Českotřebovský deník 205/2017 (30/7)
Dlouhá Třebová má nové víceúčelové hřiště

A jaké! Slavnostní otevření se konalo 24. června a byla to slavnost jak se patří, slavnost pro všechny. Pro  sportovní   nadšence   všech   věkových   kategorií od nejmenších dětí až po seniory. Stačilo si jen vybrat disciplínu, včas se přihlásit a pak už jen zbývá přidat trošku toho sportovního nadšení a dobrou náladu...
Mimo sportovních disciplín, byl připraven doprovodný program a na závěr slavnostní vyhlášení výsledků jednotlivých disciplín doplněné o vystoupení žen, mladších žákyň a oddílu gymnastiky TJ Dlouhá Třebová. Tato akce byla zařazena do projektu České unie sportu " ČUS Sportuj s námi ! "
Můžeme jen závidět. Obec Dlouhá Třebová si vytkla za cíl změnit nerovné asfaltové hřiště u kostela na moderní sportovní stánek a podařilo se to. Bez dlouhavého čekání na dotace akci zafinancovala Obec ze svého a nebylo třeba tedy dlouho čekat. V Dlouhé Třebové prostě věděli co chtějí, co potřebují. Stáli si za tím a uskutečnili to, co  můžeme této obci z České Třebové jenom závidět.  Výsledek stojí za to. můžeme si jej prohlédnout na fotografiích. Připomeňme, že víceúčelové hřiště otevřeli rok před tím také ve sportovním areálu v Ústí nad Orlicí, zde se jim akci podařilo zajistit s pomocí dotace. U nás máme spíše jen smělé plány a výsledek se zatím nedostavuje. 
 

Nově vybudovaný chodník a území nikoho v Litomyšlské ulici 
  Zatím to vypadá tak, jak je na vedlejší fotografii.
Jako by to říkalo:  Dál nás stav povrchu chodníku nezajímá, tam si už můžete zlomit nohu. Nerovná plocha není nijak označena, nijak ohraničena, bude to území nikoho.
Věřím že na jeho úpravu nakonec také dojde, ale lidí jsou všímaví a posílají fotografie, které chtějí vysvětlit.  Myslím, že současný stav by se měl rychle změnit. Další úsek je příjezd k zahradě gymnázia, nicméně je to také městský pozemek a jeho první část je přece chodník...

Současně jsem dostal další snímky: prý jde o "zátiší" u  restaurace Beseda....


Tak se budovala
vlajkosláva na náměstí
Bylo to v květnu 2003 a byla to vlastně jedna z prvních investičních akcí po nástupu nového vedení města v čele se starostou Jaroslavem Zedníkem. Návrh na vlajkoslávu podal tehdejší městský architekt Ing. Jiří Jandera. Vlajky měly vlát původně na vodorovných ráhnech, což architekt Jandera nepovažoval za vhodné pro státní vlajky, spíše pro reklamní vlajky např. u firem nebo nákupních center. Na dnešní podobu jsme si za 14 let existence zvykli a původní podoba náměstí bez vlajek by nám dnes připadala taková prázdná a obyčejná. Můžeme si připomenout, že vlajky na stožárech vlály v té době také ve středu Bezručova náměstí před vlakovým nádražím. Do dnes upraveného dopravního terminálu Jana Pernera by se však nehodily a je dobře, že je tam nikdo neprosazoval.