Motokrosová radost

Uplynulý víkend a tato neděle přinesla českotřebovskému motokrosu a jeho fanouškům hned dvě radosti, o které se postaral motokrosař Denis Dvořák se svým týmem DD Racing.

Nejprve se ve zkratce vraťme k minulé sobotě, kdy se jelo další kolo krajského přeboru na trati v Nové Pace. V obou jízdách se ani přes velkou snahu nepodařilo Denisovi porazit svého velkého rivala Pavla Dvořáčka, který maximálně využil podrobné znalosti své domácí trati a našeho jezdce udržel za svými zády. Dvě druhá místa v obou jízdách a také stříbro na stupních vítězů však lze jistě považovat za úspěch i přesto, že sám náš jezdec  z Nové Paky odjížděl lehce zklamaný.

Svou chuť si ale jistě spravil při dnešních závodech Mezinárodního mistrovství ČR (seniorů). Za účasti celé motokrosové špičky a s borci vyježděnými z evropských i světových šampionátů se Denis pustil do boje o mistrovské body. V nezvykle nabité třídě MX 2, ve které o čtyřicet míst na startovním roštu v kvalifikaci bojovalo 47 jezdců si vedl velmi dobře. V první jízdě se již od startu pohyboval kolem patnáctého místa. Fyzicky velmi náročná jízda, která se jela 30 minut + dvě kola však ukázala jeho velmi dobrou kondici a dvanácté místo v cíli jsme všichni považovali za skvělý výkon.

Také druhá rozjížďka se Denisovi povedla a poté,  co několik kol před koncem předjel dva jezdce, byl odmávnut šachovnicovým praporkem na jedenácté pozici. Po součtu bodů mu tato dvě umístění  přinesla neskutečné desáté místo! Top Ten!!

Vezmeme-li v úvahu, že před Denisem se v drtivé většině umístili jezdci profesionálních týmů s řádově vyššími rozpočty,  musíme znovu před jeho výkonem smeknout. Je neuvěřitelné, kam se lze dostat, pokud se k talentu, píli a nadšení  přidá i podpora celé rodiny.Příští týden vás zveme do Benátek u Litomyšle, kde Denis pojede další závod Nova Cupu.

                                                                                                                                                       V. a M. Peterkovi