Pardubický kraj zná své nejlepší sportovce                         

Pardubice (5. 3. 2015) – V Tylově domě v Poličce se ve středu 4. března uskutečnilo slavnostní předávání ocenění nejlepším sportovcům Pardubického kraje v několika kategoriích. V hlavní kategorii dospělých zvítězila atletka Hvězdy Pardubice Kristiina Mäki, kolektivům kralovali futsalisté FK ERA-PACK Chrudim. Slavnostního vyhlášení se zúčastnil také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický společně s radním pro sport a cestovní ruch René Živným.
„Při prezentaci sportovních výsledků oceněných jsem byl velice hrdý na to, že sportovci z našeho kraje se pravidelně umisťují na předních pozicích i ve světové konkurenci. Jsou tak perfektním příkladem pro mladé začínající sportovce, že pokud u svého sportu vydrží a věnují mu maximum možného, mohou se dostat třeba i na olympijské hry,“ uvedl hejtman Martin Netolický.
Účastníkem olympiády byl také bývalý reprezentant a trenér bikrosu, současný krajský radní René Živný. „V našem kraji máme vrcholové sportovce ve všech odvětvích a všem bych přál zažít pocit účasti na olympijských hrách, které jsou pro každého sportovce vrcholem, který lze dosáhnout,“ uvedl René Živný.                                                                            Fotografie Luboš Kozel
 
Dospělí jednotlivci
·  Kristiina Mäki – atletika
·  Ondřej Rolenc – kanoistika, rafting
·  Martin Zozulák – florbal
 
Kolektivy dospělých
·  FK ERA-PACK Chrudim – futsal
·  BK JIP Pardubice – basketbal
·  HBC DDM ALFA – AUTOSKLO-H.A.K. Pardubice - hokejbal
 
Krajánek
Ondřej Moravec - biatlon
 
Síň slávy
Evžen Erban – plochá dráha
Libuše Uhrová – stolní tenis
 
Mimořádný výkon
Leopold König – silniční cyklistika
 
Dorost
Michaela Stránská - atletika
 
Žactvo
Eliška Štichauerová - plavání
Kompletní přehled oceněných sportovců bude uveden na www.pks-cstv.cz 
 

 Eliška Štichauerová - vynikající českotřebovská plavkyně, Mistryně  ČR v dálkovém plavání na 5 km, 2. místo na MČR 400 m polohový závod, 2 x 2. místo na sportovním festivalu mládeže ve Vídni, několikanásobná krajská přebornice.


Michaela Stránská, členka reprezentačního družstva ČR v atletice, sekce běhy, v roce 2014 oceněna titulem nejlepší vrchařka v ČR, z loňského MS v běhu do vrchu přivezla dvě bronzové medaile....
Na dolním snímku v hledišti Tylova divadla v Poličce se svým trenérem a tatínkem Ing. Alešem Stránským