Českotřebovský deník 115/2019 (28/4)
Českotřebovský zpravodaj - květen 2019 vychází

Do tisku se květnové číslo dostalo až v neděli 28. května tedy tak pozdě, že by bylo možné zařadit i spoustu dění z posledních dubnových dnů. Jenže všechno se tam už stejně nevešlo. 

Květnové číslo obsahuje  na svých stránkách spoustu informací a článků  a snaží se rozvnoměrně  rozdělit tiskovou plochu pro všechny stálé rubriky. 

Z obsahu upozorňuji zejména na obsáhlé zpravodajství z aktuálního dění ve městě. Řada z nich  vychází z programu dubnového jednání zastupitelstva.  Je zde ale řada příspěvků z dění v českotřebovských školách, kde lze upozornit na slavnostní předání  projektu týkajícího se podstatného vylepšení podmínek pro výuku přírodovědných předmětů na našem gymnáziu.    Některé příspěvky míří i do oblasti podnikatelské sféry, např. otevření nového vývojového centra softwerové společnosti Unicorn, která přinese do budoucnosti zajímavé zaměstnání pro vysokoškoláky z regionu, představujeme nový závod Techplastu v Křivolíku i událost spojenou s předáním první lokomotivy CZ LOKO pro rakouského dopravce.

V části věnované historii města se vracíme vzpomínáním našeho rodáka PhDr. Josefa Zavřela a jeho italských přátel k letošnímu dvojitému výročí Vladimíra Pácla, připomnáme 70 let od premiéry divcadlení hry Kája Mařík v pohádce, jejíž premiéra byla v Národním domě 3. dubna 1949 a řadu aktérů dobře známe.   

Do prodeje se dostane květnové číslo až v pondělí  večer, distribuce bude tentokrát požná o 1 den opožděna a tak to stihneme někde dodat až ve středu 1. května. Za zpoždění se omlouvám. Milan Mikolecký

Pondělí 29. dubna  od 17 hodin - přijďte demonstrovat na Staré náměstí 

chceme nezávislou justici a některá provedená politická rozhodnutí a rošády mohou svědčit o tom, že  by tgo mohlo dopadnout i jinak.   veškeré informace najdete zde na dále uvedeném odkazu:
Odkaz na fb stránku události: https://www.facebook.com/events/346318239570605/
(Akci pořádá skupina Milion chvilek pro demokracii, která pracuje také u nás v České Třebové)
 
 Společnost Josef Jindra s.r.o. oslavila 110 let své existence

Oslava se konala v sále na Horách v pátek 26. dubna  večer za účasti zaměstnanců společnosti a jejich hostů a zástupců spolupracujících firem.  Úvodní projev k výročí firmy přednesl její majitel Ing. M. Kupka. Následoval kulturní program, ve kterém např. nechybělo dvojí vystoupení českotřebovské taneční školy Šárky Prossové, pro dobrou náladu hrála skupina ZIPS.  

Vlastní historie tohoto závodu začala roku 1909, když soukromník Josef Jindra začal v tehdy zrušeném mlýně (dnešním Národním domě) sériovou výrobu vodních armatur. Nové výrobní prostory byly postaveny v letech 1910 - 11 na volné pláni na Parníku - Brázdově zde bylo již roku 1912 zaměstnáno prvních 20 zaměstnanců....   Společnost Josef Jindra, s.r.o., její historii, vznik, vývoj, privatizaci, rozvoj a současnost si připomeneme  ve zvláštním článku. Zatím pár snímků z události: