Mezi 32 zeměmi světa obsadili Třebováci druhou příčku   
Stalo se již pravidlem, že si sportovci DSC GYM přivážejí z velkých turnajů medaile. Ne jinak tomu bylo v sobotu 18. května, kdy se českotřebovská výprava vrátila s cennými kovy a navíc s cenou za druhý nejúspěšnější tým turnaje.
Pro upřesnění je nutné uvézt, že se jednalo o turnaje dva. První se konal v Praze pod názvem CHAMPIONSHIP – CZECH, který proběhl pod záštitou ABU DHABI NATIONAL PRO JIU-JITSU a druhé zápolení proběhlo ve  Frýdku – Místku ve smíšených bojových uměních MMA. Na prvním turnaji zápasil Tadeáš Smejkal, který ve své kategorii nenašel přemožitele a vybojoval zlatou medaili,  krásnou stříbrnou příčku obsadila Sára Venclová. V nabité konkurenci utekla Janu Broulíkovi medaile jen o kousek, přesto dosažené čtvrté místo je velkým úspěchem. Je třeba si uvědomit, že se pražského turnaje zúčastnilo 32 zemí z Evropy Asie, Afriky a Ameriky. Do Prahy přijeli například sportovci z Brazílie, Bahrainu, Kolumbie, Vietnamu, Tuniska a dalších exotických zemí. O to větším úspěchem byl i zisk další trofeje. Na tomto prestižním turnaji spojila své oddílové síly minivýprava Třebováků s kolegy z Mladé Boleslavi a také díky jejich pomoci se podařilo získat cenu za druhý nejlepší turnajový tým.
Na druhém turnaji hájil barvy DSC GYM Česká Třebová teprve sedmnáctiletý Tomáš Skalický. Přesto, že to byl jeho premiérový zápas, podařilo se mu ve druhém kole, díky kvalitní přípravě, knokautovat o čtyři roky staršího zápasníka z Ostravy a vybojovat tak svou první výhru ve Smíšených bojových uměních.
Pomalu se blíží 21. ročník celoměstského Týdne sportu a tak chcete-li vidět úspěšné sportovce DSC GYM Česká Třebová naživo, přijďte se na jejich vystoupení podívat. Určitě nebudou na tak významné sportovně - kulturní akci chybět.
Milan Michalski a Lukáš Janda
Foto z archívu L. Jandy: 

Tadeáš Smejkal – zlatá medaile
Sára Venclová – stříbrná příčka Mezi 32 zeměmi světa obsadili Třebováci druhou příčku.
Tadeáš Smejkal přebírá cenu za druhý nejúspěšnější tým turnaje
Trofeje z turnaje v BJJ v Praze
Tomáš Skalický při vážení vpravo