku, poslední z nich byl také součástí Českého poháru. Další zajímavostí jsou krosové běhy. V polovině prázdnin se  běží zv. "Svinnský kros" na krásné přehledné trati poblíž  zařízení firmy Iscarex a koncem září pak "Kros po lyžařských tratích na Horách", kterého se pravidelně účastní přes tři stovky závodníků. To vše by mělo motivovat rodiče, děti i mládež z našeho města k tomu, aby využili této otevřené sportovní nabídky a zkusili změřit svoje síly s dalšími stejně starými běžci. ČTBK Iscarex založil pro mládež z České Třebové a okolí vlastní Junior tým, který pravidelně trénuje od dozorem vyškolených trenérů a účastní se závodů v širokém regionu.
Slavnostní předání cen mělo v Kulturním domě v Němčicích také kulturní doprovodný program . Vystoupila v něm, Lucie Šimková, mistryně ČR 2013 v poledance a semifinalistka Československo má talent 2013. Mimo předvedené svého umění také náslůedně vystoupila s mikrofonem v ruce a sympaticky odpověděla na vše, co se ptal moderátor Pořadu Petr Svoboda.  Ten zůstává součástí Iscarex poháru opravdu co pamatuji a za tu dobu se vypracoval  ve velmi dobrého znalce tohoto sportovního odvětví. Ceny byly rozdány celkem ve 21 kategoriích a vyhlášeno bylo i absolutní pořadí. Zde první tři místa v kategorii žen absolutně obsadily Adéla Stránská, Táňa Metelková a Jana Matyášová. Mezi muži kraloval Radek Hübl následovaný Jáchymem Kovářem a Michalem Horáčkem. Kompletní výsledky letošního ročníku jsou k dispozici na webových stránkách www.iscarex.cz/iscarex-pohar. Po předání všech cen následovala tombola pro běžce, kteří absolvovali více jak 15 závodů (12 závodů u mládežnických kategorií). Ta udělala tečku za letošním ročníkem Iscarex poháru.
Iscarex pohár by nemohl existovat bez "mateřské" firmy Iscarex, která je jeho generálním partnerem. To především díky Janu Šimůnkovi, který dokázal přivést k běhům mimo dráhu spoustu lidí. Sám je také velkým propagátorem tohoto sportu a nenechá si ujít žádnou příležitost k tomu, aby si také zaběhal, ať třeba doma na Peklák či Kozlovský kopec, tak i na zahraničních horských tratích v rámci Místrovství světa či Evropy.
Pro závodníky připravil na požádání Iscarex osobní běžecké kalendáře. Pro závodníky s 15 a více absolvovanými závody v ISCAREX poháru (v mládežnických kategoriích s 12 a více závody) byla  možnost vytvoření osobního běžeckého kalendáře s fotografiemi z letošního ročníku ISCAREX poháru. Po zaregistrování na webu a výběru 13 fotografií připravili pořadatelé za 50 Kč kalendář, který byl také předáván na vyhlášení výsledků Iscarex sezóny v Němčicích.
Fotografie z vyhlášení jednotlivých kategorií (foto Iscarex)