V Brně byl zahájen veletrh cestovního ruchu GO & Regiontour

Zahájení se zúčastnila i delegace Pardubického kraj s hejtmanem Martinem Netolickým. Pardubický kraj má komplexní expozici, zaměřenou na největší atraktivity, mezi které však Česká Třebová nepatří.  Svůj samostatný stánek zde nemělo žádné město z Pardubického kraje. Město Česká Třebová upřednostňuje únorový  veletrh Holiday world v Praze. Turistické zajímavosti a atraktivity Orlickoústecka bude ve společném pavilonu východní Čechy prezentovat Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko, svazek Českomoravské pomezí, Králíky nebo o.p.s. Králický Sněžník. Čtvrtek patřil v Brně odborníkům, pro veřejnost bude veletrh otevřen od pátku do neděle. Zároveň s ním se zde koná i veletrh průmyslu cestovního ruchu GO. Fotografie z úvodu veletrhu Luboš Kozel.  Napovídají o expozici Pardubického kraje, o setkání hejtmana s ministryní pro regionální rozvoj Karlou Šlechtovou, byl zde i starosta Chrudimi,  Moravské Třebové, náměstek pardubického primátora, starosta Litomyšle Radomil Kašpar pokřtil nový kalendář UNESCO 2017. Byli zde také hejtmanové mnohých českých a moravských krajů.
Téma stánku na veletrhu Region tor 2017 upozorňuje na velký úspěch česko-slovenského loutkářství, které bylo 1. prosince 2016 zapsáno na seznam nemateriálního kulturního dědictví UNESCO.
Stánek, který letos ve velké konkurenci svou podobou loutkářského vozu rozhodně zaujal, využívají oba východočeské kraje. Navazují tak na úspěšnou spolupráci z loňského roku a využívají název, který je pro zahraniční turisty více uchopitelný než jména jednotlivých krajů. Expozice je doplněna loutkami zapůjčenými od významných východočeských loutkových divadel, pro návštěvníky je připraven i bohatý doprovodný program.
„V našem kraji se loutkářství soustřeďuje především v Chrudimi, kde je nádherné muzeum a kam bych rád všechny zájemce pozval na festival Loutkářská Chrudim. Ten se letos bude konat od 30. června do 6. července i pod patronací našeho kraje a jednotlivá představení zdaleka nejsou jen pro děti,“ pozval hejtman Martin Netolický zájemce do Pardubického kraje.
A náš kraj si hned první den připsal úspěch – jeho destinační společnost získala bronzovou medaili za dlouhodobou marketingovou kampaň „Po stopách“, kterou realizovala v průběhu dvou let na témata tradice, koně, filmová místa a moderní architektura Pardubického kraje. Cenu převzali ředitelka Destinační společnosti Východní Čechy Alena Horáková a krajský radní zodpovědný za cestovní ruch René Živný: „Byl to velmi nápaditý a pěkně výtvarně zpracovaný projekt, který zaujal odborníky i veřejnost a inspiroval k výletům do našeho regionu. Věřím, že k tomu přispěje i letošní ojedinělá expozice na veletrhu RegionTour,“ řekl Živný. Foto Luboš Kozel.
 
U stánku Českých drah