Podbranská se probouzí alespoň k dokončení vozovky      
Jsem zvědav, zda se podaří tuto ulici spolu s mostem přes Třebovku zkompletovat do zimy tak, aby se tudy dalo jezdit alespoň s předběžným povolením provozu.  Záleží na listopadovém počasí. V kalendáři jsme se posunuli na konec první listopadové dekády, všechno mělo být hotové a ono se ještě nejezdí ani po spodní části Hýblovy ulice (mimo několika odvážných jedinců, kteří to zkoušejí). Zdá se však, že se nyní konečně mohou chopit díla silničáři bez omezení daných neočekávanými výkopovými pracemi.
Jak lze vidět z obrázků tak komunikace v Podbranské moc široká nebude. Když se tam pak potkají třeba dva kamiony, tak to bude napínavé. Zvlášť když se jim do toho naplete památkově chráněná Šmajzrova lípa.  V Hýblově ulice se stále pracuje na dláždění chodníků, nové obrubníky jsou také na "trojúhelníku", kde se setkává Hýblova a Klácelova ulice  Také na mostě zdánlivě práce neubývá.
Oříškem pro silničáře a potom i motoristy bude také Šmajzrova lípa. Nyní je "ošetřena" tak, aby přežila. A tak možná přežije současnou rekonstrukci, ale díky ní pak třeba nepřežijí  motoristé silnici využívající. Pokud bylo možné kácet na Trávníku a Novém náměstí velké smrky a nyní sakury, vznikl prostor pro další výsadbu. Tady je prostor pro komunikaci a jak je vidět, stromy mohou do silnice zasahovat dle potřeby.  Jinde se kácí stromořadí a přesazuje daleko od silnice,  tady to neplatí. Asi bychom si na prostor bez lípy zvykli. Bylo by to přehledné a bezpečné... Jenže je to strom památkově chráněný a žádný důvod není dobrý, aby se skácel. Takže musí-li zde být strom, nemůže být silnice s řádnými parametry, tedy taková, jaká se staví a jakou požadujeme.  Včil mudrujte....
Ilustrační foto z včerejší havárie kamionu u Hradce Králové. Co myslíte, jak se právě takový snese s památkově chráněnou Šmajzovou lípou ?  Že takové kamiony po Podbranské ulici nebudou jezdit? Ale budou.  Vždyť i včera po 19. hodině večerní potmě bez osvětlení tak projel zákazem do Podbranské takový bláznivý kamion  z ČSAD Uherské Hradiště !!!! (viz ZDE)  (mm)
 Podívejte se na fotografie z 9.11 - nejprve Šmajzrova lípa - co byste s ní udělali?
Most je hotov - hurá na Jabkancovou!  Jenže jen po tom mostě provizorním.... (Jabkancová naštěstí zrušena)
Podbranská rovná jak lajna - ovšem pokud nenarazíte do památkově chráněné lípy...