Pořadateli tradičního Lidového plesu byli stejní jako v loňském roce:  MO KDU ČSL, Koalice pro Českou Třebovou a Strana Zelených. Ples měl již  48. ročník a konal se opět v Národním domě. Bylo prakticky vyprodáno - jak ve velkém i malém sále, tak i nahoře na bowlingu. Tradicí byly dvě kapely. Na jevišti velkého sálu hrála  litomyšlská skupiny Combo 2, na bowlingu tradičně cimbálová muzika Zádruha z Dolních Bojanovic.  Předtančení s vysokou úrovní zajistila taneční škola Šárky Prosové. Moderátorkou plesu byla také již tradičně Zuzana Kupková, ples zahájila společně s Magdalénou Peterkovou a náměstkem hejtmana Pardubického kraje Romanem Línkem.  Nebyl jedinou osobností, která na Lidový ples zavítala. Přijeli dva senátoři - tradičně "náš senátor" zvolený za volební okrsek č. 46 Ústí nad Orlicí Petr Šilar a (zatím) poprvé pražský senátor, právník Václav Láska, který byl hostem strany Zelených a vyskytoval se nejvíce času nahoře "u cimbálu", samozřejmě ovšem pak také u losování "velké tomboly". Dalším významným hostem Lidového plesu 2016 byl poslanec Parlamentu ČR za KDU-ČSL Jiří Junek (z Vysokého Mýta). Všichni jmenovaní významně podpořili také velkou tombolu  darováním hodnotných cen. Ukázalo se, že mají mezi návštěvníky plesu řadu blízkých přátel, se kterými si dobře rozumí. Ve výčtu významných hostů by bylo možné pokračovat. Je to známka toho, že si Lidový ples udržuje vysokou společenskou úroveň z předchozích let. 
Překvapením pro návštěvníky bylo předpůlnoční vystoupení muzikálové zpěvačky Šárky Markové, která na Lidový ples přijela stejně jako v loňském roce.  Zajímavostí plesu bylo také podávání vína s názvem "Opoziční šumivé" a podtitulem "To nejlepší z českých a moravských vinohradů vybrala Koalice pro Českou Třebovou." Právě takové  bylo "na památku" určeno i pro Šárku Markovou.  Lze očekávat, že se s touto značkou vína setkáme i na dalším Lidovém plese, jehož termín byl již stanoven na 18. února 2017 s tím, že opět vystoupí Combo 2 a cimbálová muzika z Dolních Bojanovic....  Národní dům byl velkým mraveništěm, tombolu s řadou pěkných cen se podařilo prodat již za první hodinu plesu. Je třeba pochválit také vzornou úroveň obsluhy i příjemné prostředí v dobře vybaveném Národním domě, který se stává vlastně celoročně zařízením pro setkávání a pořádají se zde významné akce nejen  pro našem město, ale i široký region včetně akcí celostátního významu.  (mm) Fotografie Martin Šebela

Zahájení plesu: Zuzana Kupková, Magdaléna Peterková, Roman Línek
Předtančení Taneční školy Šárky Prossové
Václav Láska, senátor za Stranu zelených, advokát, bývalý policejní vyšetřovatel, spoluzakladatel Transparency International ČR. Dále u stolu předseda krajské organizace Strany zelených Ing. Pavel Peroutka z Chrudimi a Třebováci: místopředseda krajského výboru SZ Rado Hübl a Martin Saifrt člen krajského výboru SZ na svém "stanovišti" u cimbálu.
Cimbálová muzika často rozezpívala všechny 
Senátor Petr Šilar měl v sále spoustu známých                                Poslanec Jiří Junek  s Ing. Jiřím Venclem
Muzikálová zpěvačka Šárka Marková (*1977. vystupovala v Muzikálech Jesus Christ Superstar, Pomáda, Miss Saigon a Bídníci, Popelka nebo Děti ráje, vystupuje i v Semaforu ve hře Já jsem otec Bemle a Lysistrata). V České Třebové vystoupila na Lidovém plese již podruhé a odvezla si také "Opoziční šumivé"