VICHŘICE ŠKODILA NA MĚSTSKÉM HŘBITOVĚ    
Ti, kdo neviděli co se po řádění vichřice 10/8 na městském hřbitově stalo, hovořili o řádění vandalů. Vypravil jsem se tam, abych tu spoušť zachytil. Rozsáhlé poškození ukazovalo na trestný čin. Městská policie žádnou škodu nahlášenou neměla.
Všechno má na svědomí větrná smršť, která se přehnala ze čtvrtka 10. na pátek 11. srpna 2017. Všechny trosky střechy a rozbité věci z hrobů byly pracovníky společnosti Eko Bi neprodleně v pátek dne 11. 8. 2017 odstraněny a hřbitov byl uklizen.
Vichřice zvedla a odnesla střechu ze sousedního zahradnictví a poškodila přitom mnoho hrobů na poměrně široké ploše, skácela strom. Škody je třeba nahlásit na Eko Bi, která ve spolupráci Městem Česká Třebová připravuje nějaké řešení na to, jak majitelům poškozených hrobů škodu nahradit. Vlastníci poškozených hrobů se můžou hlásit buď na Eko Bi s.r.o. u Ing. Cinkové, nebo přímo na odborech majetku nebo odboru právním Městského úřadu Česká Třebová. Vlastníky prosíme o vyčíslení škody, která jim touto větrnou smrští vznikla. Někteří vlastníci se už ohlásili. Škoda, že taková informace nebyla uvedena na webových stránkách města, předešlo by se nedorozuměním.Mám možnost zveřejnit výběr z fotografické dokumentace Eko Bi, která napovídá, jak velký byl rozsah škod a jak velká plocha hřbitova byla zasažena.

 

  •