Z jednání zastupitelstva města dne 23.2.                              
Majetkové záležitosti .
Na jednání bylo posuzování jenom 5 majetkových záležitostí, všechny byly schváleny dle doporučení rady. Nesouhlasné usnesení bylo schváleno  na doporučení rady města v případě nabídky ČD na odkoupení pozemků v Habrmanově ulici. „Zbytkový trojúhelník“  částečně zasahující do ulice Habrmanovy  o celkové ploše 92 m2  nabízí ČD za 27.500,- Kč, tedy  téměř 300 Kč/m2, což vychází  dráže, než-li  odkup pozemků v jiných srovnatelných případech.
 
Územní plán města Česká Třebová – zařazení žádostí do pořizované Změny č. 9.
Zastupitelé posuzovali celkem 10 žádostí o převod ploch dosud určených k plnění funkce lesa na plochu zahrádkové a chatové osady. V poslední žádosti  je řešena změna lesního pozemku na plochu ostatní specifikou v lokalitě Pravěkého muzea v přírodě Křivolík ).  Všechny žádosti byly doporučeny k zařazení do dalšího projednávání Změny č. 9.
 
Rozpočet města na rok 2015 schváleném přesné v podobě, ve které byl publikován na webu jako návrh všemi hlasy zatsupitelů města. Rozpočet najdete ZDE
 
Různé.
Dotace Oblastnímu spolku ČČK na zabezpečení provozu  SENIOR DOPRAVY.
Provozní doba SENIOR DOPRAVY v České Třebové je od 7:00 do 15:30 hodin a v období letního času, tedy od 29. března 2015 do 25. října 2015 je zajišťována až do 18.00 hodin. Dotace na zajištění této služby občanům, která je stále vyhledávanější, byla schválena ve výši 225 tis. Kč.
 
Dotace pro NADĚJI
NADĚJE poskytuje v České Třebové sociální terénní služby podle §69 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách na sídlišti Semanínská ulice v České Třebové a zabezpečuje provoz nízkoprahového zařízení pro děti a mládež „Borek“ Semanínská 2052 Č. Třebová.  Celková výše roční schválené dotace pro rok 2015 činí 1.380 tis. Kč, z toho byla již částka 400 tis. Kč poskytnuta v rámci schváleného rozpočtového provizória.  Smlouva s organizací Naděje je nyní nově uzavřena na stejnou částku po dobu 5 let.
 
Obsazení dozorčích rad městských společností.
Zastupitelstvo navrhlo složení dozorčích rad městských společností pro nové volební období.
Dozorčí rada obchodní společnosti Vodárenská společnost Česká Třebová, s.r.o. zůstane beze změny a bude pracovat ve složení  Ing. Miloslav Cindr, RNDr. Vlastimil Hruška a Ing. Jaromír Urban.
Dozorčí rada obchodní společnosti Eko Bi s.r.o. bude v novém volebním období pracovat ve složení Josef Kyncl, Prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D. a MUDr. Martin Formánek .
Dozorčí rada obchodní společnosti TEZA, s.r.o.  bude v novém volebním období pracovat ve složení Ladislav Vraspír, Miloslav Tesař a Miloslav Bednář.

 

Finanční dotace pro OIK TV
Předmětem schválené smlouvy je finanční podpora na úhradu nákladů na výrobu a odvysílání zpravodajské relace Zprávy regionu a měsíčního magazínu “Naše město Česká Třebová”, který nahradil dvouměsíčník Třebovské minuty. Zprávy regionu jsou vysílány od pondělí do pátku denně v délce minimálně 6 minut a relace je dostupná denně i na internetu prostřednictvím satelitní televize Regionálnitelevize.cz vždy v 19:20 hodin v premiéře a v pěti reprízách v časech 23:20, 3:20, 7:20, 11.20 a 15:20 hodin. Schválená dotace je poskytována jako podpora malého rozsahu tedy v režimu de minimis ve výši 840 tis. Kč.
 
Multifunkční dobrodružná věž Peklák.
Zastupitelstvo města odsouhlasilo projektový záměr na stavbu „Multifunkční dobrodružná věž Peklák" a souhlasilo s podáním žádosti o dotaci z Národního programu podpory cestovního ruchu pro rok 2015 (Podprogram cestování dostupné všem). Součástí usnesení je prohlášení o zajištění finančního krytí akce v rozsahu souhrnného rozpočtu akce ve výši 5,95 mil. Kč (vč. DPH).
Ve 2. pololetí roku 2014 řešila společnost Eko Bi s.r.o. ve spolupráci s městem další rozvojové záměry Skiareálu Peklák ve vazbě na problematiku životnosti lanového parku, a to včetně stávajících aktivit (terénní káry, bikrosové tratě, projekt BIKE resort Orlicko-Třebovsko).
Jednou z reálných a dotovaných variant je Multifunkční dobrodružná věž - atraktivní stavba s vertikálními lanovými překážkami, adrenalinovými skoky a lezeckou stěnou, která tvoří dominantu lezeckých areálů.
Je to čtyřstranná (5x5 metrů) samostatně stojící 16 metrů vysoká stavba, která je vybavena bezpečným schodištěm až do horního patra, které je ideální základnou pro start lanovky a adrenalinového skoku POWERFAN. Může také sloužit jako vyhlídkové místo a netradiční zázemí pro semináře, přednášky a workshopy. Po dvou stranách věže jsou instalovány různé vertikální lanové překážky, třetí strana je vyplněna lezeckou stěnou vyrobenou z laminátových profilů a je osazena chyty. Čtvrtá strana věže je zázemím pro skok POWERFAN a týmový velký zhup BIG SWING, který je opravdovým magnetem pro každého, kdo chce zažít něco nezapomenutelného. Podobná dobrodružná multifunkční věž je instalována od roku 2011 např. v areálu sjezdovek v Dolní Moravě.
Multifunkční dobrodružná věž je připravována v dolní části sjezdové tratě vpravo nad oploceným areálem zahrádek. Realizační fáze trvá obvykle 10 měsíců, stavba by tedy mohla být dokončena do poloviny příštího roku 2016 nebo možná ještě letos. Rozpočet akce předpokládá dotaci MMR ČR ve výši 50% uznatelných nákladů, tj. 2458 tis. Kč. Druhou polovinu nákladů má hradit společně polovinou Město Česká Třebová a polovinou společnost Eko Bi s.r.o., která je i žadatelem o dotaci na MMR ČR. Neuznatelným nákladem je označeno především DPH 21%, (1 032 tis. Kč), na které bude požadován odpočet u finančního úřadu. Pro žadatele se podle vypočtených ukazatelů stavby jedná o finančně ne příliš ziskovou a návratnou investici. Návratnost projektu je stanovena na 15 let. V případě nezískání dotace by nebyl kapitál návratný ani za podpory města. Přínosy projektu je nutné hledat v oblasti celospolečenských socioekonomických užitků. Mimo příspěvek města na investici ve výši 25% uznatelných nákladů je třeba počítat i s příspěvky města na provoz.
 
Vlajka pro Tibet. 
Zastupitelstvo schválilo vyvěšení tibetské vlajky pravidelně vždy 10. března na počest výročí povstání Tibeťanů, jako projev solidarity s tibetským lidem v rámci celosvětové akce "Vlajka pro Tibet". Rozhodnutí je platné do konce volebního období zastupitelstva města Česká Třebová.