Páteční večer 6. dubna byl v orlickoústeckém hotelu UNO věnován uzavření a vyhodnocení letošní stříbrné hokejové sezóny 2017/2018 a ocenění nejlepších hráčů týmu. Je to tradiční akce, která uzavírá dlouhý několikaměsíční maraton tréninků a hokejových přípravných a mistrovských zápasů  utkání hraných obvykle dvakrát v týdnu systémem středa - neděle. Během října - března bylo sehráno 42 mistrovských zápasů, z velké většiny vyhraných. Již několik sezón se HC Kohouti Česká Třebová drží v popředí Krajské hokejové ligy. Od vzniku HC Kohouti Česká Třebová vedeného realizačním týmem v čele s předsedou a manažerem klubu  Mgr. Vladimírem Vaňkem to byly čtyři úspěšné sezóny. Dvě skončily na bronzovém stupni krajské ligy a poslední dvě sezóny byly sezóny stříbrné. Jen skutečně velmi málo chybělo k tomu, aby v závěru letošní sezóny byly na krku českotřebovských hokejistů zlaté medaile. Je to sport a  výsledek je třeba brát  takový, jaký byl dosažen v boji na stadionu. V tomto smyslu hodnotili sezónu členové vedení klubu.Vladimír Vaněk dementoval zprávy, které jsou šířené na některých sociálních sítích - že Kohouti končí, že nebudou dál pokračovat, že  družstvo pro příští sezónu neudrží, že se tým rozpadá atd.  Přitom autorství těchto "zaručených zpráv" je dohledatelné a má jediný cíl, oslabit českotřebovský tým Kohoutů. Se svými pocity po skončeném pátém finálovém zápase se podělil i trenér Kohoutů Jaromír Jindřich. Situce, kdy se po finále na vyprodaném stadionu radují z vítězství hokejisté a fanoušci soupeře  i ještě 14 dní po zápase nedá spát a už ji nechce zažít. Přitom jsme neměli k vítězství tak daleko! 
Vladimír Vaněk vysoce ocenil vysokou návštěvnost zápasů českotřebovských hokejistů na domácím ledě i věrnost fanoušků, kteří doprovází tým  i na vzdálené zápasy venku. Díky tomu měl českotřebovský klub nejvyšší návštěvnost v krajské lize, často větší než mají druholigové zápasy ve větších městech. Cílem pro letošní rok bylo ovšem soutěž vyhrát. S tím se netajil ve svém vystoupení ani  generální partner týmu ing. Jan Lustyk. Spojení stříbrných medaili s nejvyšší návštěvností v lize však ocenil a současně vytyčil cíl pro další rok: po dvou bronzových a dvou stříbrných sezónách  musí přijít sezóna zlatá, tedy vyhrát jak základní část ligy a obsadit 1. místo již v závěrečné tabulce krajské ligy a vyhrát také následující play - off.  Trenér i ocenění hráči pak slíbili, že proto udělají všechno. Vyhodnocení se zúčastnili také hlavní sponzoři týmu, početní zástupci fanklubu, kteří pro hráče jako ocenění připravili krásný "hokejový dort".
Fotoreportáž z akce v hotelu UNO

Vyhodnocení a ocenění nejlepších hráčů týmu HC Kohouti


Brankáři Kamil Nimerrichter a  Filip Sajdl
Kamil Nimmerrichter nastoupil ve 33 utkáních, v základní části průměr 91,38% a první místo mezi všemi brankáři.  Filip Sajdl nastoupil v 16 utkáních, v nadstavbě průměr 91,55% a první místo mezi všemi brankáři.  V průběhu sezony nastoupili ještě Lukáš Novotný (1x) a Jan Faltus (2x).


Nejlepší obránci
1. místo: Jan Škvor, 44 kanadských bodů (6+38)
2. místo: Michael Šimončič, 22 kanadských bodů (3+19)

3. místo: Lukáš Cik, 15 kanadských bodů (4+11)


Nejlepší střelci (chyběl nemocný Marek Hemský)
1. místo: Jaroslav Moučka, 36 branek
2. místo: Marek Hemský, 35 branek
3. místo: Tomáš Prachař a Ladislav Jindřich, oba 28 branek

 

Kanadské bodování: Marek Hemský (chyběl pro nemoc)
1. místo: Jaroslav Moučka, 85 kanadských bodů (36+49)
2. místo: Marek Hemský, 82 kanadských bodů (35+47)
3. místo: Tomáš Prachař, 66 kanadských bodů (28+38)


Nejužitečnější hráči: Marek Hemský (chyběl pro nemoc)  Ladislav Jindřich, Marek Hemský, Tomáš Prachař, Jan Škvor.


Titul Železný muž získali dva hokejisté, kteří nechyběli na žádném zápase ani na žádném tréninku během celé sezóny:
obránce Tomáš Pražák a útočník Michal Křečan.


Cena manažera klubu Mgr. Vladimíra Vaňka: Martin Šejba    

 
Cena místopředsedy klubu Lukáše Lustyka: Michal Křečan  


Cenu generálního partnera Ing. Jana Lustyka získali dva hokejisté: obránce Jan Škvor a útočník Jan Moučka


Ocenění fanklubu - velký dort - kniha s fotografií

Společný snímek hokejistů HC Kohouti, realizačního týmu a hlavních sponzorů