Hokejbalový svět nyní sleduje dění v České Třebové         
Hokejbalový víkend ve znamení Světového poháru U16 a U18

Česká Třebová se chlubí nejen zimním stadionem, ale celým prostorem na Skalce, který je pro sport a ubytování  opravdu dobře vytvořený a upravený. Je zde také dostatečný prostor pro parkování a dokonce zde vznikla malá hokejbalová aréna s vybavenou časomírou, stánky s občerstvením, které bylo v teplém počasí opravdu potřeba. Zatímco venku na malé aréně o medaile ti nejmladší bojovali ti nejmladší, uvnitř zimáku se jednalo už o velký turnaj v rámci světového poháru. A šlo vlastně také o šanci v reprezentačních výběrech. Zítra v neděli ještě boje vyvrcholí finálovými boji ve Třebové i v Litomyšli
Světový pohár už klepe na své nedělní finálové brány. Svůj poslední skupinový zápas před vrcholem turnaje mají za sebou i české juniorky, jenž svedly bitvu se Slovenkami, se kterými se utkaly už včera, ale utkají se s nimi i zítra právě o nejcennější kov. Svěřenkyním trenéra Davídka ovšem zatím celá cesta vychází skvěle, byť to v sobotu směrem dopředu nebylo vůbec jednoduché, jelikož celé napínavé střetnutí rozhodla branka až necelé dvě minuty před třetí sirénou! 
 
Napínavý zápas přinesl českou tečku:  ČR - SR 3:2
Začátek utkání byl podstatě jako přes kopírák s tím včerejším. Češky se totiž dostaly do vedení díky Ištokové, na které se však našim soupeřkám povedlo ihned zareagovat. Pak ale nastala změna, domácím hráčkám se totiž sice povedlo opět dostat zpět do vedení, Slovenky však zanedlouho srovnaly krok a bylo jasné, že tentokrát to bude o hodně těsnější bitva! Slovenky měly místy více ze hry a směrem dopředu byly vidět více, rozuzlení však přinesla naštěstí česká akce, a to necelé dvě minuty před koncem z hole Škorpíkové, jenž využila odraženého míčku od tyčky a zužitkovala tak nabídnutou přesilovou hru. Svěřenkyně trenéra Davídka tudíž už v neděli od 15. hodiny čeká finále opět se Slovenskem, které tentokrát bude rozehráno zpět v Litomyšli. 
SOBOTA 29/6:  český reprezentační výběr do patnácti let pod vedením trenéra Michala Edla. Ten si se svými svěřenci první víkendový den připsal i první skupinové vítězství, když porazil Velkou Británii v poměru 5:1! Kluky dnes čeká ještě jedno utkání, a to s Kanadou East, které přinese jednoznačně jiný průběh, ovšem Čechy požene ranní vítězství!
 
U 15 - Pět branek bezpečně zajistilo vítězství  ČR - Velká Británie 5 : 1
Čeští mladíci udělali důležitý krok k výhře už v první periodě, ve které se díky brance Myškovského a Slezáka dostali do bezpečného vedení 2:0. Další pohodlné navyšování průběžného skóre narušil až za stavu 4:0 gól našeho soupeře. Bolstridge v tu chvíli sice rozradostnil britskou střídačku, to však bylo z její strany už vše podstatné, jelikož na konečných 5:1 uzavíral zanedlouho český kapitán Nistor. Naše U15 se ještě bude chtít dnes večer co nejvíce naladit do pozitivní nálady na nedělní zápas o umístění, ve hře však v sobotu večer bude stát silný výběr Kanady!
 
Česká U16 se do finále na Světovém poháru v České Třebové neprobojuje.
Rozhodla o tom páteční prohra se Slovenskem, které si zajistilo vítězství prakticky v první periodě, kterou zaslouženě vyhrálo 3:0. Z této "šlamastyky" se už svěřencům trenéra Christa vymotat nepodařilo a po konci zápasu tak Čechům zbyly pouze oči pro pláč, jelikož bylo jasné, že finále visí ve vzduchu už pouze v mezích teorie. Světový pohár se pro české barvy v pátek večer nenesl v příliš v pozitivním světle. Český výběr do šestnácti let totiž především díky nepovedené první třetině prohrál se Slovenskem a tento fakt odsunul výběr trenéra Christa pravděpodobně už pouze do boje o bronzové medaile. Slovensko domácí výběr sice ještě pomohlo inkasováním ve třetí části na moment pustit do hry, nakonec se však rychle dostali zpět ke slovu právě naši sousedé, které se po závěrečné siréně radovali z vítězství 4:1. To Čechům zbyly jenom oči pro pláč...
 
Česká U16 si dokázala připsat povinnou výhru s Brity
Světový pohár přinesl a ještě přinese v pátečním dni pro českou U16 dva zápasy. Zatímco první z nich, s Velkou Británií, měl patřit mezi jednoznačné, večer bude zápas se Slovenskem o hodně těžší. Češi se však proti Britům rozehráli do velké pohody, nastříleli jedenáct branek a napodobili tak juniorky, které chvíli předtím porazily hráčky ze stejné země také díky jedenácti gólům. Kluci však s jedním rozdílem, a to takovým, že inkasovali. V konečném zúčtování se ovšem jedná o minimální mínus, jelikož sen o finále stále hodně reálně žije! 
Už v sedmé minutě byla na české straně vidět klidná hra, jelikož po brankách Kovaříka a Lhoty svítilo na světelné tabuli skóre 2:0. Nejvíce štědrá byla ovšem prostřední perioda, ve které svěřenci trenéra Christa nasázeli do britské svatyně hned pět kousků. Dvakrát se trefoval třeba Dostál, jednu branku pak přidával taktéž nakonec dvougólový Kovařík. Hladký průběh zápasu narušila pouze dvě vyloučení Britů do konce zápasu a poté ještě inkasovaný gól, který si v 34. minutě připsal Rae. Jednalo se však o povedenou střelu, jež se stala zaslouženě vůbec prvním britským gólem na letošním Světovém poháru. Češi si ovšem konečným vítězstvím 11:1 dostatečně zvýšili sebevědomí před večerním zápasem se Slovenskem, který se nakonec může ukázat, jako zcela klíčový v otázce postupu, či nepostupu do nedělního finále! 
 
Turnaj pro hokejbalovou mládež na venkovní aréně

Aujtosklo Hradec Králové - Sršni Svitavy 5 : 4


Medaile starších pro OEZ Letohrad a Hradec Králové