Florbalový klub Orlicko-Třebovsko hlásí                            
Ženy potvrdily svoje 2. místo v tabulce!

Na předposlední letošní ligu odjel tým žen v sobotu 8.4.2017 do Hradce Králové. S vědomím, že musíme oba zápasy vyhrát, abychom se udržely na druhém místě v tabulce, jsme v odpoledních hodinách nastartovaly svá auta a vyjely jsme… Sestava byla, z důvodu zranění, oslabena o dvě stálice, o Kláru Vackovou a Kristýnu Hledíkovou, nicméně na poslední tři ligy jsme naopak také posílily, a to o Jitku Hamplovou, letitou hráčku žen.
FbK Orlicko-Třebovsko vs. FBC Sokol Předměřice           12:0       (3:0, 6:0, 3:0)
Branky: Špatenková (Foffová), Fárníková (Jebousková), Jebousková (Fárníková), Typlová (Raisová), Fárníková (Kubištová), Typlová (Foffová), Kubištová (Jebousková), Typlová (Raisová), Špatenková (Typlová), Koníčková, Kubištová (Fárníková), Špatenková (Typlová)
Zarputilý a bojovný tým FBC Sokolu Předměřice s námi otevřel sobotní 17 hodinu. Prvních sedm minut jsme měly co dělat, Předměřice dobře osobně bránily a my jsme nemohly skórovat. V šesté minutě došlo k vyloučení hráčky na straně Předměřic a to nám pomohlo k tomu, aby v čase 7:42 otevřela skóre kapitánka Dita Špatenková, kterou našla nahrávající obránkyně Aneta Foffová. Na konci první třetiny svítil na tabuli stav 3:0 pro OT. Druhá třetina byla gólově velmi úspěšná, dokázaly jsme za soupeřovic gólmanku dostat dalších 6 gólů. Předměřice si během zápasu také vytvořily několik šancí, ale naše brankářka si svoji svatyni velmi dobře uhlídala. V poslední třetině tohoto zápasu bylo na soupeřkách vidět velké rozladění, což nás naopak vyburcovalo k další nadílce a to v podobě dalších tří branek. „Tento zápas jsme si velmi užily, šly nám naše kombinace, na kterých pracujeme, balónek nám lepil na čepele a věděly jsme o sobě na hřišti. Škoda jen, že jsme netrefily všechny ty „tutovky“, které jsme si vytvořily…“ komentovala zápas Lucie Fárníková, autorka 2 branek a 2 asistencí v tomto zápase.  Konečný stav 12:0 v náš prospěch nám přinesl 3 body do tabulky.
FbK Orlicko-Třebovsko vs. Orel Přelouč                              4:2          (0:2, 3:0, 1:0)
Branky: Koníčková (Typlová), Špatenková (Foffová), Kubištová (Jebousková), Raisová (Špatenková)
S tímto soupeřem jsme se v letošní sezóně utkaly poprvé. Trenérka Renáta Typlová v úvodu zápasu řekla „Musíme pořádně zabojovat. Nesmíme soupeřky nechat skórovat. To, že se na hřišti vidíme poprvé až na konci sezóny má své nevýhody. Během sezóny tým herně roste a my budeme mít tu čest postavit se relativně silnému soupeři. Tak pozor na to, ať nás nepřekvapí.“ Bohužel došlo na její slova týkající se překvapení…. V první třetině skórovala pouze Přelouč a my jsme do druhé třetiny šly s dvoubrankovým rozdílem. Na soupeřkách byla vidět snaha o postupný útok, cpaly se do branky a díky našemu nedůrazu, kdy jsme si nepokryly soupeřky, jsme inkasovaly. O první přestávce, mezi první a druhou třetinou, jsme si rozebraly, co soupeřky hrají a předepsaly jsme si na ně nový recept… a ten se vyplatil! Do druhé minuty následující třetiny bylo vyrovnáno a zápas mohl začít od znova. Do dvanácté minuty byla hra vyrovnaná, čekalo se na chybu. Skóre v náš prospěch upravila až dvojce Kubištová/Jebousková, kdy Kateřina Jebousková, skvěle vybojovala míček a naservírovala ho přesně mířící Lucii Kubištové. Třetí třetina, hned v úvodu, přinesla zvýšení našeho stavu na 4:2. Trefila se Dana Raisová, za asistence Dity Špatenkové. Do konce zápasu jsme dokázaly stav udržet, několik šancí bylo vidět na obou stranách, ale stav zůstal stejný.
„Ligu v Hradci jsme zvládly velmi dobře. Jsem ráda, že i když nás je početně málo, tak na sobě společně pracujeme a snažíme se hrát co nejlépe. Za tři týdny bude poslední liga sezóny a to v Rokytnici v OH, kde se utkáme opět s Přeloučí a se Skutčí,“ dodala trenérka.
 
Tým žen v současné době drží druhou příčku v tabulce, za týmem FBK Jičín POHODA TEAM B, a pokud se nestane nic mimořádného, mělo by to tak zůstat až do konce sezóny.
 
VÝSLEDKY

8.4.2017 - 2. liga žen  Hradec Králové
17:00 OT - FbC Sokol Předměřice 12:0
20:00 OT - Orel Přelouč 4:2

8.4.2017 - 3. liga juniorů  Svitavy
10:30 OT - FbC Skuteč 6:8
14:00 OT - Sokol Pardubice B 7:7

9.4.2017 - 2. liga dorostenců  Litomyšl
09:00 OT - FBC Peaksport Litomyšl 0:3

VELIKONOČNÍ PROGRAM

15.4.2017 - Liga elévů   Svitavy
      13:40 OT - FBC Peaksport Litomyšl
      15:15 OT - FTC Vysoké Mýto
      16:50 OT - FbK Svitavy
 
16.4.2017 - 3. liga juniorů  Svitavy
      09:00 OT - FbK Svitavy
      12:30 OT - SK Spartak Slatiňany
 
16.4.2017 - Liga mladších žáků   Holice
       09:40 OT - FBK Piráti Sokol Chrudim
      10:35 OT - DDM Holice
      12:10 OT - FTC Vysoké Mýto

Za FbK Orlicko-Třebovsko, Typlová Renáta