JAZZROCK FEST 2018 - 9. ročník   

Program:

Kloaka - rock-alternative – Česká Třebová

Jana Koubková a Quartet – známá jazzová zpěvačka

Krausberry - bluesrock

Marta Jandová a kapela

Tres Quatros Kvintet - jazz


Místo konání: Fotbalový stadion Pod Jelenicí  Termín: 21. července 201 Občerstvení zajištěno

Vstupné:  Základní: 350 Kč Senioři, studenti a ZTP: 200 Kč

Předplatitelé Jazz podzim 2017 a jaro 2018 (po předložení průkazu) 50% sleva Děti do 7 let zdarma

Marta Jandová - Fotbalový stadion Pod Jelenicí Česká Třebová 21. 7. 2018 

Marta Jandová je dcera Petra Jandy ze skupiny Olympic. Martina hudební kariéra začíná v Německu, kam odjíždí původně jen na rok. V Německu ale založí skupinu Die happy, se kterou se začíná stávat velmi populární, jak skupina, tak Marta.  Marta se skupinou natočí několik CD a jezdí po koncertech.
Roku 2008 se rozešla s německým zpěvákem Sashou, se kterým byla 5 let. Marta je momentálně v ČR, kde získala roli v muzikálu Mona Lisa. Napřed jen roli sestry Mony Lisy "Margeritu Amadori", ale po odchodu Ivety Bartošové dostala i hlavní roli Mona Lisu, ve které se jí velmi daří.
Roku 2009 se stala porotkyní v soutěži Česko-Slovenská SUPERSTAR. V roce 2013 se jí narodila dcera Marie Verner. Příjmení má po otci Miroslavu Vernerovi. Zahrála si také profesorku v seriálů Gympl s (r)učením omezeným.

Jana Koubková už léta patří k předním osobnostem českého jazzu.


Zpívá už od svých šesti let ve sborech, vokálních skupinách i sólově. Jako jazzová sólistka se prosadila v r.1975 v JAZZ SANATORIU LUĎKA HULANA. Od té doby si prošla mnoha stylovými seskupeními. Od blues, swingu, mainstreamu přes bebop, latin, free až po world-ethno a fusion. Založila každoroční festival VOKALÍZA /1981- 2000/ pro jazzové, bluesové a rockové zpěváky.

Šest let působila na Pražské státní konzervatoři v oboru interpretace. Zúčastnila se mnoha festivalů nejen v Evropě, ale i na Kubě, Alžíru, Senegalu, Pobřeží Slonoviny, Libanonu, Izraeli, Maroku....

Daří se jí i jako skladatelce písní a filmové hudby.

Má své pořady v rozhlase, publikuje, píše fejetony, sloupky a poezii, věnuje se však i výuce na seminářích. Vydala dvě knížky  

RECEPTY PROTI SAMOTĚ   

ZUTÍ PROVÁDÍM S CHUTÍ.

Jejím životním heslem je BÝT PŘIPRAVEN,

TOŤ VŠE.


Jana Koubková má nový projekt

SMRT STANDARDIZMU! přesně tak se jmenuje nový projekt zpěvačky  Jany Koubkové, která je nejen odbornou veřejností považována za první dámu českého jazzu. Jak však název napovídá, nový projekt se s tradičním pojetím tohoto hudebního žánru zcela rozchází. A pokud se přeci jen nějaký standard, objeví bude v nestandardním provedení.

 Projekt krystalizoval dlouho. Jedním z finálních impulzů k jeho vzniku bylo zpěvaččino rozhodnutí vydat v roce 2014 knížku jejích textů a postřehů Jen s jednou postelí. Součástí knihy, připravované k příležitosti zpěvaččiných sedmdesátin, bude CD s vybranými zhudebněnými texty. K jejich ztvárnění si Jana Koubková přizvala kytaristu Romana Hampachera a bubeníka Jana Červenku. Vzniklo tak netypické trio, které zpěvačku představuje v mnohem subtilnějších a zároveň syrovějších polohách a hudebně dává maximálně vyniknout jejím autorským textům.

Fotografie: Jana Koubková v České Třebové červenec 2017