VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  30. 3. - 7. 4. 2019. 


30. 3. 2019 VOLEJBAL MLADŠÍCH ŽÁKYŇ B, CHVALETICE

V sobotu 30.3.2019 jsme odcestovaly k závěrečnému kolu Přeboru Pardubického kraje v šestkovém volejbale. Naším cílem byly opět Chvaletice. V minulém kole jsme si vybojovaly účast ve třetí skupině. Hned v prvním zápase jsme poměřily síly s domácími. Nad těmito soupeřkami jsme za celou sezónu nedokázaly vyhrát a tuto tradici jsme bohužel neporušily ani tentokrát. Prohráváme 0:3, ale sety byly zatím nejvyrovnanější. Po pauze jsme nastoupily proti Poličce A. Tohoto soupeře jsme potkaly naposledy v kvalifikaci. Hrajeme pěkný volejbal a bereme soupeřkám set. Soupeřky jsou ale vyhranější a vítězství si vzít nenechaly. Poslední zápas této soutěže tedy prohráváme 1:2.
Kategorie mladších žákyň byla v této sezóně určena pro děvčata nar. 1.7.2005 a mladší. Naše družstvo tak patřilo k těm nejmladším (prvoroční mladší žákyně a hráčky přípravky). K těm, kteří mají sbírat zkušenosti a tzv. se ohrát. Celkem bylo do soutěže přihlášeno třináct týmů, za celou sezónu jsme odehrály deset kol. Pohybovaly jsme se ve třetí nebo čtvrté výkonnostní skupině.
Našimi nejčastějšími soupeřkami byly Svitavy C, Polička B, Chvaletice a Litomyšl. Do hry zasáhlo postupně dvanáct děvčat. Tři máme ještě v záloze a ohráváme je v ´trojkách´. Od prvního kola je vidět na děvčatech velký posun. Během sezóny jsme začaly hrát na dvě nahrávačky, začaly jsme přebíhat a zapojily jsme do hry smeč a vrchní podání. V celkovém pořadí jsme nakonec obsadily 10.místo. (rb)
Celkové pořadí: 1.Žichlínek, 2.Svitavy A, 3.Lanškroun, 4. Česká Třebová A, 5.Polička A, 6.Dolní Újezd, 7.Choceň, 8.Svitavy B, 9.Chvaletice, 10. Česká Třebová B, 11.Polička B, 12.Litomyšl, 13.Svitavy C
Trenérky Hana Dvořáková, R.Benešová
 
30. 3. 2019 VOLEJBAL DÍVEK, PŘEHAZOVANÁ, LANŠKROUN

S koncem dubna končí i KP přehazované. Družstvo Česká Třebová „A“ odehrálo svůj poslední turnaj ve skupině B v Lanškrouně. Děvčata bojují, jako už dlouho ne a vyhrávají jeden zápas za druhým. Pouze týmy z Poličky nás trápí. S „Áčkem“ uhrajeme remízu 11:11, když vyrovnáváme v poslední vteřině a s „Béčkem“ po boji prohráváme 10:12. Nakonec končíme na 3. místě (v tabulce nám byl špatně zapsán výsledek zápasu s Pardubicemi, který vyhráváme 15:7, ale zapsáno je 7:15). To nic nemění na tom, že po 5-ti odehraných turnajích končí tým na krásném 12. místě z 33 účastníků. Velká škoda, že jsme vinou nemoci, zranění, ale i jiných aktivit dívek, nenastupovaly vždy v nejsilnějším složení. Výsledek by byl ještě o něco lepší…
Družstvo Česká Třebová „B“ odehrálo svůj turnaj ve skupině C v Letohradě. Dívky bojovaly, dvakrát se jim podařilo vítězit, pár zápasů prohrávají o bod, o dva a nakonec končí na 9. místě. Celkově končí v KP na 26. místě.
Poděkování panu Řehákovi za pomoc s dopravou.
Za družstva České Třebové bojovaly:
Cetkovská Kája, Dobroucká Viki, Felgrová Lucka, Honišová Tereza, Jiroušková Tereza, Kotyzová Verča, Pražáková Míša, Řeháková Anička, Řehořová Kája, Šmídová Viki, Štechová Verča.
 
30. – 31. 3. 2019 VOLEJBAL STARŠÍCH ŽÁKYŇ, ČP ČR PLZEŇ

O posledním březnovém víkendu se naše hráčky zúčastnily posledního, finálového kola Českého poháru starších žákyň. Turnaj skupiny D pořádal volejbalový klub Touškov ve městě Plzni, což pro nás znamenalo vyjet již v pátek odpoledne. Na turnaji se sešlo 8 vyrovnaných týmů a v nabitém programu systémem každý s každým musela děvčata odehrát v sobotu 5 zápasů na dva vítězné sety a v neděli zbývající dva. Mezi hrajícími týmy nebyl výrazný favorit a hrály se vyrovnané zápasy plné hezkého volejbalu, kde výsledek závisel skutečně na každém odehraném balónu. Naše holky hrály s velkým nasazením a udržely koncentraci i do pozdních zápasů dlouhého sobotního hracího dne. Tím se podařilo vyhrát 4 zápasy a díky dalším bodům získaným za vyhrané sety v těch zbývajících se nakonec holky umístily na nádherném druhém místě v turnaji a ještě získaly ocenění za nejlepší hráčku (Sára Horáková). Holkám patří velká gratulace a pochvala za předvedené výkony.
Hrály: Horáková, Jebousková, Neumannová, Klementová, Štanglerová, Plocová, Kolářová, Nováková, Řeháková, Zahrádková
Michal Klimeš
 
6. – 7. 4. 2019 VOLEJBAL, BMV LANŠKROUN

První dubnový víkend byla hala SOŠ a SOU v Lanškrouně plná natěšených volejbalistek a volejbalistů. V sobotu se zde hrál žlutý a oranžový minivolejbal, neděle patřila starším - červeným a modrým. V sobotu soupeřilo celkem 70 týmů (34 žlutých, 36 oranžových), v neděli 54 týmů (27 červených, 27 modrých).  Za náš oddíl se bojů o medaile pustily 3 žluté týmy, 2 oranžové a 2 červené. A jak se dařilo?
ORANŽOVÝ – M. Janda
V sobotu se konal v Lanškrouně turnaj v barevném volejbale. Turnaje se zúčastnila dvě družstva Sokola Česká Třebová v kategorii oranžový volejbal. Všechny týmy byly rozlosovány do čtyř skupin a v každé skupině hrálo devět týmů. Družstvo A  hrálo ve složení Homoláč M., Hűbl Š. Družstvo za celý  turnaj nepoznalo porážku a po vynikajících výkonech obsadilo první místo. Hráči si zaslouží velkou pochvalu.
  Družstvo B hrálo ve složení Dašek L., Janda M., Vlček O. Obsadilo ve své skupině páté místo. Družstvo vyhrálo čtyři zápasy a jeden zápas skončil remízou. Prohrané zápasy budou pro hráče důležitou zkušeností do dalších zápasů.
ČERVENÝ
V neděli čekala porce zápasů na červené. Naše 2 týmy statečně bojovaly a sbíraly nové zkušenosti. Týmu ČT A ve složení: Felgrová Lucka a Zahálková Rozárka se dařilo a obsadily 3. místo.  Tým ČT B, kde hrála Cetkovská Kája, Štechová Verča a Kovářová Verča obsadil 8. místo. Trenéři: A. Felgr a M. Štech
Do Lanškrouna velké díky za uspořádání turnaje.    JR
 
6. – 7. 4. 2019, VOLEJBAL MLADŠÍCH ŽÁKYŇ A, NOVÝ JIČÍN, MČR

Víkend 6. – 7. 4. 2019 patřil předkolu Mistrovství ČR mladších žákyň. Do předkola náš oddíl poslal A a B tým. B tým bojoval v Přerově a uhrál výborný výsledek, 5. místo. A tým nakonec odjel do Nového Jičína. Do letošního ročníku se přihlásil zatím nejvyšší počet týmů v historii MČR mladších žákyň, proto se hrálo celkem na 8 místech.
A tým jel na turnaj s ambicemi poprat se o postup.  Skupina byla vyrovnaná a rozhodnout mohl každý bod. Do turnaje vstupujeme výborně, po boji porážíme Zlín v tiebreaku. Předvedená hra byla výborná.
Druhý zápas a náš soupeř z kraje Lanškroun. Soupeřky  zkoukly konec našeho prvního zápasu a já doufala, že konečně tohoto soupeře porazíme. Holky na druhé straně sítě z nás měly obrovský respekt.  Bohužel náš boj začal v našich hlavách, a tak jsme se trápily samy. Prohra 0:2
Další zápas s Odrami a my jdeme opět do tiebreaku. První set se dostáváme do hry, druhý už kralujeme na hřišti a vítězství si nenecháme vzít.
Poslední zápas dne proti domácímu Novému Jičínu. Ani v tomto zápase neporušíme tradici tiebreaku. První set soupeřky uspíme, druhý válíme. Bohužel 3. set získaly soupeřky. Prohra 1:2.
V neděli ráno hrajeme s Prostějovem.  Velké množství zbytečných chyb, zkažená podání. Soupeř nás přehrál. Pro mě velký favorit skupiny. Prohra 0:2.
Předpolední zápas s Kopřivnicí získáváme výhru 2:0. Zápas hlavně o pozornosti a podání.
Posledním soupeřem nám byla VA Olomouc.  Další z favoritů skupiny. Holky se vybičovaly k nádhernému volejbalu, plnému krásných volejbalových akcí. I když bojujeme až do posledního míče, do tiebreaku jsme soupeřky nedostaly. I přes vypjatou koncovku druhého setu 26:28. Po skončení zápasu ukáplo i pár slziček.
Za cely turnaj si všechny žákyně zaslouží VELIKOU pochvalu. V sobotu jsme odehrály 4 náročné zápasy v 7 hráčkách, v neděli za námi přijela Zuzka Mastíková, aby holkám pomohla. Rodičům Zuzky moc děkujeme.
 
Nakonec jsme skončily na 5. místě a do další části se nepodíváme. Pro celý tým velká a nová zkušenost. Holky nevěšte hlavu, vítězství se určitě ještě dočkáte. Partu máte výbornou J
Hrály: Beranová A., Havránková Z., Hrdličková K., Kubová T., Mastíková Z., Pataki T., Štosová B., Valterová K., trenéři: Rejmanová, Valter  JR
 
6. - 7. 4. 2019 VOLEJBAL MLADŠÍCH ŽÁKYŇ B  PŘEROV, MČR

O prvním dubnovém víkendu vyrazily mladší žákyně B na svůj první dvoudenní turnaj – předkolo MČR mladších žákyň. Do předkola bylo přihlášeno okolo osmdesáti týmů z celé České republiky. Ty byly rozděleny do deseti kvalifikačních skupin po sedmi až osmi účastnících. První čtyři týmy ze skupiny postupují pak do dalšího kola - kvalifikace.
Družstvo mladších žákyň B se turnaje účastnilo zejména proto, aby volejbalově nakouklo mimo Pardubický kraj a okusilo atmosféru velkého turnaje. Vzhledem k tomu, že máme velmi mladý tým, netrápily nás žádné postupové ambice.:-)
Naši kvalifikační skupinu J pořádal Přerov. Postupně jsme odehrály sedm zápasů. K prvnímu zápasu jsme nastoupily proti Uherskému Hradišti – pozdějšímu vítězi celého turnaje. Krok se soupeřem jsme držely do stavu 10:10, pak už na nás stačilo jen vrchní podání soupeřek, k mezihře jsme se moc nedostaly. Jednoznačně prohráváme 0:2. Ale holky vidí, jak by to mělo na hřišti vypadat.:-) Druhý zápas hrajeme se stejně starými soupeřkami z Přerova B. Hrajeme bez chyb a radujeme se z prvního vítězství 2:0. Třetími soupeřkami jsou hráčky z Krnova. Zápas má stejný průběh a opět nás těší výhra 2:0. Vpodvečer jsme ještě odehrály zápasy s Juniorem Brno a Přerovem A. Kvalita byla jednoznačně na straně soupeřek a my jsme dostaly další dvě lekce velkého volejbalu - dvakrát 0:2. Opět zafungoval zejména vrchní servis soupeřek. Unaveny po celodenním zápřahu se ubytováváme na hotelu. Stanovujme čas večerky, ale hráčky odpadly samy ještě dříve.:-)
V neděli ráno nastupujme proti Bílovci. Víme, že soupeř je lepší, ale věříme si, že uhrajeme co nejvíc bodů. Bohužel ale na hřišti ještě spíme a rychle prohráváme 0:2. Posledním soupeřem je DDM Brno. První set pokračujeme v ospalém výkonu z prvního zápasu a prohráváme. Ve druhém setu jsme se zvedly a vynutily si tie-break. Náš první v životě. Vyhrály jsme 2:1.
Celkově jsme se umístily v turnaji na krásném pátém místě s bilancí tří výher a čtyř proher. S takovým umístěním jsme rozhodně nepočítaly a holky za celý turnaj chválíme. Získaly jsme moře volejbalových i nevolejbalových zkušeností. A především - holky jsou namotivované k dalším tréninkům. (rb)
Hrály: M.Drymlová, D.Dvořáková, K.Hondlová, A.Kaplanová, H.Kovářová, B.Očenášová, E.Polášková, N.Řehořová, B.Šindelářová, T.Zemanová. Trenérky Hana Dvořáková, R.Benešová