Opět oživujeme web Nápady pro Českou Třebovou          


O co se jedná?
 
Nikdo nezná Českou Třebovou lépe než je občané. Každý, kdo prochází ulicemi města, má mnoho nápadů, jak město vylepšit, kde jej "tlačí bota" a co by se dalo ještě vymyslet. Proto vznikl projekt Nápady pro Českou Třebovou. Místo pro nápady drobné, praktické nebo samozřejmé, ale také pro nápady smělé, odvážné a plné fantazie. Přidejte svůj vlastní nápad: kde je rozbitý chodník, kde usychá strom nebo kde nesvítí pouliční lampa. Ale také kde byste rádi viděli nové dětské hřiště, venkovní amfiteátr nebo novou cyklostezku. Anebo pusťte fantazii na špacír a vymyslete, kde by měla být ČeskoTřebovská ZOO, eiffelovka nebo kosmodrom. Anebo se jen tak rozhlédněte kolem a ohodnoťte či okomentujte nápady, které přidal někdo jiný.

Web pro vás připravila KOALICE PRO ČESKOU TŘEBOVOU, což  je sdružení kandidátů Strany zelených, KDU-ČSL, SNK-ED a Nezávislých . Před komunálními  volbami jsme pro začátek  na tento web přidali i několik našich nápadů, kterými by šlo naše město vylepšit.  K tomu se našlo dost dalších, kteří pokračovali. To je velmi důležité. Odpovědné vedení města nemá přicházet jen s vlastními nápady, ale má hlavně naslouchat a aktivně vybízet občany k tomu, aby vyjádřili svá přání a své nápady. Nemusí jít jen o investice, ale nové záměry např. jak lépe využít veřejný prostor. Máme zájem, aby bylo  naše město spravováno odpovědně. Web vznikl v září 2014 a stále existuje, nebyl to jen předvolební trik. Od té doby znovu přišlo jaro,  díváme se na svět optimisticky, opět bychom něco chtěli nebo potřebovali také změnit. na rozdíl od předvolební doby je zde nyní sedm městských zastupitelů zvolených za Koalici pro Českou Třebovou, kteří se budou snažit Vaše nápady  pomoci prosadit.

S něčím již pomáháme:  s obnovením zastávky autobusů pro sídliště Křib, staráme se o to, aby cena vody v našem městě dále nerostla astronomickým způsobem, snažíme se o pořádek při přidělování dotací, podařilo se vytvořit roční grantové programy právě tak, jak jsme před volbami předpokládali. I když nejsme zastoupeni v radě města, tak nesedíme v zastupitelstvu pro svou zábavu, ale chceme pomáhat, tedy také díky dobrým nápadům spoluobčanů.

Pište proto své náměty na dále uvedený web. Není to jen českotřebovská specialita, ale funguje i v řadě jiných měst. Chytrá města dovedou využít námětů veřejnosti ke zlepšení podmínek pro život,  může jít přece i o maličkosti, které potěší a skoro nic nestojí. Ze zveřejněných námětů uděláme vždy po určitém čase souhrn a budeme se k nim vracet podle našich možností i prosazovat. Nebudou-li naše síly stačit, požádáme o spolupráci veřejnost právě tak, jako se stalo např. ve snaze zajistit autobusovou zastávku na Křibě. Petice pomohla, negativní názor se podařilo změnit.

Co se např. již letos událo: slovutní architekti představili své soutěžní projekty na úpravu Nového náměstí a přilehlých ulic - realizace je ovšem zatím v nedohlednu.  Město zadalo studii na (náročnou) rekonstrukci budovy  Dislokovaného pracoviště Dopravní fakulty Univerzity Pardubice pro městskou knihovnu - realizace také zdaleka nebude nic rychlého. Z dotace EU  se realizuje rozšíření služeb sběrného dvora (štěpkování), pokračuje projekt úprav zeleně např. rozsáhlou výsadbou  na serpentině. Hrozba uzavření prodejny Konzumu na Skalce je řešitelná změnou sítě poštovních poboček v našem městě, především přestěhováním pošty z Klácelovy ulice  do rekonstruovaného objektu na Skalku ( s nejistým pokračováním pošty na Parníku). Pardubický kraj začne letos ve Třebové  doslova "řádit": zahájí stavbu  velké tělocvičny v areálu Na Skalce, a s pomocí prostředků SFDI, SŽDC a EU rekonstruuje za 120 milionů silnici v tunelech až na Metrans a po opravě dá nový povrch i na objížďku přes Zádulku.  Nový povrch má dostat silnice od Zámostí k lesu na Skuhrov a také silnice  od Zhoře přes Kohout do České Třebové....  Jistě jsou však i další potřeby, kolem kterých chodíme a díky své "provozní slepotě" si neuvědomujeme, že bychom je mohli snadno změnit.... 

 

Vyzkoušejte náš nový web, založený v září 2014

http://napadyproct.cz