Kohouty převzal Martin Šejba             
Česká Třebová 9.12. 2020
Poslední mistrovský zápas odehráli českotřebovští Kohouti před dvěma měsíci, vzápětí byla soutěž kvůli koronavirové pandemii přerušena. Mužstvo trénovalo na suchu, před týdnem se vrátilo na led. Tým se připravuje pod vedením nového trenéra Martina Šejby.
V přerušeném ročníku krajské ligy odehráli hokejisté České Třebové čtyři zápasy a byli stoprocentně úspěšní. Nejprve doma porazili Světlou nad Sázavou (4:0) a Hlinsko (8:5), poté vyhráli v Lanškrouně (14:1) a opět doma zdolali Chrudim (3:2). Vzápětí u mužstva překvapivě skončil trenér Pavel Rohlík.
„V neděli 11. října, asi půl hodiny po výhře nad Chrudimí, mi Pavel Rohlík ještě na zimním stadionu oznámil, že v našem klubu nebude dál trénovat. Žádný konkrétní důvod tohoto rozhodnutí nezmínil. Navrhl jsem, že se můžeme sejít a v klidu všechno probrat. Neozval se, naopak po týdnu písemně požádal o ukončení spolupráce ke dni 11. 10. 2020,“ vysvětluje předseda a manažer klubu Vladimír Vaněk.
Ve zmíněném abdikačním e-mailu byl Pavel Rohlík 19. října konkrétnější. Napsal, že jako hlavní trenér nesl plnou zodpovědnost za výsledky týmu, které však nemohl z důvodu nerespektování jím nastavené koncepce rozvoje týmu v posledních týdnech dále plně zaručit.
"Jedna věc je jasná. Pavel Rohlík je kvalitní trenér, který má hokej rád a rozumí mu. Jestli má někde rezervy, tak v komunikaci. Opakovaně jsem ho žádal, aby s hráči, především s těmi nejzkušenějšími, komunikoval z očí do očí, nikoliv prostřednictvím esemesek nebo aplikací v mobilním telefonu,“ vysvětluje Vladimír Vaněk.
Ten nijak neskrývá, že jej poněkud unáhlená trenérova reakce překvapila. „Samozřejmě. Trenéři většinou po šňůře čtyř vyhraných utkání nekončí,“ směje se a přidává ještě jeden argument: „Na schůzce dne 6. října jsme ho požádali, aby se všemi hráči osobně komunikoval a pracoval tak, abychom na konci sezony dosáhli kýženého úspěchu. Generální ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk při setkání trefně poznamenal, že jako trenér má k dispozici kvalitní orchestr, který je třeba vyladit. Po třiceti minutách konstruktivní debaty jsme si podali ruce a rozešli se s tím, že jsme si všechno vyjasnili,“  ohlíží se Vladimír Vaněk o dva měsíce nazpátky.
Pouhých pět dnů po této schůzce trenér Pavel Rohlík nečekaně oznámil, že v České Třebové končí. „Trochu nerozumím jeho slovům o nerespektování jím nastavené koncepce. Jako trenér dostal k dispozici mimořádně kvalitní tým, s nímž měl pracovat. Jak jsem řekl, je to výborný trenér, ale také trochu složitější osobnost. Přeji mu větší vnitřní klid a věřím, že se trenérsky prosadí ve vyšších soutěžích.“
Mužstvo převzal Martin Šejba, který v našem klubu působil jako hráč od léta roku 2017. Je držitelem trenérské licence „B“, jako asistent a trenér prošel prakticky celou mládežnickou základnou Dynama Pardubice. V minulé sezoně pracoval jako asistent u čínského týmu China Golden Dragons, který hrál druhou českou ligu.

 

Připomeňme si Kohouty na fotografii po vítězném finalovém zápase (s týmem HC Náchod) příprtavného turnaje o Pohár starostky města Česká Třebová, který se konal v sobotu 5. září 2020