Třebováci mezi oceněnými sportovci okresu                        

V pondělí 11. ledna 2016 se v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí konalo již po čtyřicáté sedmé vyhlášení ankety "Nejlepší sportovec okresu Ústí nad Orlicí", kterou vyhlašuje Orlické sportovní sdružení ve spolupráci s dalšími subjekty.  Vyhodnocení ankety zahrnuje řadu kategorií.  Konkurence je velká a přesto se daří českotřebovským sportovcům zaujmout důstojné  postavení  ve většině vypsaných kategorií, "hvězdami" se staly  Michaela Stránská v juniorské kategorii a Hana Brusenbauchová  v kategorii veteránů,. neboť obě získaly  také další výjimečné ocenění.  Michaela Stránská byla o
"Dance of Motion", což bude takový taneční festival, který proběhne ve Sportcentru Forea 12. a 13. února 2016. V rámci festivalu se budou moct návštěvníci zarezervovat na nejrůznější taneční workshopy a v sobotu se mohou těšit i na Večerní Gala Program.
 
Další takovou pozvánkou by mohlo být otevření nového hudebního klubu v Lanškrouně - MusicBar Forea -> dne 12. února 2016. Obě akce proběhnou na adrese Opletalova 95, Lanškroun.
ceněna jako "Hvězda deníku"  a Hana Brusenbauchová vstoupila do "Síně slávy" sportovců našeho okresu.  Anketa zahrnuje sportovce na základě nominací sportovních oddílů a tělovýchovných jednot z našeho okresu a nemůže se tedy podrobně věnovat těm sportovcům, kteří sportují - byť na špičkové úrovni - mimo náš okres a často reprezentují  Českou republiku na mezinárodních soutěžích. Proto třeba nebyl mezi oceněnými sportovci např. atlet Jan Friš, který studuje na vysoké škole, sportuje na vysoké úrovni a reprezentuje ČR. Pro všechny tyto sportovce je zavedena kategorie "Reprezentant v cizím dresu" , kde bývá oceněn jediný sportovec zpravidla s mimořádnými výsledky.  Letos jím byl biathonista Ondřej Moravec, závodící za SKP Jablonec nad Nisou. Byli také oceněni hadicapovaní sportovci, kolektivy z vesnic, nejlepší trenéři, rozhodčí a cvičitelé, byla udělena "Cena Josefa Masopusta" na fair play. 
Česká Třebová měla zastoupení v kategorii Kolektivy mládeže, kde opět získal cenu Sokol Česká Třebová II - oddíl volejbalu, v kolektivech dospělých patřilo ocenění ženskému družstvo hokejbalistek TJ Lokomotiva za 3. místo na Mistrovství ČR a družstvo žen Lokomotivy Česká Třebová - oddíl kuželek, které úspěšně bojuje v I. kuželkářské lize. V kategorii dorostu - jednotlivci byla oceněna šestnáctiletá Justýna Bouchalová (úspěšná reprezentantka ČR v disciplíně Radiový orientační běh, členka TJ Lokomotiva). Nebyla přítomná, cenu za  ni přebíral její tatínek. V kategorii žactvo měla mezi oceněnými Česká Třebová tři zástupce - úspěšnou běžkyni Iscarex Junior teamu Sáru Viktorii Serbouskovou, která v loňské sezóně odběhala přes 40 závodů a skoro všechny vyhrála. Dále dva členy plaveckého oddílu TJ Lokomotiva:  14tiletou plavkyni Elišku Štichauerovou za  úspěchy v na krajských převorech v plavání a třetí místo na Olympiádě dětí a mládeže a Denise Hýbla, který má mezi svými úspěchy také bronz z MČR a 3. místo na Olympiádě dětí a mládeže.
V kategorii dospělých získala ocenění Monika Simonová (cyklistika), i když závodí za lanškrounský klub "Cyklotrénink Františka Trkala. Loni získala 1. místo na MČR v cyklistice a 1. místo na MS amatérů v časovce.  Celkovým vítězem ankety se stal Daniel Suchánek ze SK kanoistiky Vysoké Mýto, člen reprezentačního týmu ČR. mistr světa v dlouhém sjezdu v USA a  za další četné úspěchy v dalších kanoistických disciplínách.
Mezi jednotlivci - veterány  byla oceněna tenistka Hana Brusenbauchová (70 let - Tenisový klub  Česká Třebová, 70 let)  za 1. místo na MČR v roce 2015 a 5. místo ve světovém žebříčku ATP ve své kategorii. Dalším oceněným byl Jiří Čípa (66 let - oddíl orientačního běhu TJ Lokomotiva Česká Třebová) V roce 2015 získal 1. místo na MČR - sprint, 6. místo krátká trať a 1. místo na MČR - klasická trať, 2. místo na pětidenních závodech  akci Bohemia 2015  a dosáhl řady dalších sportovních úspěchů.
Vyhodnocení ankety uváděl Radek Šilhan, pořad byl doplněn o taneční vystoupení ústecké skupiny C - Dance a pěvecká vystoupení, které zajistil  Lešek Semelka a Andrea Mea. Ocenění předávali zástupci měst z okresu Ústí nad Orlicí, kteří také akci finančně podporují, za Českou Třebovou předávala ceny místostarosta Dobromil Keprt. Delegaci Pardubického kraje vedl hejtman Martin Netolický  a  vicehejtman Roman Línek.  Fotografoval Luboš Kozel.  (mm)
Pořadí vyhodnocených sportovců v okresní anketě najdete ZDE
Moderátor Radek Šilhan                                                                    Taneční skupiny C - Dance Ústí nad Orlicí
ocenění volejbalistů Sokola Česká Třebová II                                                   

V kategorii juniorů byly nejlepší Zdeňka Seidlová (Vysoké Mýto) vlevo a Michaela Stránská (Iscarex Čes. Třebová)

Pěvecké vystoupení  Andrea Mea    a    Lešek Semelka
Mezi vytrvalci oceněn Krsek z Lukové                                                              Ocenění kuželkářek TJ Lokomotiva

Ocenění hokejbalistek TJ Lokomotiva Česká Třebová

Míchaela Stránská oceněna podruhé redakcí Orlického deníku

Zdravice hejtmana Martina Netolického a předávání prestižního ocenění Haně Brusenbauchové


                                                   Celkový vítěz ankety Daniel Suchánek Vysoké Mýto